Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Lázas beteg gyerekekkel...

Lázas beteg gyerekekkel elsétálnátok a boltig (kb 20 perc oda-vissza)?

Figyelt kérdés
Mindkét kislányom (21 hós és 6 éves) beteg, nem bágyadtak de 38 fokos lázuk van. Nagyon kellene pár dolog a boltból, de nem tudom el merjek-e így indulni velük. A kicsi még babakocsiban jönne velünk. Oda-vissza nem több mint 20 perc és kellemes idő van. Szerintetek?
2017. márc. 14. 10:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
78%

Nem.

És akkor se, ha lázcsillapítóval lement a lázuk.

Mert az csak tüneti kezelés, nem jelenti azt, hogy nem lázasak.

2017. márc. 14. 11:12
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Arról már nem beszélve, hogy 38-ra nem kéne lázcsilapító. Szerintem.
2017. márc. 14. 11:15
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha leviszed a lázát, csak a tünetet kezeled, nem gyógyítod ki a betegségéből. Egy korábban lázas beteg kisgyermek, akinek hirtelen csillapodik a láza, jó eséllyel egy nyugtató pihenésre vágyik, amikor végre nem fáj a láztól a bőre, ha hozzáér a takaró. Legalábbis az én fiam (aki egyébként egy energiabomba, folyton pörög) ha lázas, és csillapítom azt, azonnal elpilled, látszik Rajta, hogy akkor nem fáj semmije, és tud végre pihenni.

És 38 fokos lázat egyébként sem kell csillapítani.

2017. márc. 14. 11:31
 14/21 anonim ***** válasza:
81%
hát azért 20 perc ebben a szép napos időben szerintem még egy láztalan, beteg gyermeknek is a javára válik...mit csináltok ha orvoshoz kell vinni? kihívjátok mert 38 fokos "láza" van?
2017. márc. 14. 12:01
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
De a krákogó vénasszonyok a boltban meg annyira nem hiányoznak.
2017. márc. 14. 12:06
 16/21 anonim ***** válasza:
97%
Nekem is beteg a 6 évesem, 37,8 fokos hőemelkedése volt, el kellett menni a boltba, mert senkinek sem tudtam szólni. Semmi baja sem lett, még ibolyát is szedett közben. Tegnap még 39 fok felett volt a láza, úgyhogy szerintem ő már a gyógyulás útjára lépett. Most orvoshoz kell menni 1-re és oda is gyalog megyünk.
2017. márc. 14. 12:07
 17/21 anonim ***** válasza:
74%

De 14-es, abból indulj ki, hogy 38 fokot még nem csillapítunk, hadd küzdjön az immunrendszer. Ha viszont nem csillapítjuk, 38 fokos lázas állapotban már levert lehet a gyerek, rossz a közérzete, fájhat talán a bőre a láztól, bágyadt, ergo nem tenném ki annak a rossz általános állapotban lévő gyermekemet, hogy gyalogolnia kelljen, amikor nem érzi jól magát. Én a dokihoz is úgy szoktam levinni a gyermekeimet, hogy a lázas gyermekemet az ölemben viszem. Ilyenkor mindig magamból indulok ki: nagyon ritkán vagyok lázas, de ha az vagyok, már 38 foknál is minden bajom van, olyankor a hátam közepére kívánom a boltba menetelt.

A mi gyermekorvosunk is javasolja a sétát, ha láztalan a gyermek: ha magától láztalan, nem a csillapítás után. Amelyik gyermek lázát csillapítani kell, az beteg, és minimum 38,5 fölötti láza van.

2017. márc. 14. 12:16
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
én ezt értem és épp ezért irtam korábbi hozzászolasomban azt hogy mikor LÁZTALAN, akkor vinném ki...(37 alatt)
2017. márc. 14. 12:21
 19/21 A kérdező kommentje:
Jobb, hogy nem mentünk el mert a kisebbik lányom láza 39 fokra emelkedett. Így viszont már kapott Nurofent. 38 fokot én sem csillapítok, amióta megjelentek az új ajánlások. A 39 fok már meglátszott rajta, szegény nagyon levert volt, előtte nem volt semmi bajuk jókedvük volt, ezért is volt kérdéses hogy elinduljunk-e. Nemsokára indulunk az orvoshoz, mi autóval szoktunk menni mert messze van.
2017. márc. 14. 12:53
 20/21 anonim ***** válasza:
75%
Én simán elvinném mindkét gyerekemet, ha nincs rossz kedve egyiknek se a láz ellenére. A friss, meleg levegőtől ők is felfrissülnek, jobb kedvük lesz. Jó az, ha nem a 4 fal között kell kivárni a kb egy hetes gyógyulást. 20 perc igazán belefér.
2017. márc. 14. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!