Kitehetik a lányomat a bölcsiből, ha várandós vagyok?
A kislányom bölcsis lesz szeptembertől, én dolgozom és úgy tűnik várandós vagyok. Szeretném, ha bölcsibe menne, én pedig dolgozni szeretnék ameddig tudok, bár ha megszületik a testvére, akkor lehet csak fél napokra menne majd, meglátjuk.
Egy barátnőm azzal riogat, hogyha nem lesz munkáltatóim, kitehetik a lányomat a bölcsiből. Náluk megtörtént már, rendszeresen kérnek be friss munkáltatói igazolást.
Még friss a helyzet, éppen csak pozitívat teszteltem, de lassan el kellene döntenünk, hogy beíratjuk-e szeptemberben, vagy sem. Az én mentális egészségemnek és a kislányom szociális életének is jót tenne a bölcsi/munka, de ha valóban kitehetik emiatt, amikor megszületik a testvére, akkor nincs értelme elkezdeni talán.
Utána kérdezni a bölcsinél egyelőre nem szeretnék. Mi/ki rendelkezik erről?
Ez bölcsi függő, nálunk (Bp-i bölcsi) nem raknak ki beszokott gyermeket. Bár az is igaz, hogy nem volt tele éppen a csoport.
Én aug. végén teszteltem pozitívat, én is elgondolkoztam, hogy mi legyen. De már a bölcsit nem akartam visszamondani, hiszen pár nap múlva kezdte volna a beszokást a kislányom, a munkahelyemből se akartam hülyét csinálni, hogy 2 hét múlva kezdtem volna és akkor visszamondom. (Nyilván tudták a munkahelyen, hogy próbálkozunk a 2. babával, de akkor is.) Ráadásul ha "ne adj Isten" történik valami a babával, akkor bukjuk a bölcsit és a munkát is, szóval én úgy voltam vele, hogy menjünk tutira és egyébként is úgy terveztem, hogy végig dolgozom a 2. terhességemet is, mintahogyan a elsővel is 38. hétig dolgoztam. Anyagilag is jobb volt, hiszen akkor már csak a GYES-t kaptam.
Viszont én úgy csináltam, hogy végig dolgoztam és május elején született a kicsi, akkor kivettem a nagyot a bölcsiből, majd jött a nyári zárás, így több mint 2 hónapot otthon volt és csak augusztusra ment vissza. Nem problémáztak rajta a gondozónők.
Nálunk kiteszik az ilyen miatt a gyereket.
Hiába vettek fel, látták anyukán, hogy pocakos, majd hogy meg lett a baba. Kértek friss munkaltatóit, megtehetik, nem tudott vinni.
Igy mondták, hogy akkor sajnálják, de fel kell venniük mást. Iszonyú varolista van, ne foglalja egy olyan gyerek a helyet, aki otthon maradhatna egy olyan elől, ahol viszont fontos lenne a bekerülés.
És szerintem teljesen jogos.
Amíg dolgozol, addig mindegy, hogy terhes vagy-e.
Utána kitehetik, de ez helyfüggő.
A 9-essel értek egyet.
Ha otthon vagy, ne vedd már el a helyet olyanoktól, akiknek meg kellene a pénz, akik mennének vissza dolgozni, ez olyan gusztustalan dolog.
A bölcsőde arra van kitalálva, hogy dolgozó emberek gyerekeire figyeljenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!