Mit csinálnak egy fél évessel a bölcsiben?
Nekem 1 evesen kerult bolcsibe a kisfiam es o meg a baba csoprothoz tartozott ennyi idosen. Ide egesz 14 honapos korig tartoznak utanna jott a tipego csoport. A terembe ahova a kisfiam jart ott volt egy 5 honapos, egy 7 honapos es egy 8 honapos baba a tobbiek hasonlo koruak voltak mint a fiam. A csoportba szigoruan nem lehetett 12 babanal tobb es 3 babara volt 1 gondozo. Mivel kisfiamek csoportjaba 10-en voltak igy oda mar 4 gondozo kellett mert meghaladtak 1 babaval a letszamot. Az egvilagon mindent irtak egy pappirra, mikor mennyit evett, hanyszor csereltek pelust, miket csinalt, mivel jatszott, milyen mozdulatokat csinalt (felallt, lepegetett). Egy mappaba vezettek a szellemi, fizikai, kordinacios, kommunikacios... fejlodeset. Ezt a mappat meg is kaptuk a bolcsi befejeztevel. Kepeket is ragasztottak bele ha valami ujjal jatszott vagy csinalt. A kisfiam csoportjaba vittek oket setalni szinte minden nap. 3-as iker babakocsik alltak rendelkezesre es kozel volt egy hatalmas park (na persze kiveve szakado esobe vagy jeges szellbe). A bolcsinek volt hatalmas kertje jatszoterrel es volt egy muanyag keritessel elkeritett fedett helyseg (olyan mint egy terasz). Ide vittek ki a babakat mert itt csak fu meg gumi maszokak voltak es mivel fedett volt nem tuzte a nap. Nyaron a nagyobb csoport gyerekei kint piknikeztek uzsonara a kertbe ilyenkor a babakat is kivittek erre a terasz szerusegre. Sirni nem igen lattam a babakat. Helyesbittek, nem lattam magara hagyva sirni babat. Legtobbszor amikor mentem delutan a kisfiam utan mindig lent voltak a gyerekek a szonyegen a gondozok meg ultek korbe es jatszodtak, mondokaztak... Olyan volt, hogy sirt pl. egy baba es eppen vigasztaltak mert azert egy 6-9 honapos fogzo baba otthon is ordit... De olyat nem lattam, hogy a kisagyba sirt pl. a baba aztan ra sem neztek.
A bolcsibe is vannak babajatekok, kialakitva babas sarkok minden fele zenelo kutyuvel, vannak jatszoszonyegek... Ugyan ugy mint otthon elvannak ezekkel a babak. Sokszor megy a cd lejatszoba valami gyerekdal. A teremnek volt egy kisebb beugro resze ahol el volt huzva a fuggony es itt voltak a kisagyak. Ide vittek be oket aludni ha elfaradtak. Babaknal meg nem volt a kisfiam bolcsijebe deli alvasido. Akkor aludtak amikor almosak voltak. A deli alvasidot csak a tipegos csoportol alkalmaztak nallunk. A kisfiam nagyon szerette a bolcsit es nem lattam szomorunak a tobbi babat sem a terembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!