Kitehetik a lányomat a bölcsiből, ha várandós vagyok?
A kislányom bölcsis lesz szeptembertől, én dolgozom és úgy tűnik várandós vagyok. Szeretném, ha bölcsibe menne, én pedig dolgozni szeretnék ameddig tudok, bár ha megszületik a testvére, akkor lehet csak fél napokra menne majd, meglátjuk.
Egy barátnőm azzal riogat, hogyha nem lesz munkáltatóim, kitehetik a lányomat a bölcsiből. Náluk megtörtént már, rendszeresen kérnek be friss munkáltatói igazolást.
Még friss a helyzet, éppen csak pozitívat teszteltem, de lassan el kellene döntenünk, hogy beíratjuk-e szeptemberben, vagy sem. Az én mentális egészségemnek és a kislányom szociális életének is jót tenne a bölcsi/munka, de ha valóban kitehetik emiatt, amikor megszületik a testvére, akkor nincs értelme elkezdeni talán.
Utána kérdezni a bölcsinél egyelőre nem szeretnék. Mi/ki rendelkezik erről?
Nem tudom, hogy helyben rendszeresen kérnek-e munkáltatóit, inkább olyasmire lennék kíváncsi, hogy utána lehet-e ennek valahol olvasni, van-e "globális" szabályozás, vagy önkormányzati szinten döntenek minden esetben és le vannak-e ezek a szabályok írva valahol, avagy kivagyunk téve kb. az intézményvezető jóindulatának. Dolgozom és a várandósságomat végig szeretném dolgozni, de nem feltétlenül tartom pozitívnak, ha a beszokott gyerekemet a szülés után mindenáron itthon tartom. Jó lenne ezt majd az ő érdekei alapján akkor, adott pillanatban eldönteni, nem a szabályok miatt kötelező érvénnyel tudomásul venni.
A hely indokolatlan foglalásával nem fogok lelkifurkát okozni magamnak. Egyrészt, mert itt nincs hosszú várólista és normális kommunikáció esetén magamtól is belátom, ha másnak nagyobb szüksége lesz majd adott pillanatban a helyre. Másrészt mert most épül az új bölcsi, pont kb. mire szülnék nyit. Nem gondolom, hogy lesz hely probléma.
Végülis valószínűleg mi is inkább biztosra megyünk.
Én beiratnam, mert ugye nem biztos a terhesség kimenetele, és ha neadjisten valami történne, akkor nem biztos, hogy újra rögtön felveszik időközben, akkor viszont te nem tudsz dolgozni.
Plusz ha rosszul viseled majd a terhességet, és netán tappenten leszel, neked is könnyebb lesz, hogy míg bölcsiben van, tudsz zavartalanul pihenni pár órát.
Ha meg kiteszik a bolcsibol, nem biztos, hogy rosszul jársz. Egyrészt lehet minden hónapban 2 hetet beteg lesz, és minden nyavalyat elkap tőle majd az újszülött baba is, ebből a szempontból lehet jobb is, ha majd egy ideig nem jár közösségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!