Hogyan lehet tudni, hogy minden rendben van-e, létrejöhet-e terhesség? Első körben milyen vizsgálatok?
Nincs.
A nekikezdésre gondoltam.
Szerintem is jelentkezz be egy olyan időpontra, amikor a ciklusod középidőnél tart. Mondd el az orvosnak mit szeretnél, csinál rákszűrést, ha nem mostanában volt, megvizsgál, megnéz ultrahangon, és ennyi. Elkezdhetsz vitamint szedni, aztán ha nem jön meg a következő menstruációd, akkor tesztelj. 6. hétnél előbb nem érdemes újra orvoshoz menned, a heteket pedig az utolsó menstruáció első napjától számolják.
Egyébként van valami problémád, ami miatt kérdéses, hogy van-e peteérésed? Milyen hosszúak a ciklusaid?
23-32 naposak a ciklusaim. És nem tudom, hogy van-e peteérésem. Érdekelne, hogy minden rendben van-e, lehet-e még babám.
(Van egy 6 éves lányom, de eddig nem foglalkoztatott ez a kérdés.)
Én tudtam mikor van ovum, mert figyeltem a hőmérővel, és arra a napra kértem időpontot a nőgyógyásztól.
Mindig ennyire változó hosszúságúak a ciklusaid? Mert ez nem jó. Egy-két nap, oké, de 9 nap eltérés már az én dokim szerint sok.
Szerintem a nőgyógyász fog kérni egy hormonlabort. Ezt a ciklus 3. és 21. napján levett vérből elemzik, és kiderül belőle, hogy van-e peteérés, illetve van-e bármi hormonprobléma.
Én azt ajánlom kérj időpontot a nőgyógyászhoz kb középidőre, ahol csináljon egy ultrahangot és elküldjön hormonsorra a következő ciklusban.
Nekem legalábbis így volt.Megtudtuk belőle, hogy rendben van a peteérésem, viszont a pajzsmirigyem alulműködik. Semmi tünete nem volt, viszont gátolhatja a peteérést. Most gyógyszer szedek rá.
Az nekem jövő szerda.
Ez a 9 nap a legnagyobb különbség volt, 2 egymást követő ciklus ráadásul, de amúgy 25-28 az átlagom.
Remélem, jövő héten tudok menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!