Van, akinek nem sikerült a beszoktatás a bölcsibe?
És nem tudod addig is csak fél napokra vinni? Játszotok bölcsivel kapcs. játékot?
Vannak ilyen mesekönyvek is. Kérdezd meg a FB-n az Egyszerűbb gyermekkor csoportban, ott nagyon jókat tudnak. Talán vmi szertartás segít vagy ilyesmi
Szia!
Én bölcsődei kisgyermeknevelő vagyok, így tapasztalatból tudok írni, a bölcsőde oldaláról.
Gyerekenként változó, hogy kinek mennyi idő kell ahhoz, hogy igazán jól érezze magát egy közösségben. Ez sokmindentől függ. Tapasztalataim szerint a "nagyobb" 2,5 éves gyerekek már eléggé tisztában vannak a körülöttük lévő történésekkel, éppen ezért a leválás is nehezebb. Maga a hivatlos beszoktatási idő a bölcsődébe 2 hét, de a tényleges beszokása a gyermeknek ennél sokkal hosszabb folyamat. Nem szabad megrettenni az elején, sajnos beszoktatás nincs sírás nélkül, de ez egy természetes folyamat. Sem a szülőnek sem a gyermeknek nem könnyű. Írtad, hogy 2 órákat tölt bent, nyilván ez kevés lesz ha dolgozol. Miért csak ilyen kevés időt van a bölcsődében?
Mi általában a beszoktatás időszakában kérjük a szülőket, hogy az első pár hétben egész héten, a nap nagyrészében legyen csoportban a gyermek. Akkor is ha később pl nem minden nap, vagy esetleg csak fél nap fog járni. (ha ténylegesen a jövőben is fixen pl nem alszik majd a bölcsődében sosem, akkor természetesen ez a rész kimarad.) Szerintem fontos ez az első időszak azért is, hogy a germek felvegye a bölcsőde napirendjét, ritmusát, megszokja és bizalommal forduljon a nevelők felé és kialakuljon egy biztonság érzete és tudata arra, hogy anya elment, de jönni fog értem.
Történhetett esetleg olyan esemény, helyzet a bölcsődében ami megrendíthette ezt a bizalmat? otthon bármilyen esemény, amely hatással lehet az érzelmi, lelki világára? (Kis tesó, valaminek az elvesztése, valami változás stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!