Beképzelt felsöbbrendű szülők, vagy nem volt szex az éjjel?
Nem igazán értem egyes szülők viselkedését, mindegyiknek köszönök, mosolygok rájuk, és mégis úgy néznek rám mint a véres késre, és még csak vissza se köszönnek.
Volt egy szülői, ahol elmondtam a bölcsödével kapcsolatos problémáimat (finoman, tisztelettudóan, kedvesen) pl.:nem vagyok megelégedve a gondozók gyakorlatával, miszerint a gyerekek erős huzatban ebédelnek, hogy kisszellősztessék a csoportszobát alváshoz. Erre ezek a a szülők személyes sértésnek véve, kikeltek magukból hogy hát az ő gyerekeik újszülött koruktól szinte szélviharban élnek otthon, túlreagálom.
A gyerekem sokadszorra betegeskedik otthon megfázással. Az ővék mini szupermenek, és sose voltak betegek, és kifejezetten igénylik a orkán erejü huzatot.
Azóta ezek a szülők semmibe vesznek. Olyannyira nem, hogy az egyiknek anyukának szóltam, hogy a padra lerakott táskájából kifordult a tárcája, míg elszaladt a gyereke után, råm sem nézett, meg sem köszönte, hogy szóltam neki (legújjabb BMW-vel jár). A másik anyuka (diplomatafelesėg, ő nem magyar) simán fellökött ma, és még én kértem bocsánatot.
Szóval nem értem, ezek ennyire felsőbbrendünek érzik magukat, vagy irigyek, vagy a gondozók a szívbėli jóbarátjuk vagy eleve nem kellett volna köszönnöm nekik, vagy legközelebbi szülőin kusba kell maradnom?
Valaki magyarázza ezt meg nekem!
Még nem jöttél rá, hogy vannak különböző típusú emberek?
Nem csak a szülők ilyenek.
Valószínűleg a munkahelyeden is van ilyen típus, aki gyerektelen, csak az annyira nem tűnik fel neked.
Mások vagyunk, máshogy szocializálódtunk.
Ne vedd magadra az ilyet.
Némi irigységet érzek ki, mert pl. nem értem, hogy az anyuka autójának a típusa hogy jön ide a témához.
Lehet, hogy te udvariasnak gondoltad magad, de a nonverbális kommunikációt mi nem láttuk. Ha az nem kíséri a mondanivalót, akkor ellenszenvet válthat ki.
Indulatból ne nyilatkozz sehol!(bár azt írtad nem így történt) Nagyon vigyázni , kell mit mondasz. Mi is most kerültünk bölcsibe és nekem is szoknom kell a közösséget, nemcsak a gyereknek. Úgy vettem észre, itt inkább csak konkurenciának nézik a másikat. Kevés beszélgetés, annál több vélemény. Ne vedd magadra. Persze azért érdemes kapcsolatban lenni velük, de nem mibenáron és nem mindenkuvel.
Adott esetben szerintem az volt a gond, kifogásoltad a gondozőkat. A többiekbek választani kellett, hogy melléd vagy a dolgozók mellé állnak. Értelemszerűen a gondozókat választották, hogy a gyerek helyzete jobb legyen. Nem mindig kifizetődő az egyenesség.
Szerintem nem kellett volna azt mondanod, hogy a gondozókkal van a baj, csak esetleg kihagyva a személyes felelősségre vonást, magát a helyzetet kritizálod.
Mondd azt, hogy mostanság elég sokszor megfázik a gyermeked, ezért szeretnéd, hogy kevésbé huzatos helyen üljön.
Az hogy udvarias vagy, nem jelenti azt hogy bármit mondhatsz, kitudja mennyit panaszkodsz, milyen a stílusod, mi más egyebet csináltál ezt megelőzően.
Mi ezt nem láthatjuk.
"Leginkább azért írtam le hogy milyen autóval jår hogy érzékeltessem a felsőbbrendűsėg esetleges szintjét. "
Ez csak a te előítéletességedet mutatja. Ha valakinek drága autója van, akkor az alapállásban felsőbbrendű szerinted? Ezért mondtam, hogy irigységet érzek a soraidból, az pedig a haraghoz hasonlóan nem jó tanácsadó.
A bölcsi általában sok betegséggel jár. Szellőztetés nélkül is elkapnak egymástól mindent. De ha nem szellőztetnének, akkor meg az lenne a baj, hogy rossz a levegő.
Egyébként valaki leírhatná, miért lett ennyire hadzontalan a válaszom. Mindenkinél öri-bari van a szülők között? Vagy minden problémát a szülőin beszélnek meg?
Ha nekem gondom akad, akkor személyesen beszélem meg a gondozókkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!