Mi a véleményetek az olyan “anyáról” aki tudatosan betegen viszi a bölcsödébe a gyerekét?
40!
Nyilván mert csak Magyarországon rúgnak ki ha otthon maradsz a beteg gyerekkel.
Hollandiát írta valaki peldanak. Itt elek én is. Nálunk ha a gyerek beteg, otthon marad -nem kell orvosi igazolás se- a szülő meg betelefonql q munkahelyere, hogy nem tud menni dolgozni. Probléma megoldva, nem fogják kirugni. Hogy kap e arra az időszakra valami pénzbeli ellatast azt más kérdés, az a konkrét szerződéstől függ.
Igen, valahol azt gondolom, hogy rendben van. Nem azt mondom hogy jó ez így, egyáltalán nem tartom jó dolognak, hogy a kisgyerekes anyukák ilyen nehéz helyzetben vannak, de haeg kell élni valamiből, akkor meg kell élni.
Továbbra is tartom, hogy általában nem azért viszik be a gyereket betegen, mert ki akarnak b*szni a másikkal, vagy mert az kényelmes, hanem mert már esetleg behívta őket a főnök, hogy "figyelj, Manci, tedd valahova a gyereket, mert itt nem fér bele, hogy 1 heteket táppénzen legyél".
Ennyi az igazság.
Jaj most mi bajod van? Hàt szerinted teljesen rendben van, nem? Akkor fertőzzétek csak egymást, igénytelen, önző anyák szégyene! Vagy oda-vissza màr nem tetszik a dolog? 😁
Én mielőtt gyereket vállaltam, megteremtettem a megfelelő feltételeket kiscsillag, így nem vagyok rászorulva más segítségére! A gyerekvállalás felelős döntés, a “majd lesz valahogy”-ra nem szülünk gyereket! Egyébként is túl vagyunk népesedve, semmi szükség rá, hogy mindenféle jöttment, aki arra nem képes, hogy betegség esetén otthon ellássa a saját kölykét szülje a gyerekeket! Még az állatokban is több anyai ösztön van, mint benned, aki betegen belöki a gyereket az oviba. Neked láthatóan nincs lelked, szóval csak hasonló társaságot érdemelsz! Minden hónapban, felváltva, minimum 2x! 😂
Kedves 48-as, nyugodtan kívánj ilyeneket, engem nem zavar, a kívánságod nélkül is így működik a rendszer ;)
Mellesleg, mint írtam, szerintem is sajnálatos, hogy ennek így kell működnie, de amíg a munkáltatóknak problémát okoz, ha anyuka kiesik havonta pár napra, addig ez így fog maradni.
Jaja, nagy feltételmegteremtés, hogy a szüleid meg a testvéreid vigyàznak a beteg gyerekedre (őket nyugodtan lefertözheti, ugye, nekik nem baj, ha betegek), ez aztán tényleg az emberek múlik, milyen családba születik :D Akinek nincsenek is szülei meg testvérei, vagy messze laknak, vagy nem akarnak besegíteni, azok nyilván maguk tehetnek róla, hogy nem akar az egész család a gyerekre vigyázni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!