Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mit mondanátok egy 2 éves...

Mit mondanátok egy 2 éves gyereknek, miért kell neki bölcsibe mennie?

Figyelt kérdés
Az a kör nyilván megvolt, hogy "anyának dolgoznia kell", nem fogadja el magyarázatnak. Ilyen kicsik szintjén hogy magyaráznátok el, hogy megértse?
tegnap 13:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%
Sajnos ezt nekik még nem lehet elmagyarázni úgy, hogy meg is értsék, kicsi ahhoz. :/ majd megszokja, elfogadja, mást nem tehet(tek) sajnos. Kitartást!
tegnap 13:22
 2/18 anonim ***** válasza:
66%
Én is csak azt mantráztam. Anyának dolgoznia kell, mert nem lesz pénzünk, nem fogunk tudni kaját venni.
tegnap 13:25
 3/18 A kérdező kommentje:

Nektek mennyi idő volt, mire beletörődött?

Nekünk ez a második hetünk, és már itthonról sírva indul :(

tegnap 13:28
 4/18 anonim ***** válasza:
83%

Nem kellenek észérvek neki, nem fogja ezek miatt elfogadni a dolgot.

Inkább olyasmi, hogy : "Te bölcsis vagy" vagy "A bölcsődék bölcsibe járnak". Mintha egy ilyen alap dolog lenne. Meg nem kell erőltetni, hogy elfogadja önszántából.

"Reggel van, de mész a bölcsibe én megyek dolgozni."

tegnap 13:28
 5/18 anonim ***** válasza:
74%
Munka, pénzkeresés, nem lesz mit enni… te jó ég! Egy 2 éves abszolút nem érti ezeket. Plusz meg fog rémülni és aggódni fog hogy éhenhaltok.. ha már ezt megérti de még ezt se nagyon. A gyerek játszani, barátkozni szeret.. beszéld meg vele hogy lesz sok kis új barát, játszani fognak, a bölcsis néni sokat fog nekik mesélni és nagyon-nagyon jó lesz. Az elején úgyis sokszor lesz hogy nem akar majd menni meg hiszti is lehet de majd megszokja..
tegnap 13:31
 6/18 anonim ***** válasza:
83%
1es vagyok, az enyém még nem bolcsis koru, de bölcsiben dolgoztam, így ismerem ezeknek a gyerekeknek a lelkivilagat, és hogy az értelmi eresuk hol tart. A legtöbbjüknek nem hetek, hanem hónapok kellenek sajnos, hogy azt lehessen mondani, hogy biztonsaggal beszoktak, és sokan még akkor is sírva mennek be. :/ ez van, sajnálom, mert ez tényleg egy baromi nehéz időszak lehet az anyának és a gyereknek is, de ha másképp nem jöttök ki anyagilag, nincs mit tenni :( szeretgesd, babusgasd, játssz vele nagyon sokat, amikor együtt vagytok, hogy enyhuljon a szorongása, és oldódik idővel♥️♥️
 7/18 anonim ***** válasza:
85%

Sokkal mókásabb több gyerekkel játszani, mint egyedül. Ráadásul a bölcsiben sokkal több játék van mint otthon, meg izgalmasabbak is.

Ha jár ismerős gyerek a bölcsibe, akkor mondhatod, hogy így minden nap játszhat vele.

8/18 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire 2 éves? Még most lesz, vagy múlt?

Az enyém 2,5 évesen simán megértette, hogy nekem dolgoznom kell, neki meg a bölcsi a "dolgozó".

tegnap 13:32
 9/18 anonim ***** válasza:
54%
Plusz a te hozzá állásod nagyon fontos. Ismerkejd, beszélgess a többi szülővel mert ugyanebben a cipőben járnak mint te. Érdeklődj a napjáról, barátairól legyél nagyon pozitív. Ha nyűgként éled meg a reggeleket ő is annak fogja venni.
tegnap 13:35
 10/18 anonim ***** válasza:
90%
Ha nagyon ragaszkodó a gyerek, akkor szerintem az sem érdekli, hogy ott több a játék, meg a gyerek, meg cukik a nevelonok. Neki anya kell, és pont. Vagyis van ilyen gyerek. Akkor meg majd megszokja...vagy nem :/
tegnap 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!