Más is hordja gyalog bölcsibe/oviba a gyerkőcöt?
A kislányom februárban kezdi a bölcsit.
Sajnos nekem jogosítványom nincs, kidobtam rá 600 ezer forintot és nem sikerült, a forgalmi vizsgákon mindig olyan ideges voltam, hogy nem tudtam vezetni, pedig amúgy szuperül ment, de a vizsgán leblokkoltam és elindulni is alig tudtam, nem is akartak így engedni a vizsgabiztosok, így 5* buktam meg, azóta konkrétan próbálkozni sincs kedvem.
A bölcsi tőlünk 450 méterre van, tehát oda el kell sétálnom vele, majd onnan nekem 1.4 km a vasútállomás (20 perc vonatozás a munkahelyem) Délután ugyanez vissza.
Az ovi majd annyiban lesz jó, hogy a bölcsi más irányban van mint a vasútállomás teljesen, az ovi miatt meg majd nem lesz kitérő, mert pont mellette megyek el a vasút felé. De ott is lesz 1 km séta.
Egyszerűen nagyon félek ettől. Egy 2-3 éves gyerek tud ennyit sétálni minden nap 2*?
Munkát váltani nem fogok/akarok, mert Bp. melletti kisvárosban lakunk, és itt nincs a szakmámban munkalehetőség, meg nem is akarok új helyre menni, hisz a kicsi gondolom bekerül közösségbe, lehet sokat lesz beteg ilyesmi, új helyen ezt nem tolerálnák egyből, a régi munkahelyemen viszont ebből sem lesz gond, így én egyelőre a gyerek érdekeit nézem, és olyan munkahelyet akarok, ahol ha bármi van vele nem gond ha itthon maradok.
A férjem viszonylag korán megy, későn jön munkába, nem akarjuk, hogy olyan korán vigye el ő a bölcsibe, mert még az merült fel, hogy 6 körül mikor indul elviszi reggel ő kocsival, de az olyan korán van, én ráérnék 7 után vinni.
Olvastam már 1-2 hasonló kérdést, de jó lenne friss tapasztalatok olyanoktól, akik hasonlóan vannak mint én.
Pl télen is, esőben is hogy mentek?
Szia!
Bőven tud ennyit sétálni. Mi gyalog megyünk a bolcsibe, de nagyon sokan vannak, akik babakocsiznak. A babakocsit ott hagyjak a bolcsibe.
Illetve sokan kismotirral, futó bicajjal járnak.
Megoldás lehet meg egy hordozó is. Ha faradt csak felkapod a hatadra.
Siman lesetalja a gyerek, ne aggodj. Esetleg szerezz gyerekuleses bringat, elviszed benne bolcsiig, tovabb gurulsz vasutra, ott leparkolod/lezarod, hazafele ugyanez. Ovis koraban szinten igy. Ha eso van: esovedo overall, gumicsizma, es mar meg is van oldva.
Tudom h minden gyerek mas, de az en 16 honapos lanyom pl minden gond nelkul lesetalja a napi tobb kmt is.
Hasonló ötödjére megbukott hülye anyu jelentkezik. :)
A 450 m lófütty, neked lesz sok a vonathoz menni. Nekünk 800 méter az óvoda, és mindig is sétáltunk, felesleges is lenne kocsival menni ilyen közelre.
Amúgy a megoldás még a bicikli lehet, azzal csak gyorsabb. kb 4 éves korig gyereküléssel, utána saját bringával közlekedtünk.
ui: télen semmi gond, felöltöztök oszt kész, ha esik a hó, lehet szánkózni is, ha ott tudod hagyni. :)
Esőben rosszabb, de ha van a gyereknek esőruhája, vagy viszel váltógatyát, akkor semmi gond nem lesz.
Szeretnék jogsit, de az a baj, hogy már komolyan rettegek inkább az egésztől, már el se merem képzelni, hogy én ki mernék menni akár 100 méterre is autóval, ha lenne jogsim se. :/
Lehet előbb pszichológushoz kellene mennem.
Köszi a válaszokat, akkor talán nem lesz olyan gáz.
Én szeretek amúgy gyalogolni, nekem nincs vele gondom, jót is tesz a szervezetnek a séta minden nap + a biciklizés is, szóval magam miatt annyira nem bánom, csak őt sajnálom, igaz elég mozgékony kislány szóval talán ő se fogja bánni.
Az első pár hónap lesz nehezebb a bölcsibe hogy másik irányba kell menni, utána az ovi már jobb lesz mert az pont a vasútállomás mellett van, ott egyszerűbb lesz már csak egy felé menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!