Bele lehet "unni" az otthonlétbe? Akinek nem jár bölcsibe a gyereke? És ha jönne a 2. az javítana a helyzeten?
Nekem még csak egy van, egy éves, de én bele tudnék!
Meg is beszéltük a férjemmel,hogy a 2. gyerek előtt tuti visszamegyek egy kicsit dolgozni.
Imádom a fiam, de engem pusztán a gyereknevelés nem elégít ki. Nem sietek vissza, de ha már rajta is látni fogom,hogy kevés vagyok neki, akkor beadom bölcsibe.
Szerintem ez habitus kérdése is. Én mindig pörgős életet éltem, jöttem-mentem! Ha valaki alapból nyugisabb, lehet,hogy nem un bele!
Bele lehet.
Én nem azért mert rossza anya vagy, hanem azért, mert nem vagyunk egyformák.
Unokatesóm 4 év alatt 3 gyereket szült, 6 év után állt újra munkába, én bizotan belehülyültem volna. 2 évig voltam otthon, és tudom magamról, hogy nem bírtam volna még 2-3 évet otthon maradni a kicsikkel.
Egy éve dolgozom, most kezdünk próbálkozni a kistesóval, vele is két évet tervezek otthon maradni.
Ikrekkel vagyok itthon, úgy lekötik minden energiámat, hogy sokszor gondolkodni nincs erőm! :))
Nem unom, csak rohadt fáradt vagyok.
A nagy 2 éves a kicsi 3 hónapos.
És nem unatkozok, nem unom magam, élvezem az itthonlétet nagyon, és nem hiányzik a munkám!!annak ellenére,hogy ma a 3 hónaposom egész déellőtt csak sírt,a nagy hisztizett, a boltban 20 percet kellett sorba álljak és éjszaka 3 óránál nem aludtam többet:(:( Jönnek hozzám a bartátnőmék,akikkel egyideősek a nagyobb gyerekeink,vagy mi megyünk, nagyik, vásárlás, ügyintézés. TEhát nem begubózva élünk. Nekem megfelel:):):)
Egyébként ez a kérdés nagyon egyénfüggő. Ha megtehetnénk,(anyagilag),akkor eszem ágában nem lenne visszamenni dolgozni.
Az,hogy gyereket szültél,nem azt jelenti,hogy otthon kell üljél.Ha unod az otthonlétet,pörgősebb életre vágysz,akkor a második baba min javítana?Mozdulj ki,menjetek sétálni stb.
OFF:2 és fél éves múlt a lányom,4 hónapos a pici lány.Nem unatkozom egyáltalán.Találkozunk babás barátnőkkel,programok,karácsonyi vásár...
Mit értesz beleunás alatt? Hogy fárasztó már otthon 24 órában a gyerekkel, hogy nem hallasz értelmes felnőtt beszédet hogy a mese-mondóka- dvd -játszás- játszóterezés témakörben telik mindennap? Mert erre nem megoldás a második gyerek, sőt...
Nekünk nem volt tervezve a harmadik baba védekezés mellett lett, elvetetni nem volt szívünk természetesen mert nem halunk éhen hálistennek és ez lett volna az egyetlen akadály (vagy az élettel összeegyeztethetetlen betegség). Én 5.5 éve vagyok itthon és már beleőrülök megmondom őszintén...már a második gyerek után mentem volna vissza már megvolt a bölcsis helye a középsőmnek mikor kiderült a harmadik baba. Persze az állás nem várt meg és azóta sincs olyan jó megfelelő és helyben is levő.
Már nem látom reálisan a világot, az élet dolgait mert csak a terhesség-szoptatás-gyerekek-pelus-mese-játék körforgásban vagyok évek óta, már a tudásom felét elvesztettem szerintem szóval ilyen állapotra nem jó megoldás még egy gyerek hanem inkább várjatok vele.
Én beleunnék. De ezt már eleve tudtuk, így a két gyerek között visszamegyek dolgozni.
most amúgy imádok itthon lenni, de bevallom, nem csak a gyerek miatt. Mindenre van időm és a hisztit meg a pelenkázást leszámítva csak olyan dolgot csinálot, amit élvezek :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!