Miért akar alaptalanul "paráztatni" a gondozó a gyerekemmel kapcsolatban?
általában több szülő jelenlétében folyamatosan fennhangon többször kiemeli, hogy a gyerek nem figyel ha szólnak neki, nem hallgat a nevére, nem néz az ember szemébe(mintha valami autistáról bezélne...)
holott a gyerek hallgat a nevére már újszülötten is a szemünkbe nézett és csak akkor nem figyel, ha nem akar, ahogy általában a 2 évesek(szakorvosilag, neurológiailag, mindenhogy egészséges)
a másik hogy azt is hangoztatja, hogy nem beszél a gyerek(mintha úristen, de beszélnie kellene már)amúgy mond már szavakat, csak épp bölcsödében nem alkalmazza, hanem a gügyögést utánozza, amit a kisebbek csinálnak mellette(1 évesek, stb)és mindenhol azt olvastam aggódásra 3 éves korban lenne csak oka egy szülőnek.
én nem értem mi baja ennek a gondozónak a gyerekemmel, ill velem, hogy mindenáron olyanokkal traktálna, amitől egy szülő akár meg is ijedhetne, ha mondjuk nem lenne képben.
hu de ideges vagy
mivel figyel a nevére, miért lenne baj a hallásával?
írtam hogy csak akkor nem figyel, ha nem akar..
azért írtam ide, ami a kérdés, a miértjét akarnám tudni. hogy most unszimpatizálhat velem és akkor utálja a gyerekem és zavarja ha bent van és a gyerekem voltaképp megsínyli e a bölcsit, magyarán, hogy ez a stílus a személyem, vagy gyermekem személye ellen irányulna e, mert nagyon úgy tűnik.
és nem tudom hogy most kezdjek el vele vitázni, mutassak e eredményeket, vagy mit tegyek, mert eddig szinte nem is reagáltam, csak mosolyogva, hogy persze, szelektív a hallásuk a gyerekeknek :) de mivel már megint csak mondja, nem tudom le kéne e reagálnom. meg hogy álljak az egészhez.
Az a baj, hogy választ vársz olyan dologra, amiről csk félinformációkat kapunk.
Lehet, hogy neked és a családtagoknak hallgat a nevére, lehet, hogy ott figyel, de ezek szerint közösségben nem ezt tapasztalja, aki vele van egy fél napot.
Más közösségekben: játszóház, ringató, babaúszás vagy akármi... hogyan viselkedik? Milyen, amikor nem vagy vele (vagy más családtag)?
Bocsi, hogy így írom, de két szelektív mutistát ismerek, egyiknél sem volt hajlandó elismerni a szülő csak felső tagozatban! hogy baj van a gyerekkel.
Ezzel nem azt állítom, hogy a gyerek ebben szenved, de én biztos nem mennék el a probléma mellett, hogy már látta szakember...
A második gyerekemről 2 szakember állította újszülött korában, hogy baj van a hallásával, 2 pedig azt, hogy semmi baj.
Szerinted mentünk 5-6. szakemberhez?
Érdekes. ... Nálunk diplomas a gondozonok többsége.... Plusz nem csak kepzettek, intelligensek is...
Az esetleg nem merült fel benned, hogy a gyerek ott úgy viselkedik, ahogy a gondozono mondja? Biztos hallottál már a szelektív mutizmusrol: ilyenkor a gyerek adott helyzetben egyszerűen nem beszél. Lehet, hogy a te gyerekednel is hasonló a helyzet.
17-es, látod, erről beszélek. :)
Szóval mit is írtam? Hogy ÉN még NEM találkoztam okos gondozóval. Igen, ez lehet puszta véletlen. Lehet, hogy azt jelenti, hogy 1-el találkoztam, lehet, hogy azt, hogy 100-al. Ezt nem tudhatod, nem írtam erről semmit.
Miért veszed magadra? Azt írtam, hogy az összes az?? NEM! Azt írtam csupán, hogy én nem találkoztam még ilyennel. Ez önmagában a szakmát minősíti? Úgy érezted, hogy rólad beszélek? Hát nagyon sajnálom.... Próbálj szöveget értelmezni, nagy segítség lesz.
Az én válaszom EGY VÁLASZ volt EGY TAPASZTALATTAL, ennyi, és semmi több.
5 ös válasz engem is megfogott, csak ez a része:
"Nálunk még volt is egy kis alapja, megkésett beszédfejlődés, csak ezt úgy felnagyították, mint a fene. A gyerekemet kiemelték, mindent ráhúztak, semmiben nem segítették. "
valszeg mivel rossz testtartás miatt gyógytornára, fejlesztésre hordom, ezt nagyíthatta fel magában a gondozó, kivetítve a gyerek mentális fejlettségére, magyarán bolhából csinált elefántot.
Szerintem el is hiszi a saját maga kreált "diagnózisát" a gyerekemről...
sokat segített nekem ez a mondat is megérteni a gondozót, hogy benne mik mehetnek végbe aminek eredményeképp ezeket kapom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!