Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Mért viszik sokan betegen...

Mért viszik sokan betegen bölcsibe a gyereküket?

Figyelt kérdés

Megyek a bölcsibe, rendszeresen látom hogy több kisgyerek álláig lóg a sárga trutyi, volt hogy a padon sírdogált az egyik, fájt a füle, de ott volt bent. Pedig az egyikük anyja otthon van kistestvérrel.

Igen, nálunk az orvos telefonhívásra adja ki az egészséges igazolást sajnos.

2024. jan. 24. 17:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/90 anonim ***** válasza:
90%

Ez a szülő nem telefonál sehova, amíg rá nem szólnak.

Sokan nem tudnak a gyerekkel annyit betegállományba menni, mert fél a kirúgástól.

De ismertem olyan anyukát akinek az oviba 2hetig köhögött a gyereke, ő

otthon ült egész nap.

Elege van a gyerekből gondolom, vagy úgy van vele otthon se lenne jobban.

2024. jan. 24. 17:47
 2/90 anonim ***** válasza:
75%
Hagyjad már,hogy betegen,de még tetvesen,serkésen,hogy kapják el a többi gyerek is. Üzenem azoknak akik így viszik el a gyerekeiket,hogyha egy másik gyerek el kapja,menjen segíteni a másik anyukának ki szedni a gyereke hajából. Fulladjanak meg az ilyenek.
2024. jan. 24. 17:51
 3/90 anonim ***** válasza:
89%
Van olyan, aki lesz*rja, más pedig kénytelen bevinni, mert a munkahelye nem tolerál annyi táppénzt, amennyit beteg a gyerek és mivel nem akarnak éhen halni, marad ez megoldásként.
2024. jan. 24. 17:51
 4/90 anonim ***** válasza:
74%

Nálubk pl az orrfolyás, köhögés nem betegség.

Én így simán viszem a lányom. Ha minden szarér otthon tartanám, sosem dolgoznék.

Ha a kedve is rossz, lázas, az más. Akkor nyilvan narad itthon.

Nálunk pl férjem is és én is próbaidőn vagyunk. Meg sem tehetném, hogy havi 2heteket otthon üljek.

2024. jan. 24. 18:06
 5/90 A kérdező kommentje:
3as, valóban, kapja el más gyereke is igaz? Legyen otthon az a szülő táppénzen.
2024. jan. 24. 18:14
 6/90 anonim ***** válasza:
83%
Gondolom, azért viszik, mert nem akarnak állandóan hiányozni a munkahelyeről. Nem azért adta be a gyereket bölcsődébe, hogy otthon legyen, hanem mert vissza kell mennie dolgozni, kell a pénz. Nyilván vannak kirívó esetek, amikor lázasan, fertőző betegen sem kéne vinni. De például egy kis köhögéssel vagy orrfolyással (vizes) én is viszem oviba a gyereket. Sajnos a bölcsisek nagy része a kezdeti időben sokat beteget, de vhogy erősödni kell az immunrendszerüknek. Sokan meg nem tudják megoldani, hogy más vigyázzon a gyerekre, míg ő dolgozik. Ez örök téma mind bölcsibe, oviba, iskolába.
2024. jan. 24. 18:15
 7/90 anonim ***** válasza:
78%

"3as, valóban, kapja el más gyereke is igaz"

Hát, tetszik vagy sem, ilyen téren mindenki a saját érdekét nézi, tekintve, hogy egy fizetésből megélni gyerekekkel kb. lehetetlen. Ez van. Ha a te munkahelyed múlna rajta, te is vinnéd.

2024. jan. 24. 18:28
 8/90 anonim ***** válasza:
75%

5kommentedre. Ennyi erővel mindenki lazadhatna, mert nincs olyan gyerek, aki ne vitt volna haza begegséget a bölcsiből.

Én 2 hónap alatt 3x voltam itthon vele. Hányás, lepke vírus majd láz miatt. Eszembe nem jutott volna más anyukára köpködni emiatt.

Nem jódolgukban teszik be az emberek a gyereket oda.

2024. jan. 24. 18:29
 9/90 anonim ***** válasza:
87%

A bölcsi ilyen. Van olyan gyerek akinek dől a zöld az orrából, de kb ennyi ez ősztől tavaszig nyáron mandula ki és a helyzet változatlan. Az én lányomnak ha kicsorgott egy kis vizes váladék este már a fülészeten voltunk.

Nem lehet valaki otthon hónapokat mert folyik az orra, a kollégám is 2 hónapig köhögött egy fertőzés után egy kisgyerek még tovább köhög.

Most alakul az immunrendszere ez van.

2024. jan. 24. 18:47
 10/90 A kérdező kommentje:
Oké, akkor ezentúl én is viszem betegen, igazatok van. Nem fogom nézni a többi gyereket és szülőt. Majd megoldják ők is, ahogy eddig megoldottam én. Az én munkahelyem sem támogatja a sok táppénzt.
2024. jan. 24. 18:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!