Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Van itt olyan szülő, akinek a...

Van itt olyan szülő, akinek a gyereke nehezen szokott be a bölcsibe?

Figyelt kérdés
Azt hiszem, eddig csak olyanról olvastam, akivel semmi gond nem volt. Tényleg minden gyereknek könnyű? Mi hamarosan kezdjük, és vannak kétségeim.
2014. jan. 8. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:
szerintem mindenkinek vannak kétségei :) Mi jövő héten kezdjük, izgulok is rendesen... Remélem nem lesz gond.
2014. jan. 8. 13:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Én is bízom benne, hogy nem lesz gond. De felmerült bennem a kérdés, hogy ha nem akar alkalmazkodni a gyerek, akkor mit tudnak kezdeni vele. Hogyan kezelik az ilyen helyzetet?
2014. jan. 8. 14:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én lányom nagyon nehéz eset!(pedig azt hittem nem lesz gond)Több mint 2 hónapig tartott a beszokás.Enni sem volt hajlandó 2 hónapig.Sokat sírt,mindig csak az egyik gondozónő ölében ült :( 2 hónap elteltével egyik napról a másikra megváltozott és imádta a bölcsit.

Most már ovis,de még itt is megy a harc minden nap hogy nem akar menni,meg nem szereti :(

Nem tudom mikor lesz jobb :(

Remélem nektek egyszerűbb lesz!

2014. jan. 8. 14:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Mi két helyen jártunk, leírom a tapasztalataimat.

15 hónapos korában került (volna) (magán)bölcsibe. Sehogyan nem szokott be, sehogy nem akart maradni, még két hónappal később is sírt, amikor végigmentünk az utcán, éjjel elkezdett felébredni, nem tudott megnyugodni (soha nem ébredt éjjel). Én akkor kivettem őt, átszerveztem, nem mentem még vissza dolgozni. Most 3-4 hónapig jár velem egy napközibe, így már nincs gáz, neki ennyi idő kellett mire megbízik a gondoónénikben. Az első helyen (ahogyan én láttam) gyakorlatilag semmit nem tettek azért, hogy jobb legyen neki, nem vigasztalták, hagyták sírni, úgy voltak vele, hogy ha abbahagyja, majd beszáll a játékba. Én pszichológus vagyok, mondanom sem kell, hogy amikor ezt az "elvet" elmondta a gondozónéni, nem tettük be oda többé a lábunkat... /Ráadásul az utolsó napon a lányom EGYEDÜL ült a csoportszobában, ahol kinderfigurák is voltak a földön, meg csupa apró dolog, míg a többiek kint ebédeltek, a gondozó szerint ugyanis ő nem akart enni, ezért nem is adtak neki... Az a hely abszolút csalódás volt, pedig (azt hittük legalább is) nagy körültekintéssel választottuk ki.

2014. jan. 8. 16:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is sokáig elhúzódott,de aztán rájöttem mi volt a baj.Ugye meg lett mondva h mikor megyek érte.Először uzsi után,aztán ebéd után.Amikor kaja volt,tök jól elvolt,de a köztes időben nem volt hajlandó játszani,csak kérdezgette,mikor jövök.Ezt egyszer elmondta a gondozónő(mármint h amikor eszik,akkor nagyon jó kedve van,dumál,stb,de aztán mint akit elvágtak.)Na,akkor rájöttem,h ő még a reggelire is azt hiszi,h ebéd és ugye várja,h utána jövök.Így szóltam nekik,h mikor reggeli van,hívják fel rá a figyelmét,h ez még nem az ebéd:D Így jobb lett a helyzet,de igazán akkor lett jobb,mikor már ott is aludt.Most már szeret járni és jól érzi magát.
2014. jan. 10. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!