Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mit csináljak ha a férjem nem...

Mit csináljak ha a férjem nem akarja hogy vissza menjek dolgozni?

Figyelt kérdés

Szerinte jól megvagyunk így is. Most egy éves a gyerekünk és én jövőre vagy az után már vissza szeretnék menni dolgozni. Szerinte önző vagyok és csak a pénz érdekel engem, de nem a pénz a fő ok. Persze ez is benne van, mert korábban nagyon jól kerestem és most rossz hogy nem tudom azt megvenni a saját pénzemből amit szeretnék. A másik dolog pedig az hogy nem járok sehova, csak a gyerekkel vagyok (igenigen tudom ez a dolgom most) de kicsit hiányzik hogy emberek közé menjek, beszélgessek.

Akinek bölcsibe jár a gyereke az miért döntött így? Mennyire volt nehéz? Mik a pozitív/negatív dolgok benne?

tegnapelőtt 21:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%

Ha egy év múlva azaz 2 éves lesz a gyerek és elmész dolgozni, szerintem az rendben van ha kell a pénz, hisz 2 éves kor után már keveset kapsz.

Bár én ha keveset kapok majd azaz kb semmit akkor se megyek vissza valószínű, nálunk nincs bölcsőde se meg amúgy sem tudnám “megtenni” a gyerekkel, csak majd ha óvodás lesz. De ezt mindenki maga érzi.

Mondjuk nekünk nemsoka 2 éves lesz a kislányunk egy igazi angyal, érkező a kisteso heteken belül:)

Tehát mas téma, de szerintem ha 1-2 év múlva mész dolgozni az teljesen rendben van:)

Ha ugyvan vagj vissza neki hogy maradjon akkor o otthon😃 nekem a férjem azt mondta o nem bírna ezt csinálni 😂

tegnapelőtt 21:09
 2/14 A kérdező kommentje:
Ezt nekem is sokszor mondja hogy biztos nem bírná azt amit én minden nap😂
tegnapelőtt 21:14
 3/14 anonim ***** válasza:
81%

Enyém 2 évesen ment és csak 4 órába mentem vissza dolgozni. Ő is unt engem én is untam otthon ülni,ez így win-win volt.

Nekem jó volt lelkileg, a gyereknek meg lett saját korú fix társasága.

tegnapelőtt 21:17
 4/14 anonim ***** válasza:
78%
Én is kivirultam, mikor visszamentem. Sok volt mondjuk 8 órában, 4-6 elég lett volna, de nekem nem volt sajnos a részmunkaidő opció. Szép volt ez a 2 év, de így volt kerek. A gyerekünk se sínylette meg, szuper bölcsődét fogtunk ki, szuper nevelőkkel.
tegnapelőtt 21:31
 5/14 anonim ***** válasza:
90%

Ennek a kérdésnek nincs köze a gyerekneveléshez.

Párkapcsolati probléma.

Talán az ember tulajdona vagy, hogy helyetted dönt? Mi az, hogy nem vehetsz meg dolgokat, amiket szeretnél?

tegnapelőtt 21:42
 6/14 anonim ***** válasza:
80%
A szükségképpen előtted álló válást minél előbb bonyolítod le, annál kevesebbet szenvedsz. Bántalmazó kapcsolatban vagy egy rabszolgatartóval. Ébresztő!
tegnapelőtt 22:37
 7/14 anonim ***** válasza:
95%

Ha korábban jól kerestél, akkor azért a gyerek 2 éves koráig elég jó pénzt kapsz (CSED és GYED), szóval függetlenül attól, hogy egyébként hogyan működtetitek a pénzügyeiteket nem értem, hogyhogy nem tudsz megvenni magadnak semmit? Másrészt azt írod, hogy most 1 éves a gyerek és jövőre vagy utána akarsz visszamenni dolgozni, de azért az sem mindegy, hogy mikor, pl. 15 vagy 24 hónapos lesz a gyerek. Aztán: minden gyerek más, van, amelyiknek kifejezetten jót tesz a bölcsi, van amelyiknek kell az a plusz 1 év. Sokadik kérdés a bölcsi milyensége. Tudsz-e részmunkaidően dolgozni? És még csomó kérdés, szóval általánosságban lehet csak arra válaszolni, hogy mik a pozitív/negatív dolgok benne.

Ettől függetlenül általánosságban egyet értek azzal, hogy ez elsősorban párkapcsolati probléma, a valamit az egyik fél nem "enged" a házasságban, párkapcsolatban - szélsőséges eseteket leszámítva - nekem nagyon nagy red flag. :-(

tegnapelőtt 22:42
 8/14 anonim ***** válasza:
7%
2évessen én is be szerettem volna adni bölcsibe a kicsit. Pont ilyen "probléma" miatt azt éreztem teljessen kiégtem már hogy csak itthon vagyok és a monoton mindennapok vannak. A férjem nekem is tiltakozott hogy ne adjam be. És azt kell hogy mondjam szerintem életem legjobb döntése volt hogy nem adtam be és még egy évet itthon volt velem. Elkezdtünk többet programozni,többet mentem egyedül boltba (imádok vásárolni nézelődni szóval nekem ez is nagyon jó volt) illetve kerestem magamnak egy hobbit kimondottan gyémántkirakózni kezdtem el.
tegnap 10:45
 9/14 anonim ***** válasza:
88%
ha a férjed szerint így is jól megvagytok, akkor menjen ő gyesre. hogy jön ahhoz, hogy eldöntse helyetted, mikor mész vissza dolgozni?? nem is értem.
tegnap 11:18
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem is jobban szeretné, hogy itthon maradjak (3 gyerekünk van, úgyhogy volna is mit csinálni), de én is megyek vissza, amint a legkisebb 2 éves lesz. Szerintem ha azt akarja, hogy maradj otthon, az teljesen oké, joga van a véleményéhez, meg lehet beszélni, hogy ki mit gondol, de végül az legyen, amit te szeretnél. 3. éve vagyok itthon, már kicsit meghalt a lelkem ebben a pelusos, pürés, plüss állatkás babavilágban, senkinek nem lesz jobb, ha te kiégsz. Én 4 órában tervezek eleinte visszamenni, akkor jut nekem is némi emberi környezet, és életcél a tiszta konyhapulton kívül, de a gyerekekre és a háztartásra is marad elég idő.
tegnap 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!