Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Az ősanyák miért szólják meg...

Az ősanyák miért szólják meg azt aki bölcsibe rakja a gyerekét?

Figyelt kérdés

Rengeteg “kis” megjegyzést kapok, amiért bölcsibe adom a gyerekem.

Ha én nem szólok be hogy figyi, miért a férjeden élősködsz? Miért nincs karriered? Miért a gyerek lett az egyetlen érték az életedbe? Mit gondolsz mi marad az után hogy ő felnő?

Akkor én miért kapom meg hogy rossz anya vagyok?

Mindennél jobban szeretem a fiam, de miért ekkora a társadalmi nyomás hogy ő legyen az egyetlen érték számomra? Nem ő az, a munkám is az! És nem értem hogy ettől miért lesz valaki szar anya, az apa se szar, pedig ő 1-2 evet sem volt otthon!

A másik a test kérdés, hogy aki napi 1-2 órát edz és pár hónappal szülés után már olyan mint régen az nem is jó szülő.. (otthon edzettem hajnalba, nem kondiba járogattam)

Elég zavaró hogy a helyett hogy valaki azt mondaná hogy “le a kalappal hogy 8 órát dolgozol, haza mész, takarítasz-főzöl, hajnalba meg edzel amíg alszik a gyerek” azt kapom hogy ez szar nevelés.

Mert mackóba otthon baszni a rezet egész nap annyira nehéz…aki dolgozik az elmenekül…Hát a házi munka ugyanúgy megvár, nem menekül!

Ti is találkoztatok már ilyen idegesítő, zsíros hajú, elhízott mindent megmondó, jobban tudó, őskorban leragadt anyukákkal?

2021. júl. 22. 09:59
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
82%
Nem hiszem, hogy munkahely mellett tudnék 3 gyereket úszni vinni, heti 3X, néptáncra heti 2X, kézműves foglalkozásokra, az otthoni foglalkozásokat-játékokat nem említem.Főzni, háztartást vezetni, kertet gondozni napi szinten (3 hektárunk van)400 nm a ház, mire végigporszívózom, már elment egy óra.A vállalkozásunkat közösen hoztuk létre, az hogy most egyedül visz, az előre meg volt beszélve.
2021. júl. 22. 13:42
 22/48 anonim ***** válasza:
31%
21 Sok barom még a tíz év körüli gyerekét is hordja suliba, ide-oda. Én 10 évesen elgyalogoltam a suliig, ami 3 km-re volt. Látok persze ritkán életrevaló gyerekeket messzebbre is utazni.
2021. júl. 22. 13:46
 23/48 anonim ***** válasza:
82%
az enyémek még nem járnak suliba. De igen, fogom vinni, mert olyan helyre költöztünk, ami bár gyönyörű, a hegyek között van, de se a tömegközlekedés nem jó, se a helyi kisebbséggel teli iskola. És mivel mi , szülők döntöttünk arról, hogy a halál f.sza után kettővel akarunk lakni, ezt ne a gyerek szívja meg.
2021. júl. 22. 13:51
 24/48 anonim ***** válasza:
37%
23 Nyilván az más eset, ha órákat kell várni egy buszra. Na de kicsit offoltam, bocsánat
2021. júl. 22. 13:54
 25/48 anonim ***** válasza:
85%

1. Otthon lenni 3 évig a gyerekkel; alanyi jog. Ezen belül a választás lehetősége a korábbi munkába való visszatérés, vagy a GYED/GYES között egy plusz lehetőség, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb opciót.

2. Mindenki magából indul ki: ha neked gondod van saját magad felé elszámolni azzal, hogy bölcsibe adod a gyereked, ahelyett, hogy tovább nevelnéd, tanítanád; akkor mindenkibe, aki nem így tesz, a rosszat látod. Nem ártana inkább saját magaddal számot vetned!

3. Nem élősködöm a férjemen azzal, hogy otthon maradok GYES-en a gyerekünkkel! Tudod, előtte 13 évig én is dolgoztam, és az a tartalék, amiről KÖZÖSEN úgy döntöttünk, hogy kipótoljuk belőle inkább a GYES-t; az én munkám eredménye is.

4. Nálam csak egyetlen esetben vált ki rossz véleményt, ha valaki inkább lepasszolja a gyerekét, és inkább a munkát választja helyette: ha mindezt azért teszi, mert nem bír a saját gyerekével, aki 1,5 éves kora körül öntudatra kezd ébredni, és kezd saját akarata lenni, és kényelmesebb beadni őt fél napra máshová, hogy majd mások oldják meg azt a problémát, amit neki kéne, és ami így nem is fog megoldódni, mert a bölcsi nem ennek a színtere. Minden mást megértek (anyagi okok, karrier...stb.). Bár sokaknál hirtelen a gyerek 1,5 éves kora körül kezdenek ezek a dolgok fontosabbak lenni...

2021. júl. 22. 14:58
 26/48 anonim ***** válasza:
89%

Azért szépen átestél a ló túloldalára. A 2 véglet közt is léteznek emberek ám.

Lehet, hogy nem is az életviteledet szólják meg, hanem elviselhetetlen a stílusod, ezért személyed ellen szólnak?

2021. júl. 22. 15:25
 27/48 anonim ***** válasza:
14%
Majd az iskolában kiderül, ki volt a jó anya, csak azt már nem vezetitek vissza odáig. A mieink nem jártak bölcsibe, mert mindig volt annyi pénzünk, hkgy nem kellett vissza menni dolgozni. Már úgy mentek iskolába, hogy tudtak írni, olvasni, számolni, értették az alapműveleteket stb. Most mar nagyobbak, de osztályelsők mindig, rendre dicsérettel zárják az éveket, két nyelvet tanulnak szimultán. Ha bölcsibe megy, ezeket elfelejtheted, mert mi baba koruktól, folyamatosan, felváltva, vagy együtt foglalkoztunk velük. A bölcsiben ez nem lesz.
2021. júl. 25. 20:37
 28/48 anonim ***** válasza:
0%
27-es vagyok, azért, mert lepontoztok, a bölcsis gyerek a futottak még kategória lesz😄
2021. júl. 26. 13:20
 29/48 A kérdező kommentje:

27: azért megyek vissza dolgozni, mert évi 20-25 millió jövedelmem van, és olyan dolgot csinálok amit imádok. Gondolhatod ha ennyi a jövedelmem akkor nem pénzhiány miatt szorultunk erre. Velem ellentétben édesanyám max 1 évig ha tudott rám vigyázni, mégis jelenleg ekkora sikerem van:) ha a gyerkőceid havi 1 millát keresnek már sikeresek😉

A többire válaszolva igaz amit mondtatok, én is általánosítottam, jogos! Csak felhúztam magam pár kedves “megjegyzésen” a környezetemben. Valóban mindenki tegyen úgy ahogy jónak látja!

2021. júl. 26. 13:31
 30/48 anonim ***** válasza:
0%
Abban, ahogy megfogalmaztad a kérdést: "bölcsibe rakja"; benne van a válasz is...
2021. júl. 26. 13:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!