Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ezek közül mind kell a patikáb...

Ezek közül mind kell a patikából első körben? Mi kell még?

Figyelt kérdés

Ezeket írta fel nekem előre a gyerekorvos, de volt aki azt mondta, nem kell elsőre mindegyik. Ha megy a férjem kiváltani a recepteket, mire van még szükség? Steril vatta pl miben más, mint a drogériás?

- Hydrophil nonion fürdető

- Boraxos babakrém

- kamilla virág

- Konakion

- Láz ellen kúp

- Unguentum infantum

- Glycerinum boraxatum

- Octemisept spray vagy alkohol + fülpiszka a köldökhöz

- Vigantol

- Steril vatta, géz (ezek majd mihez kellenek?)

2017. júl. 16. 18:05
 1/10 A kérdező kommentje:
Unguentum infantum és a boraxos krém célja nem ugyanaz?
2017. júl. 16. 18:28
 2/10 anonim ***** válasza:

A fürdetot popsikremet elhasznaltuk.a vigantol a Dvitamin amit 2hetes korától kell neki adni Naponta,a konakion az anyatejes babáknak kell(nem tudom mikor kell adni neki) a láz elleni kúp is jó ha van hiszen védőoltás után akár lázas is lehet,akkor az egyik hintőpor a köldökére kell,a steril vatta gondolom az alcoholhoz amivel a köldök környékét kell átkenni.

Nekünk Ennyi minden nem volt felírva (halaistennek) Úgyhogy a többit nem tudon

2017. júl. 16. 18:28
 3/10 anonim ***** válasza:

Glycerinum boraxatum - szájpenészre

Én is ezzel a listával meg a kórházival szenvedek éppen követni fogom amit írnak, örülök h kiirtad.

2017. júl. 16. 19:09
 4/10 anonim ***** válasza:
Bocs nem ezt akartam h Glycerinum boraxatum hanem hexachlorofenes hintőpor köldökre.. na nekem még ez van a listán ami a tiéden nincs
2017. júl. 16. 19:13
 5/10 A kérdező kommentje:

igen nagyjából megvan hogy mi mire kell, de pl a szájpenészes cucc kell egyből vagy "ráér" ha kijön a szájpenész. Vagy pl miért van 2 krém is (boraxos és az infantum).

Legközelebb ha megyek védőnőhöz végigkérdezem, mert nem is a pénz miatt hanem elvből utálok kidobni gyógyszereket.

2017. júl. 16. 19:15
 6/10 anonim ***** válasza:

A felsorotak közül soha nem használtam a következőket:

- Boraxos babakrém

- kamilla virág

- Unguentum infantum

- Glycerinum boraxatum

- Octemisept spray

A nagy részét nem is tudom mire való.

2017. júl. 16. 20:35
 7/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: és popsikrémnek mit használtál?
2017. júl. 16. 20:36
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem venném meg ezeket a helyedben, ebből nekünk csak a mosdatókrém kellett és a vigantol 2-3 hetes korától, a konakion csak anyatejes babáknak kell, ráérsz később megvenni. Popsikrémböl százféle van, ingyenes csomagokban, szülés után adnak többfélét.
2017. júl. 16. 20:51
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Ami kell:

Vigantol, konakion, alcohol, köldökhintőpir, steril vatta.

A felírt fürdető és krém kritikán aluli használhatatlan. A krém kimarja a bőrét.

Szájpenészre akkor vegyél ha véletlenül lesz neki. Nem túl gyakori. Lázra felesleges a kúp. Újszülöttel úgy is kórházba mész ha beteg lesz.

2017. júl. 16. 21:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Mi kaptunk 3 receptet. Konakion,Vigantol, Germicid kúp. Új trend van nálunk, a köldökét nem kellett piszkálni,kenegetni csak hagyni magától leesni, 1 hét alatt leesett. Fürdetőt és popsikrémet azt mondták használjunk amit akarunk nyugodtan, ha esetleg nem válik be adnak receptet. Így startból csak a csomagokban lévő mintákat használtuk el. Sudocream lett a nyerő így azóta azt használjuk,fürdetőből meg a Schauma baby. Fülpiszkát a DM-ben vettem. Babaolajat nem használunk.
2017. júl. 17. 05:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!