Mért viszik sokan betegen bölcsibe a gyereküket?
Megyek a bölcsibe, rendszeresen látom hogy több kisgyerek álláig lóg a sárga trutyi, volt hogy a padon sírdogált az egyik, fájt a füle, de ott volt bent. Pedig az egyikük anyja otthon van kistestvérrel.
Igen, nálunk az orvos telefonhívásra adja ki az egészséges igazolást sajnos.
Basszus voltam egyedülálló anyuka 0 segítséggel. De volt annyi eszem hogy fogadtam bébiszittert.
Az első 1-2 kritikus napon itthon voltam vele.
Nem akartam hogy lefertőzze a bölcsit de a legfontosabb hogy beteg gyereknek pihenni kell otthon
Jaj, nem kell ez az álszenteskedés és önérzeteskedés, kérdező, ha neked egyértelművé tenné a munkahelyed, hogy kirúgnak, ha rendszeresen táppénzen vagy a gyerekkel, te is ugyanúgy bevinnéd. Legyél már őszinte, legalább magadhoz, inkább azt mondanád, oké, rúgjanak csak ki, akkor se viszed, mert szegény többi gyerek...?
Ez a bébiszitteres dolog is olyan, hogy egyáltalán nincs még itthon elterjedve, ergo elég nehéz is találni olyat, aki bármikor ugrasztható, hogy vigyázzon a gyerekre, pláne fertőző beteg gyerekre. Vagy a bébiszitter elkaphatja, hogy ő se tudjon máshova menni dolgozni, vagy az idős nagyszülő elkaphatja, max. ő se tud menni dolgozni/megpusztul, csak a többi gyerek a lényeg?
"éljen az önzés"
Ugyan már, itt konkrétan az ember megélhetéséről van szó, nem piti dolgokról, hanem arról, Van-e munkahelye, hogy kifizesse a gyerekének a lakhatását, ennivalót, gyógyszerét. Az nem önzés, hogy muszáj dolgoznia az embernek, mert pénzért adnak mindent.
16-os, mondjuk ha nem tűnt volna fel, minden bölcsiben folyamatosan(!) betegek a gyerekek, ha minden kis orrfolyással otthon tartanák őket, akkor nem is járhatna a szülők fele dolgozni.
Egyébként a mi bölcsink kifejezetten szigorú a covid óta, sőt, itt már túlzásba is esnek, már azzal hívják a szülőt, ha 1X(!!!) megy a gyerek hasa, hogy vigyék hazafele, folyton otthon van a fél csoport, mégis ugyanúgy állandóan betegek a gyerekek.
Ezért sok értelme van mindennel otthon tartani őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!