Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Be lehet íratni a gyereket...

Be lehet íratni a gyereket más városban található bölcsibe is?

Figyelt kérdés
Az volna a kérdésem, hogy ha mi nem Pesten élünk, viszont mindketten ott dolgozunk (100km) be lehetne-e iratni a gyereket oda is bölcsibe? Ilyenkor hátránnyal indul a helyiekkel szemben? Vagy mire kell készülni? Lehet fel sem veszik? Kb mennyit kell fizetni?

szept. 18. 11:49
1 2 3 4 5 6
 51/55 A kérdező kommentje:

A borsodi zsákfaluban is lehet dönteni arról hogy vállal-e gyereket és az mivel jár. Senki sem kötelezi. Bele lehet gondolni az elejétől a vègéig mi a legrosszabb eshetőség, és hogy tudja-e azt vállalni. Nem pedig csak hormonok és “anya akarok lenni” agymenés miatt potyogtatni a gyereket. Hidd el, az enyémnek jobb lesz mint a borsodi zsákfaluban élő hármasikreknek.

Vagy amit itt a válaszolók nagy többsége javasolt: költözzön el. Vagy mégsem olyan egyszerű elköltözni? Most akkor mi van?🤔Ennyit érnek a az itteni kéretlen jótanácsok😀

szept. 21. 10:22
 52/55 anonim ***** válasza:
55%

#51 Ezek szerint te is meggondolatlanul pottyantottad le a gyereked, mert nem a megfoganáda előtt tetted fel a kérdést, hogy horhatod-e Pestre bölcsibe, hanem most kapsz észbe...

A saját érvelésed szerint jobb lett volna ha te sem vállalsz gyereket és akkor nem kéne se a helyi kissebbséges bölcsibe se 100 km-re Pestre hordani, meg lenne oldva a probléma.

szept. 21. 14:08
 53/55 A kérdező kommentje:

Nem, nekem nincs gyerekem. Még csak terhes sem vagyok.

De ha lenne, a magán se jelentene problémát.

Szép napot! :)

szept. 21. 16:42
 54/55 anonim ***** válasza:
Akkor mire fel a kérdés kérdező?
szept. 21. 17:59
 55/55 A kérdező kommentje:
A kérdés úgy hangzott, hogy be lehet-e iratni pl 100km-el távolabbi bölcsibe a gyereket. Szerettem volna tudni, van-e ennek akadálya (annyira nincs gyerekem, hogy azt sem tudom magánban milyen szabályok vannak…)nemhogy az állami intézményekbe. Ez pl azért is fontos mert, elhangzott itt olyan, hogy lakóhely szerintibe be lehet iratni, sőt először a helyieket veszik fel, akkor maradok bejelentkezve lakóhely szerint oda. :) már ki akartam jelentkezni, de így legalább tudom, hogy ez még hasznomra válhat. Másik az összeg, hogy 2-300 ezer kiesne havonta a kasszából, még akkor is megérné-e visszamenni dolgozni. Például ezt átgondolva vállalok be egy gyereket. Azt is tudom, hogy 1 évnél tovább nem maradhatok ki a munkahelyről, így tudni akartam, hogy mindenképp választanom kell-e a karrier és a gyerek között, vagy az elképzelés jó. És egykét ősanyás károgós okoskodást leszámítva teljesen jó az elképzelésem. Olyanok véleményére pedig nem adok, akik nem akarnak vissza menni dolgozni (vagy nem 8 órában) mert az nem releváns számomra. Az meg, hogy 8-9 év múlva hova adom majd iskolába?! Gratulálok annak, aki tudja már most hogy hol lesz 8-9 év múlva, vagy merre alakul majd az élete.
szept. 21. 18:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!