Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Járhat bölcsibe a kisfiam ha...

Járhat bölcsibe a kisfiam ha terhes vagyok / megvan a kistesó?

Figyelt kérdés

Kisfiam szeptemberben lesz 2 éves, úgy terveztem akkor viszem a bölcsibe és megyek vissza dolgozni...

Időközben kiderült, jön a Kistesó :)

Felveszik úgy bölcsibe 2 évesen, hogy nem tudok visszamenni dolgozni, mert közben lett egy újabb családtagunk akivel itthon vagyok?

Nem egész naposra gondolok, inkább csak hogy szokjon egy rendszert és játszon a korosztályával?

Köszönöm

2021. jan. 30. 12:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
93%

20! Na ne haragudj már.. ez komoly?!

“ Nem mindenki szuper anya és nem feltétlenül tud vigyázni egy totyogóra és egy újszülöttre egyszerre”

Könyörgöm, akkor nem kell másodikat szülni ilyen hamar. És ha elhozza a bölcsiből, onnantól másnap reggelig mit csinál a totyogóval és újszülöttel egyszerre?!

És nem. Ez egyáltalán nem szuperanyu kérdés amiről te beszélsz. Az nem ez a kategória. Bőven nem. Ha nem bír két gyerekkel, ne vállaljon kis korkülönbséggel másodikat.

2021. febr. 10. 18:15
 22/27 anonim ***** válasza:
13%
Egy kétéves simán mehet bölcsibe és a 2 év korkülönbség nem "kicsi" korkülönbség, hanem egy sima átlag. De igenis nem mindenki születik hindu istennőnek hat karral és ha megteheti, hogy bölcsibe adja és így lesz kiegyensúlyozott/jó anya akkor ne fájjon a "szuper ősanyák"-nak, csak mert keserű a szőlő:P
2021. febr. 10. 21:16
 23/27 anonim ***** válasza:
94%

Ó, ha én valami nem vagyok akkor az szuper ősanya. A legtávolabb áll tőlem, úgyhogy ebbe nagyon nem trafáltál bele. Viszont az nonszensz, ha valaki - és most itt nem a kérdezőre gondolok-, segítségnek vesz egy olyan intézményt, ami dolgozó szülők gyerekeinek a megőrzésére és napközbeni ellátására szolgál, és arra apellál, hogy “hmm mindegy, ha nem bírok velük, a nagyot bevágom bölcsibe”.

Egy felnőtt embernek, főleg aki szülő, azt hiszem illene átgondolni gyerekvállalás előtt hogy a következőt bírni fogja-e. (És itt a fogyatékkal élő gyerekeket nem értem ezalatt.)

2021. febr. 10. 21:27
 24/27 anonim ***** válasza:
9%
Igen mert a nem dolgozó nő otthon nem csinál semmit csak vakarja a fenekét,ami persze sokkal könnyebb és milyen szemét, hogy a maradék 1 évre lerakná...Ugyan már ennyi erővel az ovi is milyen pofátlan dolog(pedig ott is sok anya nem dolgozik, csak hát ugye kötelező).
2021. febr. 10. 22:21
 25/27 anonim ***** válasza:
93%

Mondtam én hogy nem csinál semmit? Egy szóval sem. Ikrekkel voltam otthon, hidd el, tudom miről beszélsz, beszélek, beszélünk.

Itt nem az oviról van szó. Pontosan, az kötelező. Ezért oda kötelesek is felvenni (ha máshova nem is, de a körzetibe igen), ott a nem dolgozó szülő és gyereke nem veszi el a helyet mástól, ellenben a bölcsinél ez előfordul. És itt erről volt szó.

2021. febr. 11. 05:49
 26/27 anonim ***** válasza:
Hát kedves 6-os, én is 3-ra megyek a gyerekemért. Nem azért, mert otthon vakarom a fenekem, hanem mert 14-ig tart a munkaidőm. Ugyanis én már akkor dolgozom, amikor te talán még csak kezdesz ébredezni. De majd észben tartom, hogy öt után menjek érte, nehogy az irodista műszakosoknak rosszul Essen, hogy az én lányom hamarabb hazamegy.
2021. febr. 18. 13:24
 27/27 anonim ***** válasza:

Ááá itt a legtöbb anyuka, halál büszke arra, hogy ő bezzeg 2-3 gyereket is ellát és neki nincs szüksége segítségre, akkor tuti, hogy másnak sem kell :S Csak azt nem nézik, hogy nem mindenki ugyanolyan és ha teszem azt szülés után jön rá, hogy ő bizony nem szuperanya akkor azért legyen depis szar anya, mert a többi anyuka csúnyán nézne rá, mert önelégülten lenézik aki segítséget vesz igénybe?

Ha valaki megteheti, hogy bölcsibe rakja, az hadd tegye.

Az más, hogy ezt magánbölcsődében kell tennie hisz nem dolgozik.

Kérdező ha GYES,GYEd-en vagy akkor nem adhatod be bölcsibe, csak akkor ha ténylegesen dolgozol.

2021. febr. 19. 00:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!