Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Otthon maradni vagy bölcsibe...

Otthon maradni vagy bölcsibe vinni?

Figyelt kérdés

Kislányom márcusi születésű, így mire oviba mehet 3,5 éves lesz.

Felmerült hogy menjen előtte egy évet bölcsibe, azaz 2,5 éves korától.

Vacilálok, nem tudom melyik a jobb neki.

Ha kisebb megszorításokkal,de anyagilag belefér, hogy itthon maradjak vele, ti melyiket ajánlanátok?

Nem ülünk itthon, sokat megyünk játszótérre, babaklubba, tornázni, játszóházba stb.

De van aki azt mondja hogy kell neki a gyerektársaság, menjen bölcsibe.

#Ovi, bölcsi, beszoktatás
ma 12:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
75%
Ha teheted inkább maradjon veled otthon. A bölcsöde nem szükséglet egy ilyen korú kisgyereknek. Az anyukája közelsége sokkal inkább.
ma 15:18
 12/14 anonim ***** válasza:
51%
Bőven elég szocializáció az, amennyit viszed ide-oda. A bölcsőde, óvoda, sőt még az iskola is szükséges rosz, hogy a szülők tudjanak munkába menni.
ma 15:40
 13/14 anonim ***** válasza:
54%
2,5 eves gyerek nem ovodaerett. Nekunk nem maradt hely a bolcsiben, igy a telepules egyetlen ovijaba kenytelen voltam beadni. 25 fos csoportba. Bepisilt,cumizott,nem beszelt meg rendesen. Nem volt ovodaerett. 5 honapig sirt kb egesz d.e. kb annyi volt mire szobatiszta lett es minden nap pisis volt. A tobbiek csufoltak,hogy baba es pisis. Borzaszto volt. Szoval a 2,5 evesen oviba adas a legrosszabb, annal a bolcsi is jobb.
ma 16:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Átérzem. Az enyém januári, így kb 9 hónapot( mínusz a felgyűlt szabadság) kellene kibekkelni, ezt mi valószínűleg anyagilag bírnánk. DE nekem tanulnom kellene, ami tök jó lenne nem,vagy nem csak munka és gyerek mellett. A bölcsibe a beszoktatás sokkal szimpatikusabb,mint az oviba, ahol ugye gyakorlatilag nincs. Kisebb a létszám, jobban tudnak rá figyelni, igazából annyit megy,amennyit akarjuk, nincs nagyon számolva a hiányzás.

Viszont a másik oldalról meg úgy érzem,hogy nagyon kicsi még ahhoz, és 2,5 évesen is az lesz, hogy elválljunk és nincs is rá semmilyen formában szükség. Vannak tesói, járunk mondókázni, tornázni, sétálni, nincs igazán indoka a bölcsinek. Kivéve amiket fentebb írtam.

ma 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!