Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Kitehetik a lányomat a bölcsib...

Kitehetik a lányomat a bölcsiből, ha várandós vagyok?

Figyelt kérdés

A kislányom bölcsis lesz szeptembertől, én dolgozom és úgy tűnik várandós vagyok. Szeretném, ha bölcsibe menne, én pedig dolgozni szeretnék ameddig tudok, bár ha megszületik a testvére, akkor lehet csak fél napokra menne majd, meglátjuk.

Egy barátnőm azzal riogat, hogyha nem lesz munkáltatóim, kitehetik a lányomat a bölcsiből. Náluk megtörtént már, rendszeresen kérnek be friss munkáltatói igazolást.

Még friss a helyzet, éppen csak pozitívat teszteltem, de lassan el kellene döntenünk, hogy beíratjuk-e szeptemberben, vagy sem. Az én mentális egészségemnek és a kislányom szociális életének is jót tenne a bölcsi/munka, de ha valóban kitehetik emiatt, amikor megszületik a testvére, akkor nincs értelme elkezdeni talán.

Utána kérdezni a bölcsinél egyelőre nem szeretnék. Mi/ki rendelkezik erről?

2023. júl. 2. 11:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
87%
Ha tényleg dolgozol akkor jár a bölcsi, tök mindegy,hogy most fél évig dolgozol csak mert terhes vagy.
2023. júl. 2. 13:43
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha dolgozol, a terhességtől függetlenül indokolt a bölcsi. Szülés, után viszont mondhatják, hogy maradjon otthon a nagy is, pláne, ha várólista van.
2023. júl. 2. 13:59
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha rendszeresen kérnek munkáltatóit, akkor sanszos, hogy abban az esetben ha már nem dolgozol, akkor ki fogják tenni. Nálunk nem kezdhetett az, akinek nem dolgozott mind a két szülője, viszont csak kezdéskor kértek munkáltatóit, és nem rakták ki azokat a gyerekeket aki már beszoktak, de időközben anyuka otthon maradt.
2023. júl. 2. 14:47
 14/17 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy helyben rendszeresen kérnek-e munkáltatóit, inkább olyasmire lennék kíváncsi, hogy utána lehet-e ennek valahol olvasni, van-e "globális" szabályozás, vagy önkormányzati szinten döntenek minden esetben és le vannak-e ezek a szabályok írva valahol, avagy kivagyunk téve kb. az intézményvezető jóindulatának. Dolgozom és a várandósságomat végig szeretném dolgozni, de nem feltétlenül tartom pozitívnak, ha a beszokott gyerekemet a szülés után mindenáron itthon tartom. Jó lenne ezt majd az ő érdekei alapján akkor, adott pillanatban eldönteni, nem a szabályok miatt kötelező érvénnyel tudomásul venni.

A hely indokolatlan foglalásával nem fogok lelkifurkát okozni magamnak. Egyrészt, mert itt nincs hosszú várólista és normális kommunikáció esetén magamtól is belátom, ha másnak nagyobb szüksége lesz majd adott pillanatban a helyre. Másrészt mert most épül az új bölcsi, pont kb. mire szülnék nyit. Nem gondolom, hogy lesz hely probléma.

Végülis valószínűleg mi is inkább biztosra megyünk.

2023. júl. 2. 15:12
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a bölcsi nem kötelező, nincsenek körzetei, ezért maximálisan a rajtuk múlik. Nincs szabályozva sehol, hogy milyen indokkal járhat oda. Még egy városon/kerületen belül is eltérhetbek a szokások.
2023. júl. 2. 15:18
 16/17 anonim ***** válasza:
66%

Én beiratnam, mert ugye nem biztos a terhesség kimenetele, és ha neadjisten valami történne, akkor nem biztos, hogy újra rögtön felveszik időközben, akkor viszont te nem tudsz dolgozni.

Plusz ha rosszul viseled majd a terhességet, és netán tappenten leszel, neked is könnyebb lesz, hogy míg bölcsiben van, tudsz zavartalanul pihenni pár órát.

Ha meg kiteszik a bolcsibol, nem biztos, hogy rosszul jársz. Egyrészt lehet minden hónapban 2 hetet beteg lesz, és minden nyavalyat elkap tőle majd az újszülött baba is, ebből a szempontból lehet jobb is, ha majd egy ideig nem jár közösségbe.

2023. júl. 2. 16:37
 17/17 anonim ***** válasza:
Bölcsifüggő. Nálunk csak 1 munkáltatóit kérnek, nem kell x havonta új. Vagyis 1-1, apukának is. Nálunk nem rakják ki azokat a gyerekeket attól, hogy lenne aki vigyáz rájuk. Nem egy nő jàrt a 2 évesért babával. De nálunk van hely, beiratkozás után maradt több is üresen. Ha várólista is van nálatok rosszabbak az esélyek.
2023. júl. 2. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!