Mennyit fizetsz a magánbolcsiért? És miert jár magánba a gyereked? Már aki oda adja a gyerekét..
Hol laksz, azt is ird oda..
Köszi
#10 nibcshely, hiába próbált hivatkozni a törvényre.
Minden zsebkendőnyi telekre tsrsasház épül,gombamód szaporodnak a lakóparkok, az új óvoda meg 2-3 év, mire elkészül.
8-as. Ha óvodaköteles, akkor valahova fel kell, hogy vegyék. És ha 4-5 évesen se lesz hely, akkor kihagyja?
Mi akkor költöztünk, amikor a nagyfiam nagycsoportos volt. Akkor még csak a nagycsoport volt kötelező. A régi oviban nem maradhatott, mert nagyon messze volt, lehetetlen lett volna oda hordani. Az új, körzetes meg tele volt. Az összes környékbeli tele volt. Felhívtam valami oktatási osztályt vagy mit (12 éve), ott azt mondták, hogy valahol kerítenek helyet, mert kötelező oviba járnia. Aztán lett is. Bár nem a körzetes, de nem volt vészesen messze. Szerintem most se lehet nagyon másképp.
150 ezer/hó plusz 25 ezer étkezés
Mert nem vették fel államiba és dolgoznom kell.
Budapest
2000 fős Pest közeli település. Bölcsi csak a mellettünk, Martonvásáron van, ahová még 5 település gyerekeit kéne befogadnia. Van 21 hely... Esélytelen volt.
Érdre jár, 3 napot, étkezéssel együtt 70 ezer.
Azért jár bölcsibe, hogy tudjak dolgozni és a mentális egészségem érdekében.
2,5 éves viszont oviba még nem adnám. Szerintem egy 2,5 évesnek a 22-25 fős csoportlétszám sok. Úgy meg pláne, hogy ő lenne ott a legkisebb.
Havi 80, de ginopos pályázaton kapunk rá havi 40 támogatást.
Ezt a bölcsit sokan ajánlották, illetve sajnos későn is jelentkeztünk államiba, mivel másfél èvesen adtuk be, de 2 év a várólista, a meg nem született gyermekemet kellett volna beíratni. A magánba is egy évvel korábban már jelentkezni kellett. Dél-Pest megyei kisváros.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!