Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Más gyereke is maradt még egy...

Más gyereke is maradt még egy évet bölcsibe?

Figyelt kérdés
Az én lányom augusztusba töltötte be a 3 évet, de még idén nem megy oviba. Más is van, aki marasztalta a kicsijét. Miért?
2013. szept. 12. 19:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én nem marasztaltam.Mert nem maradt más "nagy" gyerek csak kicsik.
2013. szept. 12. 20:01
 2/11 A kérdező kommentje:
Az enyémnek viszont pont, hogy ez tett jót. A vele egykorúak és nagyok társaságában teljesen meg volt szeppenve. Most hogy kicsik vannak körülötte végre sikerült megnyílnia:)
2013. szept. 12. 20:17
 3/11 anonim ***** válasza:
3 évesen már nem bölcsibe való. Az én fiam is augusztusban volt 3, igaz nem járt bölcsibe de most 2 hete ovis. Nem húzza vissza a sok 2 éves?
2013. szept. 12. 22:28
 4/11 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem. És mivel kevesebben is vannak egy csoportba, több odafigyelést kap. Egyébként szerintem a gondozónő és a gyerekorvos jobban meg tudja ítélni hova való, mint más...

A szobatisztaság se alakult még ki stabilan nála.

A kérdésemre meg nem is kaptam választ, bár lehet már nem is fogok...

2013. szept. 13. 11:11
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem a lányom 3 éves és 2 hete ovodás .
2013. szept. 13. 11:46
 6/11 anonim ***** válasza:
Az én kislányom szeptember végén tölti majd a hármat. Addig még marad bölcsiben, de másnaptól kezdi az ovit. Nem is szeretném, hogy maradjon- a gondozónők is mondták, hogy kevés már Neki a bölcsi, meg szinte csak kicsik maradtak. De volt egy kislány, aki 2012 nov-ben lett három és csak most szeptemberben kezdte az ovit. A szülő így akarta- ennyit tudok róla.
2013. szept. 13. 13:49
 7/11 anonim ***** válasza:
Nehéz megmondani, hogy mi a jó. Érv a bölcsi mellett, hogy valóban több sikerélménye lehet ott, ha gátlásos, szorongó, visszahúzódó jellem. Az ovi mellett szól viszont, hogy a vegyes csoportokban lévő nagyobb gyerekek (ha nálatok az van)felfelé húzó erőt jelenthetnek számára. Továbbá az óvodában már vannak kifejezetten fejlesztő jellegű foglalkozások, míg a bölcsinek ez nem kötelessége, csak a gyerekfelügyelet.
2013. szept. 13. 15:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia,kislányom júliusban töltötte be a 3 évet és maradt bölcsibe. Kistesó született nálunk,aki most 8 hónapos,nagyon megviselte,ezért úgy döntöttünk nem terheljük még az Intézményváltásal és így majd az oviban nem kell évet ismételnie. Nem bántam meg,mert imádja a nevelőjét,és ő is a lányomat. Én rákérdeztem erre mikor szó volt róla hogy marad,hogy nem húzzák-e vissza a kicsik,de szerencsére logikusan osztják be a gyerekeket,náluk pl. Nem lesz 2 évnél kisebb gyerek. Az én lányom jól érzi magát,gyönyörűen eljátszik a kisebbekkel is,eddig nem ézem hogy rosszúl döntöttünk
2013. szept. 14. 07:23
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen, az én lányomnak is nagyon jót tesz, hogy ő a legnagyobb. Az idősebb gyerekek bármilyen aranyosak is, tart tőlük. Ez van sajna. De most nagyon jól érzi magát, minden nap úgy adják haza, hogy egész nap nagyon jó kedve volt, és szépen játszott. Eddig nem tették hozzá, hogy nagyon jó kedvű volt...
2013. szept. 14. 14:49
 10/11 anonim ***** válasza:

A fiam is két évet járt bölcsibe, mert ő is novemberi, így mikor a 3-at töltötte, még abban a gondozási évben maradhatott. Bár én örültem neki, és pont olyan csoportba járt, ahol mindenki maradt, mert nov-februári születésűek, és nálunk csak szeptemberben mennek oviba, akik betöltötték a 3-at. Nem bántam meg, sőt örültem neki, mert ilyen összeszokott jó kis társaság nem lesz mégegy, főleg, hogy 2 gondozónőre volt 10 gyerek. Szerintem mindent csináltak, amit az oviban is csináltak volna mini csoportban, mondókáztak, énekeltek, gyurmáztak, festettek, ragasztottak stb. A búcsúztatón meg is kaptuk az összes művet :) Visszasírom a bölcsit, most, hogy már 3 hete ovis...

De nem is értem, hogy hogy maradhatott a lányod bölcsiben, mikor csak abban a gondozási évben lehet bölcsis (szept1-aug31) amikor betölti a 3-at, vagy akkor maradhat még 4 évesen is, ha orvosilag javasolt.

A lányom is augusztusi, és már előre rettegek, hogy alig 3 évesen fog bekerülni 25 gyerek közé....

2013. szept. 19. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!