Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Szerintetek autista a testvére...

Szerintetek autista a testvérem kislánya?

Figyelt kérdés
Sziasztok nem merem felhozni ezt a témát a testvéremnél nehogy megharagudjon rám, de nem hagy nyugodni az ügy. Van egy kislánya 3 éves múlt pár szót ismer pl:baba, szia, jó. Van hogy egész nap eljátszik maga. Nincs szemkontaktus csak néha, ha a testvérem megkéri őt hogy:hozd ide az üveged, nem reagál mint ha megsem hallaná,ha meg kérdezi tőle mit szeretnél enni vagy mit kérsz? Ugyan úgy semmi reagálás. Bárcsak ne lenne igazam, de szerintem ez így nincs rendben.
2019. febr. 23. 07:07
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Részben igazad van. Abban, hogyha valami eltérőt tapasztalunk, azt jobb megnézetni, inkább feleslegesen, minthogy később legyen baj.

Viszont az oltári baromság, amit utána írtál. Az autizmust 4-5 éves korig nem is lehet kimondani, diagnosztizálni, pontosan azért, mert addigra jut el a gyerek olyan fejlettségi szintre, ahol ezt ki tudják szűrni.

Ami még eszembe jutott:

Unokahúgom 1 évvel idősebb a nagylányomnál.

Sokat voltunk együtt, mikor picik voltak, láttam a különbséget. A lányom 22 hónaposan mondatokban beszélt, tudta a színeket. Az 1 évvel idősebb unokahúgom ekkor még szavakat mondott, alig érthetően. Lányom 33 hónaposan szobatiszta lett, éjszakára is. A kislány is akkor hagyta el a pelust, igaz, ő akkor majdnem 4 éves volt.

Egyiket se találták kórosnak, a kislány nem autista, nem fogyatékos, az én lányom se hibrid. Most 9 és 10 évesek, lányom harmadikos, unokahúgom negyedikes. Csak lassabban fejlődött.

És a második gyerekem (#14 válaszban írtam) sem hasonlítom az elsőhöz, mert nem egyformák. Nem hanyagolom el sosem, ha valami nem úgy van, ahogy kéne, de nem minden kóros, ha nem a táblázat szerint megy.

2019. febr. 24. 09:02
 22/22 anonim ***** válasza:
0%

Van rá persze esély, hogy egyik napról a másikra megtáltosodik a kislány, és beszél, figyel, reagál majd. De mi van, ha nem?

Most kellene kivizsgálni, pl. a hallásvizsgálattal kezdeni, utána pedig lehet a többit.

Közösségben egyébként mennyit van? Más gyerekkel hogy viselkedik?

2019. febr. 25. 00:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!