Állami bölcsődébe csak akkor vehetik fel a babát, ha az anyuka lakóhelyéhez tartozik az intézmény? Milyen feltételei vannak?
A városunkban nincs állami bölcsi, csak családi napközi, amit nem tudnék megfizetni (az önkormányzat nem támogatna annyival, megkérdeztem). A felvétel előtt mennyi idővel kell jelentkezni a bölcsibe? Oda kellene költöznöm, hogy legyen esély rá? Mi alapján választják ki, hogy ki kerül be és ki az, aki nem?
Én egyedülálló anyuka vagyok, 80 ezer a bejelentett fizetésem. Semmi esély az állami bölcsire?
Nem feltétlenül kell odaköltöznöd a bölcsőde körzetébe.
Első körben nézd meg annak a településnek a helyi önkormányzati rendeleteit, ahol a bölcsőde helyileg van.
Az az önkormányzat, amelyik a bölcsit működteti, helyi szociális tartalmú rendeletében szabályozza azt, hogy kiket vehetnek fel bölcsibe.
(pl. a mi budapesti kerületünkben a helyek függvényében felvesznek más kerületi lakosok gyermekét is, különösen, ha a szülő igazolni tudja, hogy a kerületben dolgozik, míg más kerületek rendeletben zárják ki, hogy nem állandó lakosokon kívül felvegyenek mást).
Ugyanitt megtalálod a bölcsődei étkezés, esetleges személyi térítési díj mértékét is (ami vagy van, vagy nincs, jövedelemfüggő stb.)
Ha ez megvan, akkor érdemes felhívni a választott bölcsi vezetőjét, hogy van-e hely és mikortól, esetleg várólistára fel tudsz-e íratkozni.
Tehát VAN esélyed önkormányzat által fenntartott bölcsődére.
Esetleg a te lakóhelyed szerinti önkormányzat szociális irodáján érdeklődhetsz arról, hogy támogatják-e valamilyen formában (térítési vagy étkezési díj részben vagy egészben való átvállalásával, eseti támogatással stb.) azt, hogy más település bölcsijébe íratod a gyermeked. Ilyenről is hallottam már, hogy havi X Ft erejéig kap ilyen esetben a rászoruló szülő támogatást (pontosabban eleve a befogadó bölcsi önkormányzatának utalják, de ez mindegy is).
Hát nem...legalábbis nálunk
A szomszéd városban lévő államiba jár a fiam,és nem kellett átíratni magam vagy hasonló
Köszönöm a válaszokat! Úgy tűnik, ez település- /önkormányzatfüggő. Végighívtam a legközelebbi 7 állami bölcsit, mindenki elutasított. Lakcímkártya kell a felvételhez. Két helyen ki is kérték maguknak, hogy én ezt hogy merem megkérdezni...
Egyébként Pest megyéről van szó, nem is olyan kicsi városban élünk, a mellettünk lévő két városban sincs bölcsi. Csak családi napközi.
De köszönök minden választ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!