Bölcsibe a gyerekre bent vaszoncipő vagy szandal a jobb választás?
Nem is szoktunk.
Pl Nekünk padlófűtésünk van a hàzban, de a panelban sem volt a lànyomon csak zokni 😅
Nyilvàn nincs semmi kőbevésve, a lényeg hogy nem kell a gyerekre "gyógycipő" ha nincs diagnosztizàlva hogy probléma van
Én már gyerekkoromban is szupinált cipőt kaptam, mikor még itthon kb nem is létezett. Nagynénémék lengyelországból hordták haza. Anya csak olyan cipőt adott rám, ami a bokámat tarzotta.
Rengeteget voltam, vagyok mezitláb. Nyáron gyakorlatilag itthon csak úgy vagyok. Lakásban is, udvaron is.
Ennek ellenére olyan szinten szar a lábam, hogy 32 vagyok, a térdeim szétvannak a bokasüllyedésem/bedőlő bokám miatt.
Ne keverjük a szupinált meg gyógyszandált a sima kemény kérgű szandállal!
Az előbbiek nagyon nem kellenek mindenkinek, csak diagnózissal. Utóbbi meg olyan talajon ajánlott, ami nem ad ingert pl. Parketta, járólap.
Emellett meg minél több mezítlábazás egyenetlen talajon, lábtorna (papírgalacsin, kavics, pénzérmét gyűjtés, törölköző összehúzás labujjakkal, lábujjak nyitása szorítása stb), tüskés masszázslabdával masszírozni kéne.
A legolcsóbb vászoncipő bőven elég, tepőzáras, könnyen levehető, én is azt adom a gyerekre, kínaiban szoktam venni, és semmi baja a lábának.
Otthon meg sima zokniban mezítláb.
"sima kemény kérgű szandállal!"
Mondjuk abban legózz meg autózz Te nègykèzlàb....
Nagyon kényelmes lehet egész nap egy kemény kérgű szandàlban.🤔
Milyen érdekes, hogy bár kívülről fújja mindenki, hogy a mezítláb járkálás tesz a legjobbat a gyerek lábának, mégis amint kilép csóri a lakásból, sínbe raknák a lábát egy magasszárú cipővel/szandállal. Logika zéró...
Semmi szükség ilyenekre, azért vannak az izmok meg a szalagok, hogy azok tartsák a lábát. Pont rosszat teszel vele, ha helyettesíted őket egy bokafogós cipővel, mert nem fejlődnek megfelelően...
Az enyémeknek volt oviban szandáljuk és vászoncipőjük is, mikor éppen mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!