Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Beteges lesz így nagyon a család?

Beteges lesz így nagyon a család?

Figyelt kérdés
Nagyon röviden: Most fogja a bölcsit kezdeni a fiam, 2 éves elmúlt. Nagyon nem beteges, max csak náthás volt, de még közösségben nem volt kb soha. Mi a párommal elég gyakran vagyunk betegek, megfázás, torokgyulladás, mellyel nem tudunk mit kezdeni, gyakran beleteszünk. Már előre riogatnak minket, hogy mind a 3-an folyamatosan betegek leszünk, de totál náthásak mindenképp, ha kezdődik a bölcsi ovi. Ez mennyire igaz? Saját tapasztalat érdekel.

2024. márc. 8. 16:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Lányom februárban kezdte az ovit, első körben ment 2 napot 🤣 azóta 2 hét volt egyhuzamban a legtöbb. Nyilván mindenki beteg, ha bent összeszed valamit. Ez ilyen, majd javul.
2024. márc. 21. 01:40
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem volt bölcsis, oviban viszont havi egy hét betegség volt az alap kiscsoportban. Eleinte a férjem és én is elkaptuk, és a röhej az, hogy a gyereken 2-3 nap alatt átment, minket meg ledöntött 1-2 hétre. Aztán azért fokozatosan javult a helyzet, ráadásul ritka volt a felsőlégúti betegség, a gyerek bőrproblémákkal küzdött inkább. Középsőben már kéthavonta egy betegség, nagycsoportra egész tűrhető lett a helyzet. Iskolában viszont szinte soha nem volt beteg, most hetedikes, 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor hiányzott betegség miatt. Az is ilyen calici és társai.

Nem igazán tudsz mit tenni ellene, talán ami segítHET, legalábbis én láttam különbségként a beteges gyerekekhez képest, hogy amennyit csak lehet, legyen kint a szabad levegőn a család, mozogjon rendszeresen, akármilyen hideg van. Legyen napi kétszer szellőztetve télen is a legnagyobb zimankóban is. Nekünk a gyerekorvos mondta, hogy azért jóval több télen a betegség, mert nem szeretünk szellőztetni sem otthon, sem a munkahelyen, sem az oviban/suliban, és az elhasználódott, párás benti levegő kiváló táptalaja a kórokozóknak.

Egyébként az immunrendszer állapota adottság, genetikailag meghatározott. Lehet támogatni ezzel-azzal, de az nem garancia, hogy mindig el fog kerülni a betegség.

2024. ápr. 19. 11:10
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
10 es nalunk ugyanez. Felesleges kivenni, ha oviba megy 3 evesen ugyanez lesz, csak max nagyobb a gyerek,jobban beszel es reszletesebben el tudja mondani mi a helyzet. Az en kisfiam ugy kezdte az elso felevet hogy 2-3nap ovi utan laz,1,5 het otthon. Fel evig ez volt,nem tudtam visszamenni dolgozni. Most legutobb anyum segitett be,h ne rugjanak ki. 2.eve az oviban, de meg mindig 2 het a max,az is a nyari idoszakban. Anyukam is elkapta a fosos hanyost,apukam ,en a ferjem es a sulis is. Sugarban okadtunk. Utana rogton jott egy takony. Anyukam 2 hete fekszik,minden baja van, egy darabig o sem jon. Oszinten,ki jonne igy gyereket vigyazni,h allandoan fertozo betegek vagyunk?? 28 fo a csop.letszam, de 6 gyerek biztos mindig van bent aki beteg. Megvolt a lepkehimlo,skarlat,influenza covid,kotohartya fel even belul. Romokban vagyunk mar. Nem tudom meddig lehet birnk. Ki vagyunk merulve, huzzuk magunkat a ferjemmel. A fosos ota allandoan puffadunk, hanyinger visszajon, bofogunk es indul a hasmenes, random, a nap folyaman. Elegunk van. Csak az sehitene ha kiveszem es felmondok, de meg remenykedem, h jobb lesz...
2024. ápr. 19. 14:09
 14/14 NTBS ***** válasza:
Immunrendszer függő dolog ez.
2024. ápr. 19. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!