Ezek közül mind kell a patikából első körben? Mi kell még?
Ezeket írta fel nekem előre a gyerekorvos, de volt aki azt mondta, nem kell elsőre mindegyik. Ha megy a férjem kiváltani a recepteket, mire van még szükség? Steril vatta pl miben más, mint a drogériás?
- Hydrophil nonion fürdető
- Boraxos babakrém
- kamilla virág
- Konakion
- Láz ellen kúp
- Unguentum infantum
- Glycerinum boraxatum
- Octemisept spray vagy alkohol + fülpiszka a köldökhöz
- Vigantol
- Steril vatta, géz (ezek majd mihez kellenek?)
A fürdetot popsikremet elhasznaltuk.a vigantol a Dvitamin amit 2hetes korától kell neki adni Naponta,a konakion az anyatejes babáknak kell(nem tudom mikor kell adni neki) a láz elleni kúp is jó ha van hiszen védőoltás után akár lázas is lehet,akkor az egyik hintőpor a köldökére kell,a steril vatta gondolom az alcoholhoz amivel a köldök környékét kell átkenni.
Nekünk Ennyi minden nem volt felírva (halaistennek) Úgyhogy a többit nem tudon
Glycerinum boraxatum - szájpenészre
Én is ezzel a listával meg a kórházival szenvedek éppen követni fogom amit írnak, örülök h kiirtad.
igen nagyjából megvan hogy mi mire kell, de pl a szájpenészes cucc kell egyből vagy "ráér" ha kijön a szájpenész. Vagy pl miért van 2 krém is (boraxos és az infantum).
Legközelebb ha megyek védőnőhöz végigkérdezem, mert nem is a pénz miatt hanem elvből utálok kidobni gyógyszereket.
A felsorotak közül soha nem használtam a következőket:
- Boraxos babakrém
- kamilla virág
- Unguentum infantum
- Glycerinum boraxatum
- Octemisept spray
A nagy részét nem is tudom mire való.
Ami kell:
Vigantol, konakion, alcohol, köldökhintőpir, steril vatta.
A felírt fürdető és krém kritikán aluli használhatatlan. A krém kimarja a bőrét.
Szájpenészre akkor vegyél ha véletlenül lesz neki. Nem túl gyakori. Lázra felesleges a kúp. Újszülöttel úgy is kórházba mész ha beteg lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!