Mi ez a mai világban majdnem minden gyerek bölcsis?
Először is a kérdés felét nem is értem, máskor először józanodj ki, és azután tegyél fel kérdést.
Amit a kérdésből megértettem arra a válasz: Manapság egyrészről sokan karriert építenek, abba meg nem fér bele, hogy évekig otthon lógatják a lábukat. A kitartott htb-k meg sokszor(általában) nem azért vállalnak gyereket mert akarnak, csak a helyzetüket akarják bebiztosítani. De nekik csak egy nyűg a gyerek, ezért amikor csak lehet lepasszolják.
13!
Azta de agresszív vagy....
Az megvan, hogy régen sokminden más volt? Pl válás se volt annyi - Nem azért, mert olyan jók voltak a házasságok...- a munkahelyed is kb betonbiztos volt, "ismeretlen" volt a depresszió, stb. Ma nyitottabb a világ, bizony ki lehet mondani, hoyg az ember nem vsak bebiszitter akar lenni, hanem saját életre is vagyok a gyerek mellett, esetleg kényszer neki a munka, mert a pasija lelepett/kirúgták, szülés utáni depresszióban szenved, stb. Millió oka van annak, ha egy gyereket bölcsibe adnak és a legritkább eset az, amikor anyukának ah otthoni lablogatas a célja.
Nem szaranyázol..
De pontosan csak nem mondod írod le nyíltan.
Kérlek ne legyél olyan mint anyám! "felneveltem 2 gyereket" ez és ez volt,ezt így ezt úgy csináltam.. Rendben. De tessék nyíltan felfogni, hogy ez múlt idő.
Ne keverjük a 20 meg 30 évvel ezelőtti akkori helyzetet a mostanival, a mostani szemléletet, a mostani fiatalságot, mert azóta nagyon sok minden változott.
Anyám detto ugyan ilyen felháborodtan beszél a régmúltról pl az "énidővel" kapcsolatban. Micsoda megátalkodott fiatalság vagyunk akik vágyunk az énidőre, más ne adj isten karriert is épít és nem csak a gyerek oltárán szeretné magát "feláldozni". Milyen rossz anyák vagyunk, hogy a férjjel merünk pelenkát cseréltetni és elvárjuk, hogy ne csak a nő dolga legyen a gyerek. Ugye?
Most őszintén? Neked nem teljesen mindegy ki milyen okból kifolyólag adja be a gyermekét bölcsibe? Nem mindenki egyforma, nem mindenki vágyik 3 éves koráig csak a gyerekkel a 4 fal között lenni.
Írom ezt úgy, hogy nekem 3 gyermekem van, nincs bölcsöde, de 2.5 évesen igen is ment oviba a középső gyermekem mert így volt jó.
A bölcsihez munkáltató igazolás kell..
Csak mondom.
Magánba lehet esetleg anélkül.
Amúgy én a 80-as években születtem, már akkor is voltak mini csoportosok bölcsisek rengeteg olyan ahol az anya háztartásbeli volt.. Te szuper vagy, küldök egy virtuális kockacukrot.
16 Ja, ezen nevettem én is.. Inkább a bölcsi mint ez a régi stílus!
Asszonyok bemákozták meg bepálinkázták a gyereket hogy hallgasson egész nap, meg kivitték a földekre kapálni magukkal azt olyan napszúrást kapott hogy holtan vitte haza.
Régi szép idők 😊 A bölcsi az egy internálótábor, aki beadja a gyerekét ássa el magát!!!! Csak régen volt jó minden, amikor a 4 éves már kiment a mezőre libát őrizni egész napra anyuka meg énidőzhetett a szalmakazalba a szomszéddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!