Beteges lesz így nagyon a család?
Nálunk nem volt bölcsis, oviban viszont havi egy hét betegség volt az alap kiscsoportban. Eleinte a férjem és én is elkaptuk, és a röhej az, hogy a gyereken 2-3 nap alatt átment, minket meg ledöntött 1-2 hétre. Aztán azért fokozatosan javult a helyzet, ráadásul ritka volt a felsőlégúti betegség, a gyerek bőrproblémákkal küzdött inkább. Középsőben már kéthavonta egy betegség, nagycsoportra egész tűrhető lett a helyzet. Iskolában viszont szinte soha nem volt beteg, most hetedikes, 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor hiányzott betegség miatt. Az is ilyen calici és társai.
Nem igazán tudsz mit tenni ellene, talán ami segítHET, legalábbis én láttam különbségként a beteges gyerekekhez képest, hogy amennyit csak lehet, legyen kint a szabad levegőn a család, mozogjon rendszeresen, akármilyen hideg van. Legyen napi kétszer szellőztetve télen is a legnagyobb zimankóban is. Nekünk a gyerekorvos mondta, hogy azért jóval több télen a betegség, mert nem szeretünk szellőztetni sem otthon, sem a munkahelyen, sem az oviban/suliban, és az elhasználódott, párás benti levegő kiváló táptalaja a kórokozóknak.
Egyébként az immunrendszer állapota adottság, genetikailag meghatározott. Lehet támogatni ezzel-azzal, de az nem garancia, hogy mindig el fog kerülni a betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!