Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Szerintetek autista a testvére...

Szerintetek autista a testvérem kislánya?

Figyelt kérdés
Sziasztok nem merem felhozni ezt a témát a testvéremnél nehogy megharagudjon rám, de nem hagy nyugodni az ügy. Van egy kislánya 3 éves múlt pár szót ismer pl:baba, szia, jó. Van hogy egész nap eljátszik maga. Nincs szemkontaktus csak néha, ha a testvérem megkéri őt hogy:hozd ide az üveged, nem reagál mint ha megsem hallaná,ha meg kérdezi tőle mit szeretnél enni vagy mit kérsz? Ugyan úgy semmi reagálás. Bárcsak ne lenne igazam, de szerintem ez így nincs rendben.
2019. febr. 23. 07:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%

"később kezdnek el beszélni stb DE reagálnak és mutogatnak de ő semmi"

Vagy nem. Lányom csak nézett nagy szemekkel. Nem mutogatott, nem hümmögött, semmi.

Mindenhova küldtek, ijesztgettek, jártunk fejlesztésre.

3 éves múlt, amikor beindult. Most 3,5, folyékonyan, választékos szókinccsel beszél, énekel, mondókázik, ugyanakkor pelusos, mivel minden mindennel összefügg. Mivel megkésett, késik ez is. De ettől függetlenül semmi baja (értelmileg).

2019. febr. 23. 09:30
 12/22 anonim ***** válasza:
68%
Utál téged ezért nem beszél,nem reagál. Ennyi.
2019. febr. 23. 09:35
 13/22 anonim ***** válasza:
85%
Azért ennyiből lefogyatékosozni egy gyereket.... Nem vagytok semmik... Mármint a válaszadókra értem....
2019. febr. 23. 10:18
 14/22 anonim ***** válasza:
90%

"mivel minden mindennel összefügg. Mivel megkésett, késik ez is" =>

#6 vagyok, igen, nekünk is ezt mondták a beszédre is, miután jeleztem, hogy a mozgásfejlődése is megkésett, 9 hónaposan kezdett forogni, hypoton csípő miatt, 10 hónaposan kezdett kúszni, akkor ült fel magától, felállni kapaszkodva csak 1 évesen. Most pont 2,5 éves, van lemaradás, viszont a védőnő mondta, hogyha magához képest van fejlődés, akkor ne a táblázathoz viszonyitsunk, hanem a gyerekhez...

2019. febr. 23. 10:36
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
14, ő is hipotón. ;) 18 hónaposan indult el. De behozzák magukat szépen.
2019. febr. 23. 10:40
 16/22 anonim ***** válasza:
85%

Autista! Minden gyerek az, az is amelyik nem!

Komolyan, miért lett ez akkora divat?

Csak gondolj bele: játszik, tök jól elvan, persze hogy nem figyel, ha szólnak neki. Én is, ha belemerülök egy könyvbe, vagy csak elgondolkodok, meg se hallaom, hogy valaki beszél hozzám.

A beszéde nem mindenkinek fejlődik egyformán, lehet ő most épp nagyot nő, vagy finomodik a mozgása, így a beszéd háttérbe szorul.

Az autizmust egy szakértői bizottság állapítja meg, tehát nem egy ember néz rá, és vonja meg a vállát, hogy "Há' úgy néz ki", főleg nem egy szomszéd néni, buszsofőr, vagy akár testvér. (Természetesen ha az előbb említett személyek közt akad olyan, aki tanult részletesen pedagógiát, pszichológiát vagy gyógypedagógiát, akkor szólhat, hogy ő úgy látja, van rá esély, és ajánlhatja, hogy hova forduljanak.)

2019. febr. 23. 10:41
 17/22 anonim ***** válasza:
20%

Sajnos nagyon sok szülő ilyen, tagadja a valót. Nyilván mindenki egeszséges gyerekre vágyik, 2 hónapos korban már látszik egy babán, hogy gond van és a nagy többség a tagadásba meg ilyen mondatok mögé bújik hogy jaj a nagykönyv butaság, feljön ide az oldalra, itt társakra is talál ebben...

Most mar nem kell szólnod, mert tök mindegy 3 evesen már bármi is a baja, semmit nem fognak tudni vele kezdeni. Kb 1-1,5 éves korig fejlődik az agy, utána bezár és már csak a megszerzett kepességek fejleszthetőek.

2019. febr. 23. 10:44
 18/22 anonim ***** válasza:
58%
Én spec nem fogyatékosoztam le, de azért ne csináljunk már úgy, mintha egy 3 éves gyerek (több is, mint 3), aki nem beszél, alig kommunikál, nem teljesít egyszerű utasításokat, és nem szobatiszta, nem lenne lemaradva. A korosztályához képest le van, akkor is, ha ez nem tetszik. Ettől még nem biztos, hogy fogyatékos, autista, vagy akármi, lehet simán csak megkésett beszéd stb., mint az egyik válaszolónál, de attól még lassabban fejlődik jóval a kortársainál, és ezzel foglalkozni kell(ene). Azt nem tudom, a kérdező milyen kapcsolatban van a testvérével, lehet foglalkozik vele, csak nem mondta el neki, de ettől még nagynéniként aggódhat.
2019. febr. 23. 13:11
 19/22 anonim ***** válasza:

Ha nem mered felhozni a tesódnak a témát, akkor szerintem értelmetlen itt kérdezgetni. Meg amúgy is, mert ennyiből úgyse tudja senki megmondani. Amúgy az én fiam is közel 3 éves, még pelusos. Van, hogy ő se csinálja, amit kérünk, meg kb süketnek tetteti magát, ha olyat kérünk, amihez nincs kedve :) Idegenekkel sokszor félénk (és ha nem találkoztok túl gyakran, akkor te is az vagy az unokahúgodnak). Mondjuk ő beszélni nagyon szépen tud és nincs el egyedül sokáig.

Ha aggaszt , szerintem hozd fel óvatosan a témát a tesódnak, de azért ne zúdítsd rá rögtön az autizmus témát.

2019. febr. 23. 15:28
 20/22 anonim ***** válasza:
70%

Akinek a három éves gyereke csak 1-2 szót mondott, nem reagált egyszerű kérésekre, nem vagy alig vett fel szemkontaktust, majd iskolás korára a gyermek utolérte a kortársait és minden rendben volt vele, az tegye össze a kezét, és adjon hálát a Jóistennek. Vagy a jószerencsének.

Sajnos semmi garancia arra, hogy a nembeszélő kisgyerek 1-2 éven belül "megtáltosodik". Az a minimum, hogy ki kell zárni néhány problémát (hallás, értelmi elmaradás, autizmus spektrumzavar). Beszédindító terápiára még ekkor is szükség lehet, sőt, ha nem egyszerűen késik, lassabban fejlődik egy gyerek beszéde, hanem minőségileg más, mint a megszokott út, hosszas, komplex terápia lesz szükséges. És nem igaz, hogy "úgysem lehet semmit csinálni". Pont ebben a korban lehet a leginkább. NEm múlok el se az értelmi fogyatékosság, se a siketség-nagyothallás (bár az pont lehet gyógyítható is), nem lesz neurotipikus az autistából, de a számára elérhető meximumhoz közelebb juthat, ha minél korábban megfelelő foglalkoztatásban, fejlesztésben részesül.

2019. febr. 23. 23:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!