Más is hordja gyalog bölcsibe/oviba a gyerkőcöt?
A kislányom februárban kezdi a bölcsit.
Sajnos nekem jogosítványom nincs, kidobtam rá 600 ezer forintot és nem sikerült, a forgalmi vizsgákon mindig olyan ideges voltam, hogy nem tudtam vezetni, pedig amúgy szuperül ment, de a vizsgán leblokkoltam és elindulni is alig tudtam, nem is akartak így engedni a vizsgabiztosok, így 5* buktam meg, azóta konkrétan próbálkozni sincs kedvem.
A bölcsi tőlünk 450 méterre van, tehát oda el kell sétálnom vele, majd onnan nekem 1.4 km a vasútállomás (20 perc vonatozás a munkahelyem) Délután ugyanez vissza.
Az ovi majd annyiban lesz jó, hogy a bölcsi más irányban van mint a vasútállomás teljesen, az ovi miatt meg majd nem lesz kitérő, mert pont mellette megyek el a vasút felé. De ott is lesz 1 km séta.
Egyszerűen nagyon félek ettől. Egy 2-3 éves gyerek tud ennyit sétálni minden nap 2*?
Munkát váltani nem fogok/akarok, mert Bp. melletti kisvárosban lakunk, és itt nincs a szakmámban munkalehetőség, meg nem is akarok új helyre menni, hisz a kicsi gondolom bekerül közösségbe, lehet sokat lesz beteg ilyesmi, új helyen ezt nem tolerálnák egyből, a régi munkahelyemen viszont ebből sem lesz gond, így én egyelőre a gyerek érdekeit nézem, és olyan munkahelyet akarok, ahol ha bármi van vele nem gond ha itthon maradok.
A férjem viszonylag korán megy, későn jön munkába, nem akarjuk, hogy olyan korán vigye el ő a bölcsibe, mert még az merült fel, hogy 6 körül mikor indul elviszi reggel ő kocsival, de az olyan korán van, én ráérnék 7 után vinni.
Olvastam már 1-2 hasonló kérdést, de jó lenne friss tapasztalatok olyanoktól, akik hasonlóan vannak mint én.
Pl télen is, esőben is hogy mentek?
Nem, nem viccelek. Elég szorongós vagyok, és most épp ezen agyalok, hogy ha épp ónos eső fog szakadni reggel, akkor hogy fogok sétálgatni fel le meg ilyeneken :/
Biztos van aki ilyeneken nem agyal sokat, én igen sajnos.
Kb egy km tőlünk az ovi. Mivel a tesóval még itthon leszek mikor a nagyobb oviba megy, míg nem lesz muszáj (pl mert a szomszéd városban van a munkahelyem) addig eszemben sincs kocsiba ülni.
Igazából a mai kényelmes világ vívmánya, hogy a szomszéd utcába is kocsival indulunk meg.
A fiam egyébként az ovi + haza távot már másfél évesen is lesétálta/motorozta (az épület mellett van a közösségi ház ahol a babaklubot is tartják).
450 méter? Ne viccelj, most megnéztem mapson, az nekünk az utcánk végén lévő bolt :) Hát azért nehogy már oda ne lehessen gyalog menni.
Mi szintén BP melletti városban lakunk, ugye itt BKV nincs, és bizony itt sok anyukát látok gyalog a gyerkőccel, meg nagyobb gyerekeket akik (az egy szem) általános iskolából mennek haza gyalog.
Mi vezetünk a férjemmel, de ilyen távra én sem ültetném autóba, minek?
Nekün 600 m-re van az ovi, a nagy fiam is oda járt, most a kicsi is, soha egyiktől nem hallottam, hogy sokat kell sétálni, elfáradtak, lazán lesétálták napi 2x. Mostmár a nagyfiam iskolás, ami nincs messze, kb 300 m, de más irányba van, mint az ovi, még ezzel a kitérővel is simán elsétál a kisebb is (5 éves). Szakadó esőben és viharos szélben rossz, ha annyira rossz az idő inkább el sem vittem őket, de kb 3x ha ilyen volt.
Mondjuk mi mindenhova gyalog járunk városon belül, már hozzászoktak a gyerekek, sajnos egyikünknek sincs jogsija, mindketten úgy vagyunk, mint te :D és nekem inkabb a vásárlás jelent gondot, nem a séta :) és én a biciklitől is félek :)
Nyugi!Sok ezer éven át járt gyalog az emberiség, a 2-3 éveseket már nemigen cipelték az anyák.
Csak szánj elegendő időt az útra, ne kelljen sürgetni a kicsit, ha meg akar bámulni valamit. Kellemes beszélgetős együttlét lehet számotokra ez az idő, naponta kétszer is.
Mi busszal jártunk bölcsiba, és a megállótól kellett kb. ennyit gyalogolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!