Mit mondanátok egy 2 éves gyereknek, miért kell neki bölcsibe mennie?
Nálunk az volt, hogy te már bölcsis nagyfiú vagy, illetve anyának dolga van. Reggel megkérdeztem, melyik játékkal fog játszani meg hogy ott lesz az xy kisbaratja is, stb.
A kisgyermek nevelő is ezt mondta nekik, hogy anyának dolga van, alvás után jön érted.
A munka kérdésbe nem mentünk bele mélyen, azt tudja, hogy pénzért dolgozunk, meg hogy abból veszünk kisautót, de a megélhetés részébe nem ástuk bele magunkat.
Semmit, úgysem érti mi az hogy munka meg pénz. A gyerekek bölcsibe mennek, mások is vannak ott stb max ezt tudod neki mondani.
A te hozzáállásodon múlik amúgy, ha rajtad feszültséget lát akkor ő is feszült lesz tőle.
Én gyerekem a Covid kellős közepén, 2021. március kezdte a bölcsit, amikor az épületbe se tehettem be a lábam, beszoktatás sem volt egyáltalán, első nap elvették az ajtóban a gyereket aztán kalap kabát, ennyi volt.
Imádta a bölcsit, egyszer se volt sírás.
Oviba már volt beszoktatás. Hát az sokkal rosszabban ment, 1.5 év bölcsisség után sokat sírt az oviban reggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!