Mehet bölcsibe vagy családi napközibe, ha én nem dolgozom?
Nagyon igényli a gyerektársaságot viszont a játszótéren ritkán van vele egykorú gyerek. Férjem dolgozik, én második babát várom, így nem tudok vusszamenni munkába.
Nem lepasszolni szeretném, imádok vele lenni, de úgy érzem már kevés vagyok neki.
"Nem szeretném ha ő hátránnyal indulna az életben. :("
Milyen hátrányra gondolsz? Miért kell erőltetni a bölcsődét, ha nem muszáj? Nem igaz, hogy 3 éves kor előtt lételeme egy gyereknek hasonló korúak társasága. Arra ott lesz az óvoda. Sok gyereknek még az is kemény dió az elválás miatt.
Gyógypedagógusként járok bölcsődékbe (normál bölcsi), belülről látom a helyzetet. A gondozónők becsülettel végzik a munkájukat (legalábbis akiket én ismerek), tehát nem ezzel van a baj. 1,5-2 éves picikék maximum összekapnak egymással, de hogy együtt játszanának, még nem nagyon tapasztaltam. 2,5-3 éves gyerekeknél már előfordul, de nem az a jellemző. Ha van a csoportban 1-2 erőszakosabb csemete, az időnként kiosztja a többit (gondozónő nem állhat mindenki mellett). Ha az egyik sír, mert hiányzik anya, az átragad a másikra. Arról nem is beszélve, hogy a gyerkőcök minimum fele köhög, tüsszög, taknya folyik (merthogy bölcsibe így nyugodtan vihető gyerek), úgyhogy szépen haza is hordják a bacikat.
Hidd el, nem származna belőle az ég világon semmi előnye. Más az, ha muszáj vinni, de a ti esetetekben nem ez van.
"Sok gyereknek még az is kemény dió az elválás miatt."
Persze, hogy kemény dió, mert anyuka képtelen megérteni, hogy nem úgy kell kezdeni az elválást, hogy három évesen elviszem az óvodába, és otthagyom.
figyelj, a bölcsik túlterheltek, az a dolgozó szülőknek van. őszintén, meg tudnád tenni, hogy csalással adod be miközben valakinek a kenyér hiányzik az asztalról miattad?
én magén bölcsiben dolgozom, a nem dolgozó szülők gyerekei járnak, napi 4000.-. azt gondolom, hogy ez így korrekt, szerintük a gyereküknek kell társaság, ezt megfizetik. ha nem tudod megfizetni, akkor vidd játszótérre, de ne vegyél el helyet mástól csak mert neked könnyebb berakni a bölcsibe
(egyébként államiba nem veszik be heti 2 délelőttre...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!