Unok otthon lenni,kell a pénz,gyerek szocializálódni fog. 2 évesen megy bölcsibe,mert addig fizet az állam,utána keveset adnak.
2023. júl. 21. 16:24
13/21 A kérdező kommentje:
Köszi a többi választ is.
Egyébként a gyerek nem fog nagyon hisztizni, hogy az anyja otthagyja a bölcsiben?
Nem lesznek így kötődési problémái?
(csak puszta kíváncsiság).
2023. júl. 21. 16:48
14/21 anonim válasza:
7, érdekes, nekem pont azért nem ment még oviba sem, csak 4 évesen. A bölcsi semmit se segített volna, hisz ott eleve nem tudták biztosítani a fejlesztést.
2023. júl. 21. 17:13
15/21 anonim válasza:
Fokozatos beszoktatas van és a mi bölcsinkben van fejlesztés,pedig sima állami bölcsi.meg sószoba is van a nátha ellen stb.
2023. júl. 21. 17:22
16/21 anonim válasza:
A bölcsi egy fontos szocializációs közeg, jót tesz a gyereknek, ezért vittem.
2023. júl. 21. 17:52
17/21 anonim válasza:
Ha nem a bölcsiben akkor az oviban kezdi el összeszedni a betegségeket....
2023. júl. 21. 18:37
18/21 anonim válasza:
"és a mi bölcsinkben van fejlesztés"
Papíron biztos van mindenhol. De kérdés, hogy 1, megadják-e, 2, arra van egyáltalán szüksége a gyereknek. Nekünk mozgásfejlesztés, beszédfejlesztés és kognitív fejlesztés kellett. Ebből csak a beszédre lett volna hatással a bölcsi.
Neurotipikus gyerekem járt bölcsibe, de neki nem volt megkésettsége, így is kínkeserves volt az a félév, mert konkrétan visszafelé kezdett fejlődni a bölcsitől. Nem beszélő gyerekek vették körül, babáknak való játékok és még villát se kaphatott étkezéshez és normál állag helyett trutymót.
2023. júl. 22. 07:37
19/21 anonim válasza:
Egyébként a gyerek nem fog nagyon hisztizni, hogy az anyja otthagyja a bölcsiben?
Ez gyerekfüggő. Az én lányom szeret bölcsibe járni, akkor sír, ha nem mehet. Más gyerek meg azért sír, mert bölcsibe kell menni.
Nem lesznek így kötődési problémái?
Miért lennének?
2023. júl. 22. 08:16
20/21 anonim válasza:
Mi megtehettük volna, hogy maradok még, a férjem keres eleget. Én akartam visszamenni dolgozni, nekem kevés volt már az itthonlét, babázás (szellemi munkát végzek). Szeretem a szakmámat, éreztem, hogy egyre többet felejtek, nem volt jó. A kötődés pedig kialakult az első évben, amikor kb. 0-24 együtt voltunk és igény szerint volt szeretgetve és babusgatva. Sírás nélkül beszokott, szereti a gondozóit és a társait is, örömmel megy reggel. Én meg örömmel hagyom a bölcsiben, mert szeretik, jól érzi magát és én is jól érzem magam a munkahelyemen (és még pénzt is keresek).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!