Az állami bölcsödékben milyrn gyakran énekelnek mondókáznak? Mi az előírás?
köszi 3-as, így rátudok konkrétabban kérdezni a mi bölcsinkben, hogy nálunk a nagycsoportosoknál így megy e esetleg, mint nálatok.
a kicsiknél nálunk is előveszik a rajzolást, éneklést néha, v ritkán, szerettem volna konkrétabban tudni hogy ez milyen gyakori lehet(öbbször tapasztaltam hogy pont akkor van, amikor viszem haza a gyereket, vagy pont azelőtt hallok éneklést mielőtt beadom, mintha pont véletlen kimaradna a gyerekem, jó lett volna tudni, hogy napközben millyen gyakran énekelnek vagy valami más bölcsihez viszonyítani, mert nekem a gondozó csak annyit mondott, hogy ó, ez teljesen véletlenszerűen, spontán alakul náluk, pl múltkor azért volt kedvük énekelni, mert véletlen találtak valami régi kommunista mondókás könyvet és viccesek voltak a katonás és egyéb dalok benne, így rázendítettek jókedvükben.
de jó nektek akkor.
én audidakta módon fejlesztem itthon(magamtól, amit neten véletlen találok), pont olvastam, hogy az ollóval nyírás 2 évesek hasznos programja, szem-kéz koordináció egyik eleme, ahogy pl gyöngyök helyett nagy golyó fűzése, finommotorika fejlesztése, ami igaz később is, sulikezdés előtt is nagy hangsúlyt fog kapni, főleg aki hanyagolta 2 évesen. ezt egészíti ki a szem-láb koordináció, pont 2 évesen motiváltak pl páros lábbal tanulni az ugrást, vagy egy lábon egyensúlyozni, labdát elrúgni.
pusz a beszédfejlődés sem elhanyagolható...
amúgy nem is sok haszna van a bölcsödei mondókának ha pl a gyerek kezét nem fogják és nem tapsolják vele az ütemét, vagy nem ringatják közben ütemre, vagy nem segítik az elmondottak mutogatásában(pl csip csip csóka) ugyanis a beszéd ritmusérzése is mérhetetlen fontos ilyenkor még.
dehogy nincs haszna!
rengeteg mondókát tanultak csoportban/párban. ülve egymással szemben pl a "megy a hajó a Dunán..."-ra húzták egymást ide-oda, mondókára, énekre körben járva tapsoltak, stb.
azt hiszem, minden nap volt ilyen "játék" ebéd előtt, amíg terítették az asztalokat, addig a gyerekek a gondozónővel énekeltek, mozogtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!