Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Védőnői javaslatot bölcsődei...

Védőnői javaslatot bölcsődei felvételre milyen indok alapján adnak?

Figyelt kérdés

Nem rég derült ki, hogy terhes vagyok (még dokinál sem voltam), kisfiam és testvére között 18 hónap lesz. Korábban is bölcsibe akartuk íratni 2 éves kortól, mert visszamentem volna dolgozni viszont így felmerült a kérdés bennem, hogy így fel fogják e venni. Sajnos környékünkön az állami bölcsik telítettek, bár most épül egy új, így lehet kevésbé lesznek azok. Magánbölcsi is jó igazából de azok is tele vannak.

Amiért kérdezem, kisfiam nagyon nagyon aktív. Jelenleg 10 hónapos, már megy, 1x alszik és délután alig lehet lefárasztani pedig sokat vagyunk udvaron vagy játszón.

Védőnővel mikor beszéltem erről azt mondta, hogy ő jelenleg úgy látja jót tenne neki, mert ő is látta mennyire aktív és ad is javaslatot.

Kérdés így felveszik e majd? Ha igen, akkor valószínűleg tanulni is vissza tudnék menni és befejezni az egyetemet, 2 félévem van még hátra, utolsóban csak szakdolgozat.

Kérlek ne savazzatok. Tényleg nem mások elől akarom elvenni a helyet, akiknek kell mert dolgoznak. Pusztán elméleti a kérdés, hogy így felvennék e.

#bölcsőde #magánbölcsőde #Védőnői javaslat
jún. 15. 20:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
57%
Ha az iskolából viszel papírt, akkor felveszik a tanulói jogviszony is indok.
jún. 15. 22:40
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
11-es, de csak akkor, ha nappalin tanul, nem? De ott lesz a másik gyerek, aki pár hónapos lesz, vele mit csinál?
jún. 16. 00:03
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
A kétségbeesést megértem, a bölcsit kevésbé. Én a betegeskedéstől is tartanék, főleg ha van otthon egy csecsemő. A rendszeres segítség jobbnak tűnik, ha van rá keret.
jún. 16. 06:33
 14/22 A kérdező kommentje:

Nappalin tanulnék. Pár tárgyam van már csak és az is vizsga kurzus. Úgyhogy bemennem max 1-2x kellene.

Amúgy köszönöm a válaszokat, addig még nagyon sok idő fog eltelni, meglátjuk, hogyan lesz. Megnézzük a magánbölcsiket is mindenképpen. Amúgy nagyon kis szociális baba, megy oda mindenkihez, a gyerekekhez is a játszótéren.

Annak a válaszolónak meg, aki nem tud szöveget értelmezni sajnálom, de nem tudok helyette olvasni. Még egyszer, nem elvenni akarom a helyet, akinek szüksége van rá jobban, azt igenis vegyék fel. HA marad hely, akkor meg minket.

Amúgy pici fél éves lenne mire menne kisfiam bölcsibe, úgyhogy azért már túl lenne pár oltáson, meg az immunrendszere is erősebb lenne.

Még csak elméleti szinten játszok a gondolattal. Csak akkor adnám be, ha tényleg igénye van rá a nagyobbnak. Ha csak egy kis játszóval le lehet fárasztani akkor nem. Rá 1 évre úgyis menne oviba.

jún. 16. 07:29
 15/22 anonim ***** válasza:
83%

"Kérdés így felveszik e majd? "

Vagy igen, vagy nem. A védőnői javaslattal előnyt élvez, de továbbra sem kerül a kötelezően felveendők közé. A jót tenne neki a gyermektarsasag kb bármelyik leendő bölcsisre passzol.

jún. 16. 09:03
 16/22 anonim ***** válasza:
23%

Ne haragudj, de totál indokolatlan bölcsibe adni. Ha ilyen kis aktív és te nem bírod a kicsi mellett, akkor várnotok kellett volna még a következő gyerekkel. Most már ezt a helyzetet kell megoldanod. A kényelmi dolgaid (suli befejezése, aktív foglalkozás a naggyal a kicsi ellátása mellett) nem indokok az előnyre. Bárhogy is, de ha beadod mindenképp más elől veszed el a helyet, hiszen a bölcsik túltelítettek. Akár az államiak, akár a magán intézmények. Ezért veszik fel csak a dolgozó szülők gyerekeit, mert még így is várólistás némelyik. Ha te nem dolgozni mégy vissza, mindenképp elveszed a helyet egy dolgozótól. Nem is értem hogy nem merült ez fel benned. "Nem a helyet akarod elvenni", pedig ilyen nincs. Dehogynem, akár szándékosan akár nem.

Bébiszittert fizess hogy sulizni tudj, ennyi. A többi meg bizony nehéz.

júl. 3. 13:21
 17/22 A kérdező kommentje:

16os

Még egyszer. Csak akkor adnám be, ha van hely. Nyilván ha kell valaki másnak nem fogom feleslegesen elvenni a helyet előlük, hiszen meg tudom én is oldani a velelétet. Most épül új bölcsőde, remélhetőleg így lesz hely a magánokban, mert természetesen oda iratnám.

Nagyon kis aktív igen, mindenre mászik meg le sem tud ülni mert menni kell de semmi olyan amit nem tudnék kezelni. Max kint élünk majd az udvaron meg a játszón :D

júl. 3. 13:29
 18/22 A kérdező kommentje:
Jaj elküldtem előbb mielőtt még pluszban írhattam volna. Na szóval szeretek vele lenni, persze lesznek nehezebb napok, de van egy szuper apukája aki ugyanúgy mindenben kiveszi a részét. Úgyhogy ketten mindent meg tudunk oldani még .a húzósabb időszakokat is :D
júl. 3. 13:31
 19/22 anonim ***** válasza:
54%

18: Persze, de akkor is elveszed a helyet, hiszen van aki év közben is beíratná mert pl. úgy tölti a 2 évet a kicsi és akkor menne vissza, de várólistára kerül.

Én meg szívesen maradnék még itthon a kicsivel, a nagy is kezdi a sulit ősszel, de mennem kell vissza. Csak decemberben kéne, de hamarabb kell kezdenünk a bölcsit mert a bölcsődevezető szerint ha decembertől kérem, várólistás lesz.

Imádom az aktív manóm, egész nap nyüzsgünk. Bár maradhatnánk.

júl. 3. 13:44
 20/22 anonim ***** válasza:
19 a saját kínodat ne vetítsd már ki másra. Amúgy a dolgozó anyáknál sem firtatja senki hogy valóban nem élnének e meg a fizetése nélkül vagy miért megy vissza dolgozni. Ahogy azt sem firtatják hogy milyen anyagi körülménywk közé vállalnak gyereket hogy már vissza kell menni.
okt. 11. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!