Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 10 éves lányomnál cisztát...

10 éves lányomnál cisztát találtak. Várjunk egy hónapot?

Figyelt kérdés
Lányomnál egy hasi ultrahang során (volt egy elhúzódó hányingeres virusfertőzése) egy 5cmes petefészek cisztát találtak. Gyermek nőgyógyászaton jártunk, ahol azt mondták, hogy várjunk 2-3honapot, majd menjünk vissza kontrollra. Én úgy tudom ezt műteni szokták már ilyen méretnél. Menjek el egy másik dokihoz vagy tényleg várjunk, panasza nincs, csak tanácstalan vagyok...
2019. jún. 28. 13:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy szimpla cisztára nem kellene így rápörögni. Miért kellene egy 10 éves gyereket rögtön műteni? Az ilyen ciszták legalább fele simán elmúlik pár hónap alatt.

Pláne ha nincs is panasza...

2019. jún. 28. 16:16
 12/14 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem szétstresszeled ezzel a hozzáállással szegény gyereket. Ez egy banális probléma, jobb lenne ha nem olvasgatnál utána a neten, nem vagy gyermeknögyogyász. Ha ennyire nem jön be ez a doki, keress egy másikat, de ne te döntsd már el mit kell csinálni a cisztájával.
2019. jún. 28. 16:30
 13/14 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Mindenképpen vidd el kislányod másik orvoshoz is, tudod, több szem többet lát. Bár nem tudom hová valósiak vagytok, de ajánlom az Onkológiai Intézetet.

Tinédzser koromban nálam is cisztát diagnosztizáltak, amit folyamatosan kellett ellenőrizni. Mivel egyre csak nagyobb lett, s már a hasam is fájt, így édesanyám úgy döntött, elvisz az Onkológiai Intézetbe. Ott kiderült, hogy daganat, és a petefészkemet is ki kellett venni. 1 hét múlva meg is volt a műtét.

Nyilván nem törvényszerű, hogy a lányoddal is ez történjen (remélem nem fog), viszont nyugodtabb lennél, hogy Te mindent megtettél érte.

Remélem, minden rendben lesz.

2019. júl. 2. 15:31
 14/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nem daganat, volt már erre irányuló vérvételen és nem az. Remélem nem is lesz belőle az.
2019. júl. 2. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!