Miért utasították el a felvételt?
"Minek vannak az állami bölcsik? Ott nem kell fizetni és kötelesek felvenni"
Nem, nem kötelesek felvenni. A bölcsőde nem kötelező
Te a férfi vagy, vagy a nő? Te dolgozol? Vagy a párod a továbbképzés mellett dolgozik? Vagy mindketten otthon vagytok?
A jelenlegi lehetőségeitek, ahogy én látom:
- a magánbölcsi áráért korlátozottan babysittert fogadni, és a továbbképzés egy részén
- jogi segítséget kérni, hogyha van hivatalos dokumentum arról, hogy felvételt nyert a gyerek a magánbölcsibe, és utánajárni, hogy lehet-e fellebezni a döntés ellen, hogy mégsem mehet, hátha lehet ilyen esetben
- visszamondani a képzéseket: ha szeptemberben indul, akkor lehet, hogy részben vagy teljesen visszatérítik még az árát
- gyerek mellett végezni a képzést, ha otthonról történik (igen, ez baromira szívás, ha te közben dolgozol)
- ha te dolgozol, kiveszel fizetett vagy fizetetlen szabadságot a tanfolyamok idejére, és te maradsz otthon
#7 Hol élsz te hogy csak itt? Ismerősöm közeli Németorszagban lakik, ott még az óvoda sem biztos hogy van, nem hogy bölcsi. Kiköltöztek, 100 km-es körzetben nem talált neki óvodát!!! Nem fért a gyerek sehova, évekig ült vele otthon.
Én Angliában szültem 2 gyereket, bölcsi nincs ingyenes egyáltalán, óvoda pedig heti 15 óra ingyenes, azaz napi 3 óra!! Amellett mit csinálsz? Semmit. A felett egy vagyon az óvoda.
Itt Magyarországon milliószor jobb a helyzet ilyet téren mint máshol..
Mérget vennék rá, hogy nem hogy 3 orvosi, hanem egyenesen semmilyen diplomája nincs a kérdezőnek, ahogy munkaviszonya sem. Tanult ember nem fogalmaz így, akkor sem, ha éppen nagyon ideges.
Részemről inkább az a kérdés, hogy mit csináltatok eddig? Agglomerációban élünk. Még mielőtt megszületett a gyerekünk körbenéztem hol van a környéken bölcsi, ovi, iskola. Tudtam mikor akarok visszamenni dolgozni és tudtam, hogy a bölcsihez munkáltatói igazolás, vagy szándéknyilatkozat kell. A gyerekem 8 hónapos korában érdeklődtem a férőhelyekről a szimpi bölcsikben és B tervként magánbölcsit, illetve családi napközit is kerestem. Vissza is tudtam menni tervszerűen dolgozni. Szerintem ezt hívják tervezésnek.
Ha mindketten orvosok vagytok és belefér a magánbölcsi, akkor belefér egy családi napközi, vagy egy bébiszitter is.
Igen, szomorú, hogy az infrastruktúrát nem úgy fejlesztik, ahogy kell, pláne jellemző ez sok gyerekes, csok-os, új lakóterületeken, de ezzel egyelőre sajnos kalkulálni kell és lehet is. Nem azt mondom, hogy ez a normális, de aki nem dolgozik, annak egy-két tanfolyam nem indok arra, hogy a gyerekét más lássa el helyette.
Én nem értem, mit nem értenek a válaszolók. A kérdezőnek azt mondta a bölcsi, hogy a gyereket felvették. Ezért ők befizették a tanfolyamokat az egyik szülőnek, bizonyára mert ha a gyerek bölcsibe jár, akkor tudják megoldani, hogy részt vegyen. Majd a bölcsi szólt, hogy ja, bocs, mégse.
Én is dühös lennék, és úgy gondolom, hogy a bölcsi részéről ilyen eljárásnak nem kéne legálisnak lenni (de sajnos simán lehet, hogy eleve jogszabályváltozás kényszerítette őket). Ha nem veszik föl, mert a dolgozóét veszik föl inkább, az oké, de akkor ne mondják előbb az, hogy fölveszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!