Az ősanyák miért szólják meg azt aki bölcsibe rakja a gyerekét?
Rengeteg “kis” megjegyzést kapok, amiért bölcsibe adom a gyerekem.
Ha én nem szólok be hogy figyi, miért a férjeden élősködsz? Miért nincs karriered? Miért a gyerek lett az egyetlen érték az életedbe? Mit gondolsz mi marad az után hogy ő felnő?
Akkor én miért kapom meg hogy rossz anya vagyok?
Mindennél jobban szeretem a fiam, de miért ekkora a társadalmi nyomás hogy ő legyen az egyetlen érték számomra? Nem ő az, a munkám is az! És nem értem hogy ettől miért lesz valaki szar anya, az apa se szar, pedig ő 1-2 evet sem volt otthon!
A másik a test kérdés, hogy aki napi 1-2 órát edz és pár hónappal szülés után már olyan mint régen az nem is jó szülő.. (otthon edzettem hajnalba, nem kondiba járogattam)
Elég zavaró hogy a helyett hogy valaki azt mondaná hogy “le a kalappal hogy 8 órát dolgozol, haza mész, takarítasz-főzöl, hajnalba meg edzel amíg alszik a gyerek” azt kapom hogy ez szar nevelés.
Mert mackóba otthon baszni a rezet egész nap annyira nehéz…aki dolgozik az elmenekül…Hát a házi munka ugyanúgy megvár, nem menekül!
Ti is találkoztatok már ilyen idegesítő, zsíros hajú, elhízott mindent megmondó, jobban tudó, őskorban leragadt anyukákkal?
1. Otthon lenni 3 évig a gyerekkel; alanyi jog. Ezen belül a választás lehetősége a korábbi munkába való visszatérés, vagy a GYED/GYES között egy plusz lehetőség, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb opciót.
2. Mindenki magából indul ki: ha neked gondod van saját magad felé elszámolni azzal, hogy bölcsibe adod a gyereked, ahelyett, hogy tovább nevelnéd, tanítanád; akkor mindenkibe, aki nem így tesz, a rosszat látod. Nem ártana inkább saját magaddal számot vetned!
3. Nem élősködöm a férjemen azzal, hogy otthon maradok GYES-en a gyerekünkkel! Tudod, előtte 13 évig én is dolgoztam, és az a tartalék, amiről KÖZÖSEN úgy döntöttünk, hogy kipótoljuk belőle inkább a GYES-t; az én munkám eredménye is.
4. Nálam csak egyetlen esetben vált ki rossz véleményt, ha valaki inkább lepasszolja a gyerekét, és inkább a munkát választja helyette: ha mindezt azért teszi, mert nem bír a saját gyerekével, aki 1,5 éves kora körül öntudatra kezd ébredni, és kezd saját akarata lenni, és kényelmesebb beadni őt fél napra máshová, hogy majd mások oldják meg azt a problémát, amit neki kéne, és ami így nem is fog megoldódni, mert a bölcsi nem ennek a színtere. Minden mást megértek (anyagi okok, karrier...stb.). Bár sokaknál hirtelen a gyerek 1,5 éves kora körül kezdenek ezek a dolgok fontosabbak lenni...
Azért szépen átestél a ló túloldalára. A 2 véglet közt is léteznek emberek ám.
Lehet, hogy nem is az életviteledet szólják meg, hanem elviselhetetlen a stílusod, ezért személyed ellen szólnak?
27: azért megyek vissza dolgozni, mert évi 20-25 millió jövedelmem van, és olyan dolgot csinálok amit imádok. Gondolhatod ha ennyi a jövedelmem akkor nem pénzhiány miatt szorultunk erre. Velem ellentétben édesanyám max 1 évig ha tudott rám vigyázni, mégis jelenleg ekkora sikerem van:) ha a gyerkőceid havi 1 millát keresnek már sikeresek😉
A többire válaszolva igaz amit mondtatok, én is általánosítottam, jogos! Csak felhúztam magam pár kedves “megjegyzésen” a környezetemben. Valóban mindenki tegyen úgy ahogy jónak látja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!