Be lehet íratni a gyereket más városban található bölcsibe is?
Mi vidéken lakunk. Megyeszékhelyen dolgozunk mind a ketten. 20km-ről van szó.
Megyeszékhelyen 6 bölcsi van. 4-et hívtam fel. Mind a 4ben közölték, hogy esélyünk nincs. Ha be akarunk kerülni, szerezzünk megyeszékhelyi lakcímet.
Hiába a munkahely, ők ezt nem tudják figyelembe venni.
Ha beadjuk a jelentkezésünket, nem utasítják el. De számítsunk arra, hogy szeptemberben elkezdődik a nevelési év, ha marad hely, olyan március fele csatlakozhatunk. Talán.
Ez az utánajárás után 2 héttel pedig olvastuk, hogy a 6ból 1 bölcsit bezárnak, gyerekhiány miatt.
(mi úgy tudtuk megoldani, hogy nem a megyeszékhelyre mentem vissza dolgozni, hanem a szomszéd faluba. Anyáék itt laknak, így itt szereztem lakcímet és így felvették a bölcsibe. Én meg új helyen kezdtem.)
Igazából tartózkodási címünk másik megye, de lakóhelyünk Pest megye (nem változtattuk meg,anyóséknál vagyunk bejelentve) , szóval akkor ez alapjàn még nem utasíthatnak el.
És abszolút, iskolába is Pestre szeretném hordani.
magánba semmi akadálya. Csak azt győzd fizetni.
Mi is gondoltunk rá, amikor közölték, hogy nem veszik fel.
3 magánbölcsit is kérdeztem, 90-120ezer/hó köztre mondták. Akkor inkább maradtam volna otthon, mert anyagilag nem érte volna meg.
2#
Nalunk a bolcsiknel nincsenek korzetek, oda iratod be, ahova akarod.
Nem hiszem, hogy ez csak a mi varosunkra lenne igaz :D
Telefonalgass.
8!
körzetek nincsenek, mint ovinál. Hogy xy utca ehhez az ovihoz, yz utca ahhoz az ovihoz tartozik.
Viszont a helyieket kötelesek úgymond csak felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!