Miért jön minden szülő ezzel? Komolyan így van ez?
Nagylányom bölcsibe jár szeptember óta, a kicsi 2 hónapos. Én időközben dolgoztam ,ezért ment a nagyobbik bölcsibe, ami nagyon jó hatással van rá. Rengeteget fejlődött ebben a több, mint fél évben. Nagyon hiányzik nekem, de tudom, hogy az ő érdeke. Örömmel jár be és szereti a társait.
Sok szülő azt kérdezi tőlem, hogy meddig maradok itthon?!
Furcsálltam elsőnek, hogy már most megkérdezik. Nyilván azért 2 évet szeretnék minimum. Ezt mindenkinek elmondom a kérdésre válaszként.
Erre legyintenek egyet és közlik, hogy "Á! 1 évesen már visszafogsz menni dolgozni!".
Nem értem, miért mondják ezt, amikor a nagyobbikat se jókedvemből "passzoltam" le állambácsinak napi 8 órába. Sajnos mi GYES+CSP-ből nem tudunk megélni. Elemben míg dolgoztam jó fizetéssel és TGYÁS után MAX GYED-ből igen. Sőt, bőven..
Mikor megkérdeztem, hogy miért jönnek ezzel a dumával, akkor a legtöbben azt válaszolták, hogy:
A kisebbik gyorsan fejlődik majd a nagy miatt. Mindent sokkal hamarabb fog csinálni és hamarabb fog unatkozni itthon, mint az első gyerkőc.
Tény, a nagylányomnak 1,5 évesen már kevés voltam sokszor, kellett neki a vele egykorú társaság. Talán emiatt is szokott be olyan gyorsan a bölcsibe anno.
De, nem hinném, hogy a kisebbik 1 évesen már érett lesz a bölcsődére.
Vagy tényleg ez a helyzet és szokjak hozzá a gondolathoz, hogy 1 évesen jobban jár a bölcsődével a gyerek, mint velem még +1 évig?!
Ugyan már, ne foglalkozz velük. Még csak 2 hónapos a pici, honnan tudhatná előre bárki is, mikor érik majd meg a bölcsire?
A kisebbik fiam 20 hónapos, nemrég kezdtük el a családi napközit, de elég nehezen megy a beszoktatás, mert hihetetlenül anyás és akaratos, egyfolytában rajtam lóg. Nyár végén, mire 2 éves lesz, szeretnék visszamenni dolgozni, remélem, addigra belerázódik. Ő pont nem olyan, hogy hiányzik neki a gyerektársaság, itthon is leginkább egyedül szeret játszani, de úgy, hogy én vagy az apja lehetőleg 3 m-es távolságon belül legyünk.
Szóval, amikor a többi anyuka okoskodik, te csak bólogass, aztán felejtsd el, amit mondtak. A saját gyerekedet és magadat te ismered a legjobban, bízz magadban, hogy te tudod a legjobban, mi a jó nektek.
én 3 évig voltam itthon a lányommal és nem unatkozott. Csak az a gyerek unatkozik igazán, akivel nem foglalkoznak.
Én nagyon sokat foglalkoztam és játszottam a gyerekemmel. Sosem láttam rajta, hogy unatkozna, mindig játszottam vele, akár olyan szinten mint egy bölcsis csoporttárs, sőt...
és nagyon értelmes és okos, megkockáztatom, más véleményét hangoztatva, hogy életrevalóbb, mint az, aki bőlcsis.
tehát az utolsó mondatodra reagálva, hogy az a szülő, aki minden nap le tud menni gyerekszintre, annak gyermeke nem járna jobban a bölcsődében.
Aki nem tudja ezt, az lehet, tényleg jobban jár.
Mindenki maga ismeri magát.
az 1 évet én azért tartom korainak, mert a kötődés még folyamatban van a babánál.
a 2 év viszont reális szerintem. :)
de hogy érzed, nem hallgass másra, ahogy a gyerekednek a maximális boldogságot és szeretet tudod adni, úgy cselekedj. Akár bölcsi, akár otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!