Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Van, akinek nem sikerült a...

Van, akinek nem sikerült a beszoktatás a bölcsibe?

Figyelt kérdés
2,5 éves kislanyom 1 hónapja jár bölcsibe, napi 2 órára, ez egy olyan hely,ahol kB 10 gyerek van és egy nevelő. A 3.héten úgy tűnt megszokja és nem sírt ott sem már és akkor sem amikor oda értem,viszont ez a hét borzalmas volt, azt mondja a nevelő, hogy csak ül és sirdogal, ha szólnak hozzá akkor még rosszabb,csak azt hajtogatja, h anya,anya. Mit tegyek? Van olyan,hogy egy gyerek nem szokja meg ezt a helyzetet? Vagy próbáljam hosszabb időre ott hagyni,hátha akkor könnyebb lenne neki? Sajnos valami megoldást kell találni, decemberbe vissza kell mennem dolgozni.
2019. okt. 31. 15:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Jav: arra is keresek megoldást
2019. okt. 31. 18:21
 12/16 anonim ***** válasza:
72%
Amúgy szerintem sokkal károsabb a tehetetlen szenvedést megéletni vele "elvből", meg azt, hogy a szülő nem segít a baján, mint azt, hogy ő és a szempontjai fontosak, és nem kell számára tartósan elviselhetetlen helyzeteket elviselni akkor, ha van alternatíva.
2019. okt. 31. 20:29
 13/16 A kérdező kommentje:
Csak sajnos nincs,muszáj dolgoznom
2019. okt. 31. 21:58
 14/16 anonim ***** válasza:

És nem tudod addig is csak fél napokra vinni? Játszotok bölcsivel kapcs. játékot?

Vannak ilyen mesekönyvek is. Kérdezd meg a FB-n az Egyszerűbb gyermekkor csoportban, ott nagyon jókat tudnak. Talán vmi szertartás segít vagy ilyesmi

2019. okt. 31. 22:01
 15/16 anonim válasza:
100%

Szia!

Én bölcsődei kisgyermeknevelő vagyok, így tapasztalatból tudok írni, a bölcsőde oldaláról.

Gyerekenként változó, hogy kinek mennyi idő kell ahhoz, hogy igazán jól érezze magát egy közösségben. Ez sokmindentől függ. Tapasztalataim szerint a "nagyobb" 2,5 éves gyerekek már eléggé tisztában vannak a körülöttük lévő történésekkel, éppen ezért a leválás is nehezebb. Maga a hivatlos beszoktatási idő a bölcsődébe 2 hét, de a tényleges beszokása a gyermeknek ennél sokkal hosszabb folyamat. Nem szabad megrettenni az elején, sajnos beszoktatás nincs sírás nélkül, de ez egy természetes folyamat. Sem a szülőnek sem a gyermeknek nem könnyű. Írtad, hogy 2 órákat tölt bent, nyilván ez kevés lesz ha dolgozol. Miért csak ilyen kevés időt van a bölcsődében?

Mi általában a beszoktatás időszakában kérjük a szülőket, hogy az első pár hétben egész héten, a nap nagyrészében legyen csoportban a gyermek. Akkor is ha később pl nem minden nap, vagy esetleg csak fél nap fog járni. (ha ténylegesen a jövőben is fixen pl nem alszik majd a bölcsődében sosem, akkor természetesen ez a rész kimarad.) Szerintem fontos ez az első időszak azért is, hogy a germek felvegye a bölcsőde napirendjét, ritmusát, megszokja és bizalommal forduljon a nevelők felé és kialakuljon egy biztonság érzete és tudata arra, hogy anya elment, de jönni fog értem.

Történhetett esetleg olyan esemény, helyzet a bölcsődében ami megrendíthette ezt a bizalmat? otthon bármilyen esemény, amely hatással lehet az érzelmi, lelki világára? (Kis tesó, valaminek az elvesztése, valami változás stb.)

2019. nov. 3. 16:08
 16/16 A kérdező kommentje:
Szia. Azért volt eddig csak 2 órát, mert majd december végén kell kezdenem és úgy gondoltam egyelőre elég ennyi,hogy megszokja a helyet és mindenkit, de azt hiszem mostanra rajottem, hogy ezzel csináltam a legnagyobb bajt és csak megnehezitettem a dolgot. Ma már 2ig maradtak. Van egy 1 éves kisöcsi is,aki úgyszintén megy minden nap,nem ebbe a dologba lehet a hiba,a kistestvér miatt sose volt gond, nagyon ragaszkodnak egymáshoz, itthon is,ott is. Semmi nagy változás nem történt, ezen kívül ugye,hogy anya dolgozik...Amit ő eddig nem tapasztalt, mióta ő megszületett nem dolgoztam. A pici elvan ott,néha sír ő is,de közel nem annyit,mint a nagy,viszont ő is nagyon sír amikor oda érünk és ott hagyom őket, ez is természetesnek mondható?
2019. nov. 4. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!