Szteroidos orrspray vagy mandulamütét? Pro és kontra.
A szteroidos orrsprayt nem mertem használni, mert himlőjárvány közepén írták ki. A betegtájékoztató szerint, ha csak a közelében is megfordul bárki aki himlős, rögtön kórházba kell menni. Ki tudja mit okoz, de nem akartam kipróbálni.
Orrmandula műtét volt. Azóta sokkal kevesebbet beteg és nincsenek szövődmények, mint korábban. Fülgyulladása sem volt azóta.
Egyik sem! A hörgőgyulladással sürgősen pulmonológiára vidd el! Ha nem kezelik, hosszú távon érstd idősebb korában a tüdejének a légzőfelület csökkenéséhez vezethet a sok hörgőgyulladás. Fél évig elleneztem a kezelést, bár ne tettem volna. Konkrétan az egyik hörgőgyulladásnál majdnem megfulladt a gyerekem. Amióta szteroidot kap a tüdejére naponta kétszer, semmi baja. Vagyis a fülére rámegy a nátha sűrűn, be kellene csövezni, egyenlôre ezt sem szeretném, elviszem másik fül orr gégészhez. A szteroidos orrsprayt egyébként 6 év alatt nagyon maximum egy hétig lehet, aztán szünet. Nekem fülészeten azt mondták fújjam 3 hétig, aztán 2 gyerekorvos is mondta, hogy nem szabad.
Az én gyerekemnek is kivették az orrmanduláját, nem oldotta meg sem a tüdő, sem a fül problémáját, rá 2 hónapra lett 3x egymás után hőrgőgyulladása, amivel a másodiknál kapott kórházban vénásan szteroidot.
Most folyamatosan kap antihisztamint is, bár elvileg nincs allergiája, legalábbis a vérteszt nem mutatta ki. Ha időben elkapom a náthát amtibiotikumos orrcseppel, akkor a füle megússza. Ezen kívül ugye állandó az asztma gyógyszer (szteroid), de a doktornő azt mondta, ha időben kezelve van, akkor nagy eséllyel ki fogja nőni pár év alatt. Ezt a náthából való hörgőgyulladást asztmaként kezelik, az asztma előfutára. Asthma bronchiale, olvass utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!