Kirakhatják a fiam a bölcsiből, ha megszületett a kistesó? Amikor beiratkozott még nem tudtuk, hogy lesz tesó. Szeptembertől kezdi a bölcsit, januárban jön a másik baba. Gyed mellett mentem vissza dolgozni.
Igen, elküldhetik a bölcsiből, mivel otthon leszel gyeden, nem dolgozol. Ha vannak várólistások a bölcsibe, akkor 100%, hogy nem is viheted majd, mivel az önkormányzati bölcsi a dolgozó szülők gyerekeinek van. Ha nincs túljelentkezés, várólista a bölcsiben, ergo kevés a gyerek, akkor van rá esély, hogy maradhat.
A gyedet nem veszik el azért, mert a gyerek bölcsibe megy, járni fog 2 éves koráig rendesen. Sőt, januártól márciusig tgyás+gyed, majd a nagy 2 éves kora után tgyás+gyes, majd gyed+gyes. Viszont nem is lenne korrekt, ha vinnéd a nagyot bölcsibe, főleg, ha túljelentkezés van. Sok dolgozó szülő gyerekét utasítják el a bölcsiből, ergo már nincs hely. Sokszor azon döbbentem le, hogy terhes táppénzen levő anyuka gyereke járhat bölcsibe. Tudom jó a pihenés, míg a gyerek bölcsiben van, de egy olyan városban, ahol minden bölcsiben túljelentkezés van, ott azért ez nem korrekt. Nem tudom nálatok mi a helyzet.
nálunk úgy volt hogy amig dolgoztam várandósan addig maradhatott a kicsi bölcsiben egész nap. de szóltak ha eljövök táppénzre vagy meglesz a pici, akkor csak délig lehet.aludni már nem aludhat ott. úgyhogy én kivettem a bölcsiből és hármasban vagyunk itthon :)
a gyedes dologhoz nem tudok hozzá szólni.
de mondjuk nálunk oviban sem maradhat a nagy délutánra, ha az anyuka otthon van a picivel.
igen, az megint más, ha az anyuka, indokoltan van táppénzen, de azt nem értem ha otthon vannak, kistesóval, egészségesen mi a csudáért adják a nagyobbat bölcsibe. Senki ne mondja nekem hogy a ti esetetekben egy másfél-két éves gyereknek jobb intézményben mint az anyja mellett. A közösséget 3 éves kor után kezdik el értékelni, addig csak gyerekmegőrzés, és semmi olyan pluszt nem ad amivel itt dobálóznak, hogy mennyire jó a gyereknek. Pl fejlesztés. Bölcsiben nincs fejlesztés. A gyerektársaságot, amire igazából még nincs is szüksége, megkaphatja játszótéren, játszóházban.
Van ahol kirakják az otthon lévő anya gyerekét, van ahol nem, de éreztetik a hozzáállással, hogy nem ott lenne a helye. És van, ahol nem csinálnak semmit, ugyan úgy foglalkoznak tovább a gyerekkel. Azt neked kell tudnod hogy a tiétek milyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!