Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mi a véleményetek egy ilyen...

Mi a véleményetek egy ilyen kezdeményezésről? Egymás gyerekeire vigyázni, ha betegek.

Figyelt kérdés
Az elmúlt 4 hétből 3-at táppénzen voltam/vagyok a fiammal. Egyrészt egyedül nevelem, így ez nagyon megterhel anyagilag, másrészt a munkáltatóm sem nézi jó szemmel. Tudom, látom, hogy sokan beviszik a gyereküket betegen az oviba, így az én fiam is állandóan felülfertőződik. Arra gondoltam, hogy összebeszélek a szülőkkel, hogy most ha már úgyis megint itthon vagyok inkább bevállalok még egy-két gyereket a csoportból, mint hogy bevigyék őket betegen, ha nem tudják hova tenni őket. Cserébe talán majd más is vogyázna az én fiamra, ha legközelebb ilyen lesz, és akkor nem 3 szülő esik ki a munkából, csak egy, és nekem pl. úgyis mindegy, hogy egy gyereknek adok be gyógyszert, vagy kettőnek-háromnak. Vagy ez hülye gondolat? Ti rábíznátok másra a gyereketeket mondjuk egy megfázás esetén?
2018. márc. 6. 08:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%
A beteg gyereknek rám van szüksége, esetleg az apja és a nagyszülei jöhetnek még szóba. Ha betegek, még a bébiszitterükkel (akit imádnak és kisbaba koruk óta ismerik) sem szívesen maradnak el. Tudom hogy szívás, februárban 5 azaz öt napot dolgoztam (3 és fél éves ikrek), de szerintem nem nagyon fogsz olyan anyukát találni aki ezt jó ötletnek tartja.
2018. márc. 6. 12:19
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha több beteg gyereket összezársz akik nem is biztos h ugyanazt a virust kapták el akkor még összefertőzhetik egymást plusz betegséggel és emiatt sokkal lassabban gyógyulnak meg. Nagyon nem jó ötlet.

Pont az a lényeg h a beteg gyereket kivegyük a közösségből, tudjon otthon pihenni/ne fertőzzön össze másokat és ő se szedjen össze semmit.

Persze a legjobb ha anya/apa/nagyszülő vigyáz a gyerekre, de én hallottam már olyat is h bébiszittert keresnek betegség idejére ahol nincs nagyszülői segitség. Persze nem az első pár napra, amikor még magas láz, levertség lehet, hanem a betegség utolsó napjaira, mikor még nem mehet oviba de már jobban van. Megleptek a válaszok h mindenki azt irta nem bizná másra a gyerekét. Bébiszitter kereső csoportokban meg nem ezt látom.

2018. márc. 9. 11:49
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

ennyi hülye féltő anyukát...

régen ez volt a módi, férjemnél is az anyukája és pár anyuka összefogott és felváltva vigyáztak egymás gyerekeire, illetve ezen kívül is találkoztak. Ezen felül nem mindegy ki hova fertőz ha így is úgy is elkapják? én simán megtenném, HA ismerem az anyukát eléggé.

2018. márc. 16. 13:16
 14/14 anonim ***** válasza:
Ez értelmes embereknél soha nem volt módi. Ha nem ugy az a bajuk és a saját bajukon kívül még felül fertőzödnek az igen nagy baj lehet.
2018. márc. 16. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!