Állami intézmény vagy magán bölcsöde / CSANA? Ha megszületik a következő bébi, kitesznek minket az állami bölcsiből?
Már jó előre leadtuk a jelentkezést időben, így már augusztusra kiderült: kaptunk helyet erre a tanévre az állami intézménybe. Szeptemberben hagyta abba a szopizást a másfél évesem és szeptemberben kezdtem el a beszoktatást az oviba a 3évesemmel.
A bölcsiben előre jeleztem már a felvételi lap beadásakor, hogy 2 év előtt nem vinném a kicsit így 2016tól várható hogy megkezdjük a beszoktatást. Viszont ahogyan mondani szokás zajlik az élet, úgy hozta a sors, hogy újból terhes vagyok és mivel akartuk is a 3. babát csak nem gondoltuk hogy ilyen hamar kopogtat a gólya, most kissé tanácstalanok vagyunk. Tegnap volt a 12 hetes UH előtte még családnak sem akartunk megnyilatkozni babonából, nem hogy a munkáltatónak és egyebeknek. Viszont most nem is tudom hogy legyen, mert hivatalosan februártól munkába állok, viszont annyi a felgyűlt szabim hogy április végéig fog leperegni, ha a TGYÁST előrehozom szülés várható kiírását megelőző 28 nappal alig 1 hónapnyi időm maradna táppénzre, viszont június legvégén (ill hivatalosan július 1) megszülnék. Nem tudom hogy mi legyen a bölcsivel - az nem kérdés hogy bölcsisek leszünk 2 éves kortól viszont nem tudom mire számíthatok érdemes-e beszoktatnom az államiba, vagy felesleges, mert ha megszülök úgy is kitesznek minekt onnan. Mert ha így van akkor feleslegesen nem terhelném ezzel a gyerkőcöt hogy beszoktatom aztán meg nem lesz bölcsi. Vagy keressünk egy maszek intézményt ahol szüléstől és egyebektől függetlenül ha akarjuk akkor végig mehet.
Az állami intézményben nagy a túljelentkezés, a csodának is köszönhető hogy kaptunk helyet, pláne így, hogy nem szeptemberi hanem 2016 feb-márc-ápr kezdést jelöltem meg.
Nagyon tanácstalan vagyok - járt már valaki hasonló cipőben?
most még visszamondhatják a felvételt, ha mondjuk észreveszik, hogy van pocakod, de ha már beszokott, akkor ki nem tehetik.
nekem egyébként nem lenne pofám olyan helyre vinni a gyerekemet ahol dolgozó szülők elől veszem a helyet, gondolj bele, másnak tényleg azért kell dolgozni mert nincs pénzük, ők nem tehetik meg a magánt.
én magán bölcsiben vagyok gondozónő, pont ilyen gyerekeim vannak, ők a nagyok 2 évesen, így jönnek hozzám. nekik is természetes, hogy magánba hozzák a gyereküket, szerintem ez így jó :)
Nem szándékom kitolni senkivel sem. És bár most én lennék a rossz mert mertünk 3. babát beválllani még közalkalmazottként gyatra fizetéssel is (melynek nem csak a felét vinné el a magán intézmény), és így is ígénybe venném a hivatalos kereteken belűl megszerzett és hivatalosan csak 4 hónapig járó helyünket egy állami intézménybe, nem érezném eget verő rosszaságnak.
A bölcsödei jelentkezésemet a szokásos kiírási időszakban adtam le 2015 ápr.-ban. És tanévre adják meg tehát 2015/2016os tanév 2015 szept-2016szeptig tart - előre jeleztem hogy a 2 évet megvárnám tehát 2015 március +/- 1 hó kezdenénk. Februártól állok munkába viszont törvény írja elő, hogy ki kell venni a felgyűlt azabijaimat, így akárhogyan is februártól dolgozni fogok júniusig. Ez 4 hónap. Egy maszek intézmény heti színten jelentene 20ezret az állami meg havi szinten.
Úgy érzem hogy idegenekkel való jótékonykodással szemben, inkább a saját családom érdekében kéne cselekednem.
És ha így alakult és megoldható engedném a gyermeket bölcsibe, mert egy 2 év körüli gyereknek igen is szüksége van a szocializációra - lehet ezen vitatkozni hogy ki ért ezzel egyet, vagy sem, mindenesetre a többi európai ország egyikében sem marad 3 évig otthon anyuka...
Biztos többen akadnak akik emiatt mélyen elítélnek, de ha igazán őszínték magukhoz és egy cseppet is átgondolják a helyzetet; meggyőződésem hasonló cipőben ők is hasonlóan járnak el.
Persze februárig még van időm átrágni a dolgokat, de az állami intézmény lehetőségéről egyenlőre nem mondanék le.
Sokat gondolkoztam hogyan is legyen. Végül úgy döntöttem főleg a mai zenés foglalkozást követően, hogy a maszekba fogjuk vinni.
Nem kívánok cselezgetni az állami helyre, sajnos ehhez még túl becsületes vagyok, max le tudom írni ilyen fórumokra, de megtenni már nem lennék képes rá.
A maszek helyen rajtunk kívűl 6db 2 év körül és 3db 1 év alatti (utóbbiak külön csoportban)gyermek van, szóval nem lenne tömegjelenet.
Hát igen pénzben sok lesz, de ez van, megpróbáljuk összehozni.
A csapatot már ismerjük és elégedettek vagyunk velük - napközben 3 pedagógus van a bölcsiben plusz a külön órákat tartó oktatók. Szóval nagyon jók az arányok.
Ráadásul gyalogló távra vannak, ami azért is jó mert nem nagyon vezetek, az állami messze van - munkába menet lett volna ill akkor is egy kerülővel.
Minden tekintetben jobb a maszek, kivéve az anyagi dolgokat.
MA le is fixáltam a vezetővel hogy tavasszal mennénk, addig a zenés foglalkozásokra be-be járogatnánk kezdő beszoktatás gyanánt.
Most hogy ezt megbeszéltünk az államiba is be fogok menni hogy személyesen visszamonjam a helyünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!