Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Hány hónapos gyereket adtál...

Hány hónapos gyereket adtál be bölcsibe?

Figyelt kérdés

minden érdekel

1 éves a kicsim

2013. júl. 29. 10:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
23 hónapos volt a Lányom, mikor bölcsibe ment. Akik vele kezdtek, hasonló korúak voltak.
2013. júl. 29. 10:54
 2/19 anonim ***** válasza:

21 hónapos volt a fiam.

Nagyon nehezen ment, eredetileg csak 25 hósan ment volna, és ebben a korban ez a 4 hónap még nagyon számít.

2013. júl. 29. 11:17
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam 22 hónapos volt.

Korábban (amikor még nem voltam édesanya és kicsit téves elképzeléseim voltak a gyermeknevelésről) nálam is volt egy olyan terv vagy gondolat, hogy esetleg korábban, 1 éves kora után megy majd, de szerencsére meg tudtam változtatni az elképzelésemet, ahogy láttam a picit.

(érdekes egyébként, mert a húgom kislánya Nyugat-Európában nem sokkal 1 éves kora után ment bölcsibe és ott ez számít teljesen megszokottnak)

Bevallom, 1 évesen én még korainak tartottam. Nincsenek mindenhol felkészülve ilyen picik fogadására, gondozására. Nem tudom, hogy pl. járással hogy áll, de a stabil közlekedést esetleg érdemes lenne megvárni, ha meg tudjátok tenni. Nagy segítség lenne a picinek, ha nem a rácsos kiságyban kellene álldogálnia, míg a többiek rohangálhatnak. Egy közlekedő kicsi jóval önállóbb.

A másik még, ami eszembe jutott: minél nagyobb, annál könnyebben ki tudja fejezni, amit szeretne. Egy 2 év körüli pici már mond szavakat (inni, kérek, enni, pisi stb.)- ez azért nagyban megkönnyíti az életét ott bent.

Ha nem muszáj beadnod a picit bölcsibe, ha nem a megélhetésetek van veszélyben, akkor esetleg érdekes végiggondolni, hogy egy jó bő félévet nem tudnál-e várni pl. tavaszig.

(télen sem érdemes kezdeni a hozzáértők szerint a beszoktatást, mert a közösségben az elején jobban összeszed mindenféle fertőző betegséget, ami inkább tombol a hidegben)

Szép napot:

2013. júl. 29. 11:27
 4/19 anonim ***** válasza:
26 hónapos volt
2013. júl. 29. 11:30
 5/19 anonim ***** válasza:
29 hónapos
2013. júl. 29. 11:51
 6/19 anonim ***** válasza:
25 hónapos
2013. júl. 29. 12:32
 7/19 anonim ***** válasza:
25 hónapos volt. Az első hét nagyon tetszett neki, minden hazajövetelkor ordított. A 2. héten rádöbbent, hogy ez már hosszú távon így marad, akkor minden reggel sírt 2 percet, ami csak nekem szólt, mire a kapuhoz értem, már megnyugodott. Azóta imád járni, reggel örömmel megy, délután pedig örömmel vár, jól érzi magát nagyon. :)
2013. júl. 29. 12:41
 8/19 anonim ***** válasza:
24 hónapos lesz, amikor kezdjük.
2013. júl. 29. 16:43
 9/19 anonim ***** válasza:
2 éves szülinapja utáni napon.
2013. júl. 29. 18:35
 10/19 anonim ***** válasza:
Áprilisban volt 2,májusban kezdte a bölcsit. (Orvosi javaslatra mert nagyon válogatós)Nagyon szeret menni:)
2013. júl. 30. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!