2 éves kislánynak bárányhimlő elleni védőoltás pro és kontra?
Pro: nagy eséllyel elkerüli az övsömört, a bárányhimlő max enyhe formában jelenik meg nala
Kontra: nem véd 100%ban, tehát lehet himlos és nem ad eletreszolo védelmet.
Én beadattam.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nem igazán vagyok tisztában ezzel, de én úgy értelmeztem, hogyha megkapja a kicsim a védőoltást és esetleg mégis a járvány idején elkapja a bárányhimlőt, túlesik a betegségen, de mégsem olyan durva lefolyású lesz nála, mintha nem kapta volna meg. Tehát megszerzi a védettséget.
Vagyis az oltás ellenére lehet bárányhimlős, csak nem 200 pöttyel és 40 fokos lázzal, hanem enyhébben.
Vagy én tudom ezt rosszul?
Ha van oltása és esetleg még el is kapja a bárányhimlőt, utána már nem lesz védett?
Sajnos van olyan gyerek aki megvakult vagy megsüketült bárányhimlő szövődmènyétől. Nem akarom tudni hogy él utána az a szülő aki ezt megakadályozhatta volna egy oltással de nem tette mert az xy azt mondta hogy felesleges, jobb átesni rajta, nem véd, neki is volt gyerekkorában stb.
Emberek hihetetlen hogy nem fogják fel hogy nincs kontra érv az oltásokra.
Kèrdező adasd csak be nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!