Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Milyen bölcsődei titkokról...

Milyen bölcsődei titkokról tudtok?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra amit láttatok, hallottatok vagy épp ott dolgoztatok és onnan tudjátok. Nekem vannak feltételezéseim amit simán kinézek pl a gondozókból. Tudom egyébként, hogy a bölcsőde arról szól, hogy nagyon sokat beteg a gyerek de van olyan érzésem, hogy erre a bölcsődében rá is tesznek egy lapáttal. Nem mindben de biztos sok helyen így lehet. Ti tudtok ilyenekről? Elképzelhető, hogy összekenik kakival a gyerek ruháját, hogy aztán azt mondják, hogy ment a hasa. Akár a saját kakijával akár másik hasmenéses gyerek kakijával? Vagy direkt olyat adnak neki amitől menni fog a hasa? Nálunk nem egyszer volt, hogy hazaküldték mert hasmenése volt állítólag. De otthon teljesen normális volt a széklete.

Aztán a másik a nátha. Nekem olyan érzésem van, hogy egyáltalán nem foglalkoznak a higiéniával, hiszen minél több gyerek beteg annál kevesebb dolguk van. Én pl simán kinézem belőlük, hogy tudják hogy az egyik gyerek beteg és utána annak a poharából itatják a másikat. Vagy valahogy átkenik a többi pohárra a nyálat. Azt pl mi is láttuk, hogy amelyik zsepivel törlik az egyik gyerek orrát utána ugyanazzal törlik a másikét is. Ti tudtok ilyen kis "kulisszák titkokat"?

2022. júl. 16. 00:22
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
79%
Na ne ítélkezz itt a válaszokon, kérdező! Ki vagy te itt, csendőr? Ugye nem vagy együtt a gyerek apjával?
2022. júl. 16. 02:07
 22/39 anonim ***** válasza:
89%

Mindkét választ kisgyermeknevelőként írtam.

Megyeszékhelyi 80 férőhelyes bölcsiben dolgozom,nincs kollegám aki ne szívből csinálná a szakmát,nagyon gyorsan ki vannak szűrve azok akik nem valók a pályára,már felvételig sem jutnak el és őszintén remélem,hogy az ország legtöbb bölcsijében ez ugyanígy van.

2022. júl. 16. 02:08
 23/39 A kérdező kommentje:

20-as. Szöveg értelmezés 1-es.

Általánosságban irtam.

"Egyébként meg olyan is van hogy verik a gyereket. És az durvább annál mint amit írtam. Most ha valaki felteszi itt a kérdést, hogy előfordulhat-e hogy verik a gyerekét akkor neki is írjátok hogy keressen pszichiátert."

Neked ebből az jön le hogy azt írom az én gyerekem verik?

2022. júl. 16. 02:13
 24/39 A kérdező kommentje:
Leírtam hogy kinek a válaszát tartom korrektnek. Ki vagy te hogy megmondod azt hogy leírjam kinek a válaszát tartom korrektnek.
2022. júl. 16. 02:14
 25/39 A kérdező kommentje:
Tanulj belőle hogy hogy kell válaszolni. Nem a másikat alázni. Hogy jajj pszichiátriai eset vagy meg elborult elme. Sok pszichiátriai eset meg elborult elme van akik miatt sokmindenre gondolni kell. Akkor lennék az ha azt mondanám hogy ezt kell csinálni és én ezt csinálnám. Ameddig csak tartok tőle hogy az én gyerekemnél csinálják ezt addig csak túl aggódó lehetek.
2022. júl. 16. 02:19
 26/39 anonim ***** válasza:
92%

Én egy szóval nem írtam, hogy a te gyerekedet verik. Te magad kijelentetted, hogy "verik a gyereket". Így felhívtam figyelmedet, hogy ha ilyen történik, azt jelentened kell... Ha meg nem történik ilyen, csak "általánosságban" gondolod, akkor meg ne hangoztasd.

Nem tudsz fogalmazni, nem tudsz kommunikálni sem. Sőt a stílusodból egyre jobban azt gondolom, hogy az egyik Családi kategóriás ügyeletes troll vagy.

2022. júl. 16. 02:27
 27/39 A kérdező kommentje:
Kérdést tettem fel amire eddig válasznak se kellett volna érkezni ha a kérdésre válaszoltatok volna. Ti vagytok a kötekedők. Kivéve aki csak normálisan leírta hogy nem tud ilyet.
2022. júl. 16. 02:38
 28/39 A kérdező kommentje:

"Írtam azt hogy verik a gyerekem?"

Válasz:

"Egyébként meg olyan is van hogy verik a gyereket." ezt te írtad...."

Egyértelműen azt hitted, hogy azt írom hogy az én gyerekem verik. Ha a mondatot kiragadod kétértelmű, de ha tovább olvasol akkor egyértelmű, hogy általánosságban írtam.

Szövegértés továbbra is egyes.

2022. júl. 16. 02:55
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne szándékosan betegíteni? A bölcsi, ovis korosztály mindent elkap magától is, mert az immunrendszere még nem ismer fel annyi kórokozót, ahol van 10 gyerek meg 3 felnőtt van mit elkapni egymástól. Van aki beviszi betegen is, de sok betegség már a konkrét tünetek előtt is fertőz. A kicsik meg kicsik, mindent összefogdosnak, a bölcsisek még a szájukba is veszik... Nálunk így lett himlő járvány (amikor a fiam járt még messze nem volt kötelező a b.himlő oltás). Anyuka szólt, hogy mennek orvoshoz mert himlős, nem is vitte, az első tüneteknél otthon tartotta már. A bölcsi csinált egy fertőtlenítő nagytakarítást, de már mindegy volt, sorra döltek ki a gyerekek himlővel. Most a lányom ovis korú, konkrétan van olyan csoporttársa aki reggel kapott lázcsillapítót és bevitték, persze látszott hogy beteg. Délben már az anyját hívogatták, hogy azonnal menjen érte, mert a gyerek csupa láz, percenkét az orrát fújja... Utána a fél csoport hiányzott.
2022. júl. 16. 06:36
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
29 vagyok. Az meg hogy bent egyszer megy a hasa otthon meg nem: semmit sem jelent. Nálunk is volt,hogy szóltak figyeljem, mert 2x is volt hígabb kakai délig (ebéd után hordtam haza). Nálunk kiderült az ok, itthon reggelire barackot evett, bölcsiben meg ráitta a tejet 🤷🏼‍♀️. Persze, hogy meghajtotta szerencsétlent. De nekik erről szólni kell, hogy ment a hasa. Mert olyan is volt, hogy csak annyit mondtak nem evett meg kezd bágyadt lenni, reggel még vidám volt. Itthon épphogy kivettem az autóból elkezdett hányni... Hazahozott valami hányós vírust. Persze a bölcsibe lehet mi vittük be, mert reggel semmi baja sem volt még, másnap, harmadnap többen jelezték, hogy beteg a gyerekük.
2022. júl. 16. 06:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!