Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Miért utasították el a felvételt?

Miért utasították el a felvételt?

Figyelt kérdés
Idén tavasszal jött a nyilatkozat hogy a kisfiam felvételt nyert a magánbölcsödébe. Szeptembertől befizettünk a páromnak két tanfolyamot is. Tegnap csörög a telefon és hívnak hogy sajnos még sem tud menni mivel jogszabály módosítás történt és első körben azokat veszik fel akiknek munkáltatói igazolások van. (Magánbölcsöde) Államiba nem mehetünk, minden magánbölcsöde már tele.... Isten hozott Magyarországon. Most mit lehet tenni?

#gyerek #felvétel #Magánbölcsöde
2023. máj. 24. 22:23
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
15%
Gondolom akkor nem ment a hiszti mikor a CSOK-ot meg a többi zsíros kis állami támogatást igényeltétek.
2023. máj. 24. 23:52
 22/39 anonim ***** válasza:
19%
Valaki ment a helyetekre.magánbölcsibe ugyadod ahogy akarod..
2023. máj. 25. 03:22
 23/39 anonim ***** válasza:
89%

"Minek vannak az állami bölcsik? Ott nem kell fizetni és kötelesek felvenni"

Nem, nem kötelesek felvenni. A bölcsőde nem kötelező

2023. máj. 25. 06:23
 24/39 anonim ***** válasza:
96%
Otthonra keresel valakit aki vigyáz a gyerekre, amíg nektek dolgotok van.
2023. máj. 25. 09:41
 25/39 anonim ***** válasza:
98%

Te a férfi vagy, vagy a nő? Te dolgozol? Vagy a párod a továbbképzés mellett dolgozik? Vagy mindketten otthon vagytok?

A jelenlegi lehetőségeitek, ahogy én látom:

- a magánbölcsi áráért korlátozottan babysittert fogadni, és a továbbképzés egy részén

- jogi segítséget kérni, hogyha van hivatalos dokumentum arról, hogy felvételt nyert a gyerek a magánbölcsibe, és utánajárni, hogy lehet-e fellebezni a döntés ellen, hogy mégsem mehet, hátha lehet ilyen esetben

- visszamondani a képzéseket: ha szeptemberben indul, akkor lehet, hogy részben vagy teljesen visszatérítik még az árát

- gyerek mellett végezni a képzést, ha otthonról történik (igen, ez baromira szívás, ha te közben dolgozol)

- ha te dolgozol, kiveszel fizetett vagy fizetetlen szabadságot a tanfolyamok idejére, és te maradsz otthon

2023. máj. 25. 09:44
 26/39 anonim ***** válasza:
87%

#7 Hol élsz te hogy csak itt? Ismerősöm közeli Németorszagban lakik, ott még az óvoda sem biztos hogy van, nem hogy bölcsi. Kiköltöztek, 100 km-es körzetben nem talált neki óvodát!!! Nem fért a gyerek sehova, évekig ült vele otthon.

Én Angliában szültem 2 gyereket, bölcsi nincs ingyenes egyáltalán, óvoda pedig heti 15 óra ingyenes, azaz napi 3 óra!! Amellett mit csinálsz? Semmit. A felett egy vagyon az óvoda.

Itt Magyarországon milliószor jobb a helyzet ilyet téren mint máshol..

2023. máj. 25. 10:36
 27/39 anonim ***** válasza:
87%
Ha 3 orvosi diplomátok van és többszáz ezres tanfolyamokat fizettek, akkor esélyes, hogy belefér egy szitter is, amíg tanfolyamon van, amiatt nem muszáj bölcsibe adni.
2023. máj. 25. 10:39
 28/39 anonim ***** válasza:
86%

Mérget vennék rá, hogy nem hogy 3 orvosi, hanem egyenesen semmilyen diplomája nincs a kérdezőnek, ahogy munkaviszonya sem. Tanult ember nem fogalmaz így, akkor sem, ha éppen nagyon ideges.

Részemről inkább az a kérdés, hogy mit csináltatok eddig? Agglomerációban élünk. Még mielőtt megszületett a gyerekünk körbenéztem hol van a környéken bölcsi, ovi, iskola. Tudtam mikor akarok visszamenni dolgozni és tudtam, hogy a bölcsihez munkáltatói igazolás, vagy szándéknyilatkozat kell. A gyerekem 8 hónapos korában érdeklődtem a férőhelyekről a szimpi bölcsikben és B tervként magánbölcsit, illetve családi napközit is kerestem. Vissza is tudtam menni tervszerűen dolgozni. Szerintem ezt hívják tervezésnek.

Ha mindketten orvosok vagytok és belefér a magánbölcsi, akkor belefér egy családi napközi, vagy egy bébiszitter is.

Igen, szomorú, hogy az infrastruktúrát nem úgy fejlesztik, ahogy kell, pláne jellemző ez sok gyerekes, csok-os, új lakóterületeken, de ezzel egyelőre sajnos kalkulálni kell és lehet is. Nem azt mondom, hogy ez a normális, de aki nem dolgozik, annak egy-két tanfolyam nem indok arra, hogy a gyerekét más lássa el helyette.

2023. máj. 25. 10:59
 29/39 anonim ***** válasza:
55%

Én nem értem, mit nem értenek a válaszolók. A kérdezőnek azt mondta a bölcsi, hogy a gyereket felvették. Ezért ők befizették a tanfolyamokat az egyik szülőnek, bizonyára mert ha a gyerek bölcsibe jár, akkor tudják megoldani, hogy részt vegyen. Majd a bölcsi szólt, hogy ja, bocs, mégse.

Én is dühös lennék, és úgy gondolom, hogy a bölcsi részéről ilyen eljárásnak nem kéne legálisnak lenni (de sajnos simán lehet, hogy eleve jogszabályváltozás kényszerítette őket). Ha nem veszik föl, mert a dolgozóét veszik föl inkább, az oké, de akkor ne mondják előbb az, hogy fölveszik.

2023. máj. 25. 12:56
 30/39 anonim ***** válasza:
89%
Ha 3 orvosi diplomával ilyen primitíven és érthetetlenül fogalmaz valaki, mentsen meg az ég hogy a keze alá kerüljek. A dolgozó szülők előnyben ez teljesen logikus. Allamiban már régóta így van, ezek szerint mostantól magánban is. Legalább már nem adhatja be mindenki aki ráun a gyerekére , de dolgozni nem akar.
2023. máj. 25. 12:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!