Érdemes most bölcsibe járatni a gyereket?
Érdekelne mások ezzel kapcsolatos tapasztalata, véleménye.
2 éves múlt a gyermekem és júniusra várjuk a kistestvérét. Úgy volt, hogy februártól dolgozom szülésig, de kiderült, hogy veszélyeztetett vagyok és nem mehetek vissza. Szerencsére a munkahely engedi, hogy szabadságon, majd táppénzen legyek. Amikor még munka volt tervben, intéztem bölcsit és februártól várják a kicsit. Így, hogy végül otthon maradok, nem tudom, mit tegyek. Nagyon igényelné a társaságot. Sajnos keveset találkozunk gyerekekkel, mert kevés kisgyerekes ismerős van, a játszótéren pedig alig van valaki. Jó lenne neki a társaság. Ugyanakkor félek, hogy betegek leszünk a bölcsi miatt. Ti mit tennétek? Aki mostanában ment bölcsibe, mennyit betegeskedik és mennyire gyakori, hogy a covidot is hazaviszik a gyerekek?
Nem szeretem a paráztatást (a COVID hisztitől is kivagyok), de az elsőnek teljesen igazat adok.
A bölcsiből nagyon durva lefolyású betegségeket fog haza hozni a gyereked. A legjobb a hányós-hasmenős volt, amivel 1 napig a halálomon voltam.
Persze ez most már eső után köpönyeg, de meg kellett volna várnod míg oviba megy. Az oviból már nem hozna haza ilyen durva vírusokat.
4: a fiam 5 éves és bölcsibe is járt. Sosem volt hasmenéses vagy más durva vírusa.
Nem alapértelmezett, hogy valaki hazaviszi.
Kisgyermeknevelő vagyok, nekem a halálom, amikor a várandós anyukák, meg a friss kismamák képesek behozni az idősebb tesót, egy bármilyen bölcsis járvány kellős közepén. Nem azt mondom, hogy az év minden napján betegek a gyerekek, de ha valami beindul, akkor az 1 jó hónapot is kitarthat.
Egy új gyerek a csoportban 2 hét után mindent összeszed és hazavisz a szülőknek.
Sajnos volt már rá példa, hogy szóltam a kismamának, hogy beindult valami durva orrfolyás, hányás, hasmenés, láz. A pici, 3 hónapos baba biztonsága érdekében javasoltam, hogy 1-2 hétig tartsa otthon a nagyot. Nem tette, a betegség haza ment, az anyuka, meg a baba majd egy hónapra kórházba kerültek.
Mondjuk ha nem dolgozol valahol be se veszik a gyereket, eleve nem igazán szokás úgy vinni bölcsibe, hogy közben otthon vagy terhesen, vagy a kicsivel vagy. És igen, nem csak azért, mert kell másnak a hely illetve juj mit gondolnak szegény nagy le van passzolva és a gondozónénik is esetleg rossz szemmel nézik, hanem a betegségek miatt is.
Más foglalkozások is vannak, ahonnan kisebb eséllyel visz haza mindenfélét és járványos időszakban nem kell menni.
Nálunk most jött haza a fosás-hányás és szinte mindig folyik az orruk. Amin a nagy könnyen túl az van az a kicsinek megterhelő. Nekem a nagy már kötelezően ovis volt a kicsi születésekor, onnan is hozott haza mindenfélét, ő 2 évesen volt beteg először, a húga már 2 hónaposan elkapta tőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!