Mit csinálnak, hogy kezelnek egy 9-10 hós babát a bölcsiben?
Ha jövőre elveszik a 8 órás munka mellől a gyest, lehet nem tudom megvárni a lányom 1. szülinapját, viszsamegyek dolgozni.
Most állt fel, kezd lépegetni, lassan tanul majd beszélni.
Hogy kezelnek egy ilyen babát a bölcsiben? El sem tudom képzelni... járókában nem hagyhatják egész nap, ha kiveszik, ne megy neki a többi gyerek? Ha feláll, nem tud leülni, sokszor elesik-majd egy ember figyelmét igényli.
Valaki tud erről mesélni?
Nagyon sajnálom, nem akarnám pont most bölcsibe adni, a másfél év volt a terv... De pénz beszél, kutya ugat...:-((
Kislányom 13 hós voltmikor bölcsibe ment,csak az elején rakták járókába(kb.1 hét(,pedig mondtam h önállóan megy stb.,most 17 hónapos egyedül eszik kanállal/villával.
Utánozza a nagyokat,nagyon ügyes,majdnem mindent tud mint egy 2-3 éves gyerek.
Az udvarra is tesznek ki járókát,gondolom az ilyen piciket abba rakják bele kint.
Külön etetik őket,lányomat már nem,ő a nagyokkal eszik önállóan,két vele egyidős baba van a csoportba,őket még külön kell etetni, a többiek 2-2,5 évesek.
Nagyon ügyesek megoldják a dadák,ne aggodj miatta,beszoktatás alatt pedig látni fogod hogyan oldják meg a dolgokat. Az ilyen piciknek még kiságy van alvásra.
Szia,
én úgy tudom, h bölcsibe csak 1 éves kor után veszik fel a babákat.
A fiam csoportjában a legkisebb gyerek 15 hós, külön figyeltek rá, a csoportban nem engedik a gyerekeket egymásnak esni. Vagy ha meg is történik azonnal ott vannak a gondozónők. Beszoktatáson láttam.
Ez egy sima önk.bölcsi. 10 gyerek/2gondozónő.
Az èn lanyom 11 hòsan indult bölcsibe. Nagyon fèltem,h majd nem fog enni, mert iszonyat rossz evö,de valahogy ennek is megtalàltàk a mòdját ès eszik. A gondozò mindig elmondja,h mit ès mennyit evett, de èn a pocijàn is làtom,h tele van. Ö vegyes csoportba jàr (1-4 èvesek) ès a nagyobbak meg vannak tanìtva,h vigyàzzanak a kisebbekre - làttam a beszoktatàs alatt. Ha keseregne fölveszik, ölben jàtszanak vele. Làtom a babàmon,h jò neki, mert dèlutàn is jòkedvü.
Èn nagyon fèltem a bölcsitöl a babàm kora miatt, de igy pàr hét elteltèvel: nagyon elègedett vagyok!
6 hónapos kortól lehet a gyerekeket bölcsödébe íratni. A gondozónők nem nagyon szeretik, mert rengeteg a plusz munka velük, hiszen egyvalaki "kénytelen" állandóan rá figyelni, ha vegyes csoportba kerül, amire elég nagy esély van, hiszen azért a legtöbb gyerek másfél-2 évesen kerül bölcsibe.
A nap nagyrészét a kicsi a járókában fogja tölteni, az udvaron pedig babakocsiban és ez érthető, hiszen a csoportokban 20-22 gyerek van.
A gondozónő minden testi szükségletét ki fogja elégíteni, tehát megeteti, tisztába rakja, elaltatja, stb., de ennél több foglalkozást nem szabad elvárni, nem is lehetséges a többi gyerek mellett.
Ha tudod, próbáld valahogy kihúzni kicsit tovább az otthonlétet vele.
Kedves utolsó, köszönöm, de valószínü, azért adom bölcsibe már 9 hósan, mert annyi pénezem van, hogy magán bölcsibe adjam, nem??
Nem, sajnos nem. A pénz hiánya miatt kell visszamennem dolgozni!!
Nem várok el nagy gondoskodást, csak annyit, hogy ne a járókában üvöltsön egész nap, mert nem foglalkoznak vele.
Itt is általában 15 hó feletti babák vannak, 15 fős a bölcsi 3 gondozóval.
Majd meglátjuk, nyilván én is húzni akarom, amíg lehet, de köszönöm szépen a válaszokat, szívesen várok további tapasztalatokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!