Hány hónapos gyereket adtál be bölcsibe?
minden érdekel
1 éves a kicsim
21 hónapos volt a fiam.
Nagyon nehezen ment, eredetileg csak 25 hósan ment volna, és ebben a korban ez a 4 hónap még nagyon számít.
Az én kisfiam 22 hónapos volt.
Korábban (amikor még nem voltam édesanya és kicsit téves elképzeléseim voltak a gyermeknevelésről) nálam is volt egy olyan terv vagy gondolat, hogy esetleg korábban, 1 éves kora után megy majd, de szerencsére meg tudtam változtatni az elképzelésemet, ahogy láttam a picit.
(érdekes egyébként, mert a húgom kislánya Nyugat-Európában nem sokkal 1 éves kora után ment bölcsibe és ott ez számít teljesen megszokottnak)
Bevallom, 1 évesen én még korainak tartottam. Nincsenek mindenhol felkészülve ilyen picik fogadására, gondozására. Nem tudom, hogy pl. járással hogy áll, de a stabil közlekedést esetleg érdemes lenne megvárni, ha meg tudjátok tenni. Nagy segítség lenne a picinek, ha nem a rácsos kiságyban kellene álldogálnia, míg a többiek rohangálhatnak. Egy közlekedő kicsi jóval önállóbb.
A másik még, ami eszembe jutott: minél nagyobb, annál könnyebben ki tudja fejezni, amit szeretne. Egy 2 év körüli pici már mond szavakat (inni, kérek, enni, pisi stb.)- ez azért nagyban megkönnyíti az életét ott bent.
Ha nem muszáj beadnod a picit bölcsibe, ha nem a megélhetésetek van veszélyben, akkor esetleg érdekes végiggondolni, hogy egy jó bő félévet nem tudnál-e várni pl. tavaszig.
(télen sem érdemes kezdeni a hozzáértők szerint a beszoktatást, mert a közösségben az elején jobban összeszed mindenféle fertőző betegséget, ami inkább tombol a hidegben)
Szép napot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!