Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Kis orrfolyassal lehet vinni...

Kis orrfolyassal lehet vinni a gyereket a bölcsibe? Múltkor a mi bölcsinkben kb minden 2 gyereknek folyt az orra, és köhögtek is rendesen. Vegulis, ahhoz,hogy tökéletesen legyen, akkor kb sosem tudnánk vinni.

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 14:27
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Pontosan. Ha csak 100%ig egészséges gyerek járhatna, akkor az intézmények októbertől márciusig zárva lennének.
tegnapelőtt 14:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom, csak olyan nehéz eldönteni, hogy mégis hol van az a határ ami még belefer.
tegnapelőtt 14:51
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
Igaz nekem kiscsoportos ovis gyerek van, de pont tegnap elkezdett kicsit köhögni, folyik éppen az orra egy minimálisan. Ma itthon tartottam, hogy mennyire gáz a helyzet, de mivel láza nem volt, talán 3x ha kifújtam az orrát a mai nap így holnap viszem. Épp elég lesz az a 3hét itthon
tegnapelőtt 15:09
 4/10 anonim ***** válasza:
80%
Ha senki nem vinné orrfolyással a gyerekét, akkor nem lenne mindig mindenki beteg. Én legalábbis eszerint inkább itthon tartom, amikor kicsit is beteg, de szerencsére ez nekünk nem jelent gondot. Én megértem azt is, ha valaki nem tudja otthon tartani egy kis köhögéssel.
tegnapelőtt 15:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát ha 10 percenként törölni kell az orrán mert a szájába folyik a takony akkor nem vinnem. Plusz akkor se ha zöld folyik neki.
tegnapelőtt 15:55
 6/10 anonim ***** válasza:
76%

A házirend hivatkozhat rá,hogy egészséges gyerekek intézménye(balkáni szöveg) soha nem volt az,mert a vírus már előtte pár napig csak lappang tünetmentesen. Ha mindenki kivenné orrfolyással a gyerekét,(ami nyilván nem lehetséges) akkor annyira megcsappanna a létszám,hogy be lehetne zárni az intézményt.Hol a határ? Ha otthon jól van,akkor a bölcsiben is jólérzi magát. Ha elesett rosszul van,azt látja a szülő, ilyenkor persze nem viszi az intézménybe. Az az 1 hét oviban 2 hét itthon Hungarikum tőlünk fejlettebb országokban ennek értelmét nem is ismerik, és nem nagyobb a gyermekhalandóság, nem több a szövődmény , betegeskedés. Amit írsz ez a természetes immunfejlődés velejáróra, semmi rossz dolog nincs ebben,ezen mindenki átesik. De hát mint tudjuk,a magyar intézményrendszerek világvezetők,ők aztán tudják a tutit...

Hál istennek nálunk is egyre több orvos van aki kiáll a jó állapotú,immunenfejlődésben lévő gyerekek mellett.

tegnapelőtt 16:07
 7/10 anonim ***** válasza:
65%

5ös ez egy jónagy tévhit,a zöld-sárga orrváladék a betegség végét jelzi. Semmivel nem fertőzőbb mint az átlátszó takony. Gondolni kell arcüreggyulladásra ha min. 7-10napig csak zöld-sárga váladék ürül,mellé lázas állapot,arcfájdalom. A bakteriális arcüreggyulladás ritka,egyáltalán nem törvényszerű.

Ezt már sokszor leírták azok az orvosok akik haladnak a tudománnyal,de még mindig gyerekcipőben jár. Jó lenne ha kikopna ez a hülyeség az emberek fejéből.

tegnapelőtt 16:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Amikor a gyereken látszik,hogy beteg, nincs jól, ott a határ. Kicsi orrfolyás, kicsi köhécselés belefér.
tegnapelőtt 16:43
 9/10 anonim ***** válasza:
67%
Ha egy kis orrfolyással nem lehetne menni, gyakorlatilag ősztől tavaszig otthon lenne a gyerek. Nálunk az oviban ma is, hogy mentem a gyerekekért, egyik gyerek jobban köhögött, mint a másik.
tegnapelőtt 17:07
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a szabály, ha zöld váladék folyik az orrából, köhög, rossz a közérzete, nem mehet. Ha csak kicsit folyik az orra, de amúgy semmi baja, akkor igen.
tegnapelőtt 18:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!