Lehet hinni egy 2,5 éves gyereknek, aki azt állítja, hogy
az egyik dadus megtépte a haját?
Figyelt kérdés
Minden előzmény nélkül a lányom egyszer csak kijelentette, hogy X. néni meghúzta a haját, és fájt. Még meg is mutatta, hogyan. Kérdeztem, miért és mikor, hogy sírt-e, de már nem válaszolt. Nem tűnt úgy, hogy sokk érte, mosolygott. Mégsem hagy nyugodni a dolog. Szerintetek mennyire szavahihető egy ilyen kicsi gyerek? És mit tennétek a helyemben? Szólni: kinek? (Nem a saját gondinénije, hanem egy mindenes dadus.)
Az is érdekes, hogy ilyet biztos nem látott itthon, sosem szoktuk fenyíteni.
Szerintem egyenlőre nem foglalkoznék vele,de ha máskor is mondja utána kell járni.
2014. febr. 4. 21:01
2/17 anonim válasza:
nem biztos, hogy vele esett meg
én figyelnék, hogy mond-e a közeljövőben is hasonlót
2014. febr. 4. 21:03
3/17 anonim válasza:
Az én fiam valamelyik nap részletesen elmesélte, hogy milyen ügyesen megevett mindent ebédre, egész nap szépen játszott, egyszer sem kellett rászólni, a büntiszéknek még a közelében sem járt. Nagyon örülnék, ha hihetnék neki, de sajna tudom, hogy nem így van. :) Amúgy az is lehet, hogy igazat mond a kislányod, de előfordulhat, hogy véletlenül húzta meg a haját a dadus, öltöztetés vagy fésülés közben. Én a helyedben egyenlőre nem foglalkoznék a dologgal, de ha esetleg rendszeresen panaszkodna, akkor azért megpróbálnék utánajárni az ügynek.
2014. febr. 4. 21:16
4/17 A kérdező kommentje:
Annyit még, hogy az ikertestvérével egy csoportban vannak, és tőle függetlenül megkérdeztem a tesóját is, aki ugyanezt mondta. Rákérdeztem, hogy "téged is megtépett", és kategorikusan állította, hogy nem, csak a tesóját... Hogyan járnátok utána, akik ezt javasoljátok?
2014. febr. 4. 21:22
5/17 anonim válasza:
Odamész a dadushoz,és megkérdezed hogy ez igaz-e.
És megkéred,hogy ne csináljon ilyet.
2014. febr. 4. 21:25
6/17 anonim válasza:
Kisfiam is 2 éves múlt, és egyik nap a szomszéd kisfiúval játszottak, aki egy picit megpaskolta a fejét, de inkább szinte csak megsimogatta, olyan óvatosan ütögette (láttam). Itthon viszont már többször mesélte a családtagoknak, hogy "Ákos megpüfölte a fejemet"! Kb mintha tényleg jól helyben hagyta volna. Nem lehet, hogy esetleg csak játékból gyengéden meghúzkodta neki?
2014. febr. 4. 21:34
7/17 A kérdező kommentje:
Abszolut lehet, ezért is vagyok gondban, hogy szóljak-e vagy sem.
2014. febr. 4. 21:38
8/17 anonim válasza:
Kérdezd meg más szülőket nekik nem e mesélte a gyerekük.
2014. febr. 4. 21:45
9/17 anonim válasza:
bölcsödei gondozóként írok :) ha épp egy szösz van egy gyerkőc hajába és én véletlenül úgy veszem ki hogy meghúzom a haját, már morognak rám, hogy ne bántsam őket mert fáj :)(tehát ez is lehetett, és ilyenkor a fájdalom marad meg a gyerekben, nem az, hogy miért is történt) másik példa: volt egy 2 éves kislányunk,sűrű, hosszú, gyönyörű göndör fürtökkel... egyszerűen sokszor nem bírtam megállni, hogy ne "túrjak" bele abba a gyönyörű hajába :D és hát ott is előfordult, hogy ha elrántotta pont a fejét picit meghúzódott a haja... (persze ott is rám szólt, hogy ne bántsam:) ) vagy épp összekócolódik a hajuk, úgyszintén az ember próbálja megigazítani... szóval sok oka lehetett ennek a "tépésnek" fő gondozónőt esetleg megkérdezheted mi történt mert mind ketten ilyet meséltek... nem szabadna hogy ebből problémát csináljanak...
2014. febr. 4. 22:34
10/17 anonim válasza:
Lányom is lassan 2,5 éves és válltig állította, hogy az egyik gondozó nénije a sarokba állította, meg is mutatta, hogy hogyan is kell oda állni, arccal a fal felé. Én másnap megkérdeztem a gondozójától, hogy igaz-e. Nem volt az. Amúgy sem így büntetnek, hanem kivonják a gyereket a játékból és leültetik gondolkozni, de ez már csak mellékes.
Szerintem te is megkérdezheted simán, hogy igaz-e, a te gyereked.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!